14.11.2010

Muina miehinä

Mitä miehelle, joka vuosi sitten sai isänpäivälahjaksi näköispatsaan? Mitä sellaisen jälkeen voi edes ajatella? Ikinäkoskaanmilloinkaan? Eihän hän tietenkään minun isäni ole, mutta jotain pientä olen ruukannut. Kirjan vaikka. Lasteni isä sentäs.

Mies ei ole järin innostunut neulomuksistani. Kutisee raukka helposti. Mutta jotakin aina joskus olen tehnyt. Nyt sain idean lukiessani Aino Havukaisen ja Sami Toivosen huikeaa Tatun ja Patun Oudot Aakkoset -teosta. Kuvat ovat sieltä.


Miehekästä! Maskuliinista! Niin sen pitää olla! Mohairmyssylle en syttynyt eikä aika riittänyt maksamakkaran väriseen matkapukuun. Mutta tulipa mieleeni eräs kauluri, johon olin vähän aikaisemmin törmännyt aalloilla surffatessani.


Malli: Incognito, Knitty winter 2009

Lanka: Rowan Cocoon, yksi kerä. Viikset ovat jotain Létt-Lopia jämäkerästä.
Puikot: Ehkä viisi. Miksi en koskaan muista näitä puikkoasioita?

Vaikka vappu on kaukana, niin mies päätti vähän irroitella stailauksen kanssa. Sitten se nousi suksille ja avasi hiihtokauden. Taisi se kuitenkin vaihtaa lasit.

15 kommenttia:

 1. Mainio - kuka EI haluaisi laittaa joskus tekoviiksiä päähän ja esittää belgialaista salapoliisia? :D Olen ollut blogeitta viime aikoina ja olet pelottavaa vauhtia saavuttamassa sukkazenin. Onnittelut Aapeleista ja onnea matkaan raitasukile myös!

  VastaaPoista
 2. Mari: Mikä se on se sukkazen? No, kaipa se selvennee jos se joskus saavutetaan.:D

  VastaaPoista
 3. Mutta mikä siipallasi on päässä? Paljettimyssy? Jäihän se päähän hiihtoladulle? Vai jäikö se hiihtoladulle? hih!

  VastaaPoista
 4. Soile: Sille on kertynyt firman pikkujouluista aika hyvä varanto kaikenlaista päähinettä. Tämä hopeapaljettilippis on vappurekvisiittaa ja ei, päähinekkin vahdettiin ennen ladulle lähtöä. Että ei se tämän näköisenä liiku. Yleensä.

  VastaaPoista
 5. No höh, olishan nuo olleet aika räleet asusteet ladulle :D Hiisi, mikä kauluri! Nyt mulla syyhyää sormet neuloa itselleni karvasääri-säärystimet, ja se on sun syy (tai tuon kaulurin) :D Odotan kuitenkin, että kohtaus menee ohi.

  VastaaPoista
 6. Hauska on kauluri!
  Mutta tulin kehumaan vielä nuita edellispostauksen raitasukkien värejä:) Ihqut!

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtava :) Pukee tosi hienosti. Mutta että hiihtokauden, onko jossain lunta?

  VastaaPoista
 8. Mulla tulee ukostasi mieleen Risto Räppääjä -kirjojen Herra Lindberg. Jos se sun ukkos ois ton näkösenä tullu mua hiihtoladulla vastaan, niin oisin varppina tasamaalla vetänyt lipat ah-ha-haa ;oD. P.S. toinen sukkapari on aloitettu, eikä tunnu enää niin pahalle, kun eka parin kanssa. Ehkä tää tästä... =o)

  VastaaPoista
 9. Jasmiina: Karvasäärisäärystimet?:DDD Joo, jospa se menee ohi. Mitäs lisää? Karvakainalobolero? Jossakin näin jo karvapikkuhousut...

  Niinu: Raidotusvärit käyvät edetessään aika kummallisiksi. En ole oikein varma, mitä niistä ajattelisin. Mutta esikoinen on sun kanssa samoilla linjoilla; hyvä kuulemma tulee.:)

  Kirjailijatar: Täällä on lunta. Kaupunki ei suostunut tekemään tekolumilatua, mutta luonto hoiti hommat. Kausi on avattu. En minä tietenkään, en ole suksinaisia ollenkaan. Eikös siellä etelässäkin pitänyt olla lunta aivan kaameasti? Joko se suli?

  hanna: Herra Lindberg on mulle ihan outo. Esikoinen tosin kertoo tuossa, että se on viiksimiehiä. Miehen todellinen hiihtopipo on meikäläisen käsialaa. Sekin on sitä luokkaa, että saattaisit lentää persuuksillesi. Ommeltu fleecestä kasarityyliin. Jos miehellä unohtuu se päähän kauppareissulle, se saa aina vartijat perään.

  VastaaPoista
 10. Katos, täällähän on tapahtunut vaikka mitä, kun on ollut muutaman päivän erillään blogimaailmasta. Taas kauhia savotta eessä, että saa syötteenlukijan ajan tasalle.

  Komia on kauluri ja tuo hattu :D

  Sullahan pukkaa noita sukkia oikein urakalla. Et viittis tulla neulomaan tuota munki projektia valmiiksi, kun innostus on karkuteillä ja aika loppuu tätä menoa kesken...

  VastaaPoista
 11. Tess: Mullakin vilkuttaa Google-readeri karmeissa lukemissa.:) Ei ehdi joka paikkaan. Ei varsinkaan nyt, kun se raitasukkakin on niin addiktoiva. Ja just kuule mietin, että vieläköhän ehdin neljännet ennen joulua. Ja jos ehdin, yrittäiskö pitsiä vaiko kirjoneuletta. Sullahan oli se upea kirjoneule siellä tulollaan..??? Älä nyt päästä innostusta karkaamaan! Tai jos se jo meni, niin kait se palaa jouluksi kotiin?

  VastaaPoista
 12. Hih!!! Heh!!! Hoh!!! Hahhaaaa!!!!

  VastaaPoista
 13. ;oDD WAU!
  Ihan selvä tatujapatu -tyylikäs mies!

  VastaaPoista
 14. Pirjo-Riitta: Tatu Poirotin viiksillä!:D

  VastaaPoista