7.11.2010

Näin se homma etenee


1. Menet kirpputorille. Sinulla on hirveä kiire, mutta vielä hirveämpi hinku ja siksi päätät kurvaista lastenvaunujen kanssa yhdet nopeat.

2. Lyöt jarrua hyllyn kohdalla, jossa näyttäisi olevan jotakin virkattua. Isket lapselle suolattoman, rasvattoman ja mauttoman maissinaksun käteen ja tutkit hyllyn antia lähemmin sen ajan mitä naksun syöminen kestää. Virkattu on aika keltainen. Aika kiva. Emmit. Et ole päättänyt, vaikka naksu on loppu. Jätät keltaisen hyllyyn ja kaasutat eteenpäin.

3. Noin kahdenkymmenen metrin päässä iskee katumus. Kun ei sitä koskaan tiedä. Ja eihän se maksanut oikeastaan mitään. Lähes ilmainen. Kyllä sille jotain käyttöä löytyy. Palaat takaisin ja otat keltaisen matkaasi.


4. Koko kotimatkan joku kyselee pääsi sisällä, että mitä sinä virkatulla tyynynpäällisellä. Sinulla on yllin kyllin tyynynpäällisiä suhteessa taloutesi tyynyjen määrään. Ja enempiä tyynyjä et oikeastaan voi perustaa, ennen kuin sinulla on sohva. Tai jotain, minkä päälle niitä tyynyjä nyt asetellaan. Kaappiin se jää. Se kaltainen.

5. Kotona laitat keltaisen pesukoneeseen. Täällä ei armoa tunneta eikä anneta. Oli aarre minkälainen tahansa, tietyt pesu-, puhdistus- ja desinfiointiriitit on suoritettava. Keltainen ei ole moksiskaan, päinvastoin. Se oikein loistaa. Kuivuttuaan se onnistuu hiljentämään pääsi sisällä huudelleen äänen.

6. Keltainen on hyvä. Mutta se on yhdeltä sivultaan auki. Ja tarvitsee sisätyynyn, jossa on siisti pinta. Sellaista ei ole. Ääni palaa ja kuiskii, että no niin, minähän sanoin. Kaappiin se jää.


7. Tutkit tyynyvalikoimaasi. Otat yhdeltä tyynyltä päällisen pois ja sovitat sitä keltaiseen. Saa kelvata. Tyyny tursuaa keltaisen raoista ulos. Se on liian iso. Siinä on ruma pinta. Et lannistu. Kangasvarastoistasi löytyy vaaleaa pellavaa, josta ompelet sukkelaan sisätyynylle vähän ahtaan päällisen, vaikka toinen lapsistasi sotkee vieressä ketsupilla ja toinen, se puhtaampi, istuu sylissäsi neljänkymmenen asteen kuumessa koko suorituksen ajan. Kokeilet päällistä tyynyyn ja yllätyt. Sehän on hyvä. Asettelet keltaisen koko komeuden päälle ja yllätyt uudestaan. Sehän sopii. Eikö mikään mennyt todellakaan pieleen? Ääni pääsi sisällä ymmärtää olla aivan hiljaa.

8. Huomaat, että keltainen tarvitsee jonkinlaiset solmimisnauhat avoimelle sivulleen, mutta nyt et ehdi. Sen sijaan ehdit valokuvata ja päivittää blogisi. Palat halusta kertoa koko maailmalle, ettei tarvinnut purkaa. Kerrankin. Ihan niin kuin joku sanoisi jotain niistä nauhoista. Että katsoppas vaan, ne jäävät tekemättä.


9. Asettelet uutta tyynyäsi yläkerran nojatuoliin. Huomaat, että aiempi pyöreä tyynyostoksesi sopii sen kaveriksi. Ihan kivalta näyttää. Tosin ehkä vähän ahtaalta. Mahtuuko tuohon enää kissa? Neulojan takapuoli? Tarvitset sohvan.

20 kommenttia:

 1. Näyttää erinomaisen hyvältä ja kutsuvalta! Olet oikeassa: pinta-alaa jää melko vähän istumiselle. Minkä värisen sohvan ajattelit ostaa...

  VastaaPoista
 2. kyllä kannatti painaa jarrua ja pakittaa hakemaan Keltainen. Se on tosi kaunis ja tuo pyörylä on sen bestis!

  VastaaPoista
 3. Nyt ei ole muita sanoja kuin että aivan ihana! Aurinko!

  VastaaPoista
 4. Mindelii: Vanhasta olen haaveillut, mutta semmoista ei ole tullut vastaan. Saattaa olla, etten enää odota enempiä. Joten päätyneen johonkin ikealaiseen. Valkoisen ostan. Edellinenkin oli.

  Soile: Pyörylän sisus ei tykänny pesukoneesta. Mun pitää vaihtaa siihen täytteet. Se komeilee tuossa vaan koristeena nyt.

  himalainen: Meillä ei olla vielä ehditty joulunpunaisiin.:D

  VastaaPoista
 5. Joskus kannattaa tosiaan hiljentää se pään sisäinen järkevä ääni. Päällinen on kaunis kerrassaan.

  VastaaPoista
 6. No sinä oot niin kaponen, että mahdut kyllä! :D

  VastaaPoista
 7. Ihanaa keltaista. Ah, tyynyt näyttää niin kivoilta, osta/tee niitä lisää! :D

  VastaaPoista
 8. Sekä uusi että vanha keltainen ovat upeita! Antavat voimaa näinä synkkinä marraskuun päivinä. Nyt vaan sohvan hankintaan. Niitäkin voi löytää kirpputoreilta, joten ole varuillasi :) Nimimerkki "kokemusta on"

  VastaaPoista
 9. Eihän siinä sitten muuta kuin sohvaostoksille. Jos joku uskaltautuu hangoittelemaan vastaan tai kyselemään, että onko sille nyt tarvetta, vastaat tyynyjen tarvitsevan lisää tilaa ;D

  Kaunis tyynynpäällinen. Kyllä kannatti palata hakemaan se.

  VastaaPoista
 10. Hyvä että ostit, kaunis tyynynpäällinen!

  VastaaPoista
 11. Ihania tyynynpäällisiä nuo kaikki! Jos osaisin, virkkaisin juuri tuollaisen keltaisen ihanuuden tai ompelisin tuollaisen pyöreän... Itse asiassa jo mielessäni mietin, kuinka sellaiset saisi aikaiseksi (*ei kuitenkaan saa koskaan, haaveilee vaan*).
  Sari

  VastaaPoista
 12. Siistiä, keltainen on hieno väri! :) Hyvä tyyny-yhdistelmä. Mulla on yksi tuoli, johon ei mahdu ollenkaan istumaan, koska tilan vievät juri tyynyt.

  VastaaPoista
 13. Zelda: Kiitos. Kumma, että se ääni siellä kuitenkin jaksaa huudella.:)

  kaisa: Kyllä tuohon yksi mahtuu, mutta täällä on tosiaan vähän istuimien puutetta muutoin. Ja harvoinhan sitä saa yksin istua; on tuota helmoissa roikkuja -osastoa riittämiin.:)

  Tiina: Tyynyideoita on lisää. Jos vaikka innostuisi ompelemaan enemmänkin.

  Tytti: Sohva kummittelee kovasti. Saapa nähdä jos sellainen jostain tulisi vielä vastaan tälle talvelle. Toivotaan!

  Tess: Jos ihan rehellisiä ollaan, ajattelin jo tulevia synttäreitä, jolloin suvulla on ollut tapana tulla kerralla kaffelle. Ja kun se sohva kannettiin tuossa joku kuukausi sitten ulos, niin... Mihin minä istutan sen suvun?:D

  Pirjo-Riitta: Kyllä. Hyvä siitä tuli!

  Sari: Ai, sullakin on selvästi sellainen sisäinen ääni?:D Hiljennä se ja ryhdy hommiin!

  Sini: Onkohan meillä joku tyyny-fobia? Ennen oli telkkarissa semmoinen ihan posketon huumoriohjelma, kuin Huonosti käyttäytyvät miehet. Ne joskus ihmettelivät naisia. "Kun niitä tulee taloon, koko kämppä on yhtäkkiä täynnä tyynyjä". Jotain sellaista ne sanoivat ja viskoivat pikkuisia sisustustyynyjä nojatuoleista ja sohvilta takamuksensa alta haitolta. Eivätkä varmasti pöyhineet yhtään tyynyä. Ikinä.

  VastaaPoista
 14. Onpa ihana! Mainiosti sopii pyörylän kaveriksi - ja niiden taustalla näkyvien perhosten. Ja nehän taas sopii siihen (joulu)palloon, joten onhan tuo keltainen nyt ehdottomasti sesongissa.

  Noinhan se homma muuten etenee. Ostettuja kyseenalaisiakaan kirppisostoksia en ole katunut, ne ostamatta jätetyt sen sijaan korventavat. Sitä paitsi: jos tulee vikahankinta, sen voi itse myydä kirppiksellä eteenpäin (as if, mutta noin niinku periaatteessa). Kohti huonekalukatalogeja -> nettikauppoja -> sohvakauppoja.

  VastaaPoista
 15. Jos ihmiset todella olisivat järkeviä, kuuntelisivat vain sitä sisäistä intuitiota. Onneksi sinä kuuntelit. Kaunis Keltainen.
  Ja hei, arvaa minkä blogin tää kekkas!
  http://allergiaa.vuodatus.net/
  Tää aikoo selata sen läpi kunhan ehtii, ajattelin myös heti teidän perhettä.

  VastaaPoista
 16. Sulla on selvästi perhoskausi menossa (tyyny, joulupallo). Mulla on "Ei huvittaisi yhtään neuloa sukkia" -kausi. Ja hitto, kun menin lupaamaan VIIDET sukat!! (Muistan sun varottelut jossain postauksessa...). Kun nyt sais ees niistä ekoista kalajokisukista sen toisen tehtyä. Mä taidan lohduttaa itteeni ostamalla uuden nomination -palan rannekoruuni... sinisafiiri vois olla hyvä...

  VastaaPoista
 17. Ei tyynyjä (tai hienoja tyynynpäällysiä) voi olla liikaa. Lattiallakin on ihan kiva välillä istua, jos ei tuoliin mahdu. Hienon löydön teit, olisin ostanut itsekin!

  Mä istuisin mielelläni useammin mun keinutuolissa, mutta sen on vallannut jättinalle. :) Muualla onkin sitten niitä tyynyjä.

  VastaaPoista
 18. Jasmiina: Kieltämättä jotkut ostamatta jääneet ovat kummitelleet jälkikäteen. Ja eikös ennenkin sanottu, että aika tavaran kaupitsee. Sitähän voi tosiaan myydä aina tarpeettomaksi käyneet eteenpäin. Juu, sohva on ostoslistalla. Ei ehkä kuitenkaan sillä ihan kiireellisimmällä, katellaan vielä.

  WeirdRockStar: Kiitos vinkistä! Tääkin selaa heti, jahka aikaa on.

  Hanna: Sinisafiiri on hyvä. Sen täytyy olla. Ehdit sinä ne viidet vielä, jos oikein päätät. Ja tavoitettahan sai muuttaa. Voit päättää tehdä ne Kalajoet valmiiksi. Se viisi paria kyllä kuulosti ja kuulostaa ihan ufojutuilta.:D

  Nzqu: Jättinalle! Kuulostaa tosi kivalle. Mulla olisi sille täällä painikavereita. Lapset tykkäisisät sellaisesta täälläkin, mutta olen visusti kiertänyt anomukset. Ei mahdu, ei. Se veisi sen meidän ainoan nojatuolin.:D

  VastaaPoista
 19. Oikeasti. Yleensä en kyllä koskaan kommentoi surffatuihin blogeihin mitään, mutta nyt täytyy näin perheenäitinä ja öisten blogisurffausten ja tuunausten suurkuluttajana tunnustaa. Tämä blogisi on ERITTÄIN viihteellinen. Puolivahingossa pikaiseen aloin vilkaseen ja nyt jo toista tuntia pitkästi mennään mutta tätä varten voin uhrata yöunia ja kärsiä vielä juurikin kiristävää issiasta hetken aikaa. Aivan hymyilyttää tekstit (joita harvoin viitsii edes näin hartaasti lukea) ja myhäilyttää tuleva kevät. Ihania ideoita ja juuri sitä lapsekasta ja silmiä avartavaa kirppistuunausta mikä on itellekin tärkeää ja mitä hamstreoinniksikin meidän perheessä kutsutaan. Hyvästi jouluverhot, nyt vaihtuu viikonloppuna kevät! Ihanaa, kiitos ja sait vakkarilukijan. ;)

  VastaaPoista
 20. pixuhh: Kiitos itsellesi. Blogi on päivittynyt viime aikoina aika harvakseen verrattuna parempiin aikoihin ja olen välillä jopa miettinyt pistäväni hanskat tiskiin. Olen huomannut, että mitä enemmän minulla on lukijoita - ja mitä useampi heistä on ns. tuttu muualtakin kuin blogiympyröistä, sitä huonommin minulla juttu luistaa. Kommenttisi on kuin raikas tuulahdus näihin oman navan ympärillä pyöriviin aatoksiin. Ja verhoja voisin oikeastaan miettiä minäkin.;)

  VastaaPoista