28.11.2010

Adventtisunnuntaina

Jänis on käynyt tarkistamassa pihani. Istahtanut omenapuun viereen ja loikkinut sitten tiehensä. Ajatellut varmasti happamia kanaverkosta, joka on huolella kääritty puun ympärille. Sataa hiljalleen lunta. Kohta jäljet katovat sen alle.


Minä olen ihastellut joulukortteja, ihanaisia pakettikortteja ja monenlaisia lippunauhoja. Tekisi itselläkin mieli ryhtyä värkkäämään. En vain osaa päättää, siivotakko ensin.

14 kommenttia:

 1. Sinulla on kiva blogi! Tulenpa taas kurkkaamaan
  mitä keksit..
  Hyvää adventtipäivän hämärää hetkeä Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ahdistuin kun kuulin aamulla radiosta että on jo adventtisunnuntai. Ajan taju on jättänyt minut jo viikkoja ja kuukausia sitten.
  Avasin koneen ja päätin löytää inspiksen jonkin sortin joulumielen pakkovääntöön. Että illalla edes olisi ennättänyt sortteerata ja ainakin yhden kynttilän pojan kanssa sytyttäisi.
  Kiitos siitä että tämä absurdi fiilis todella löytyi. Vaikka onkin tällainen patologinen hapannaama.

  VastaaPoista
 3. Älä nyt siivoamaan rupea, jos mieli tekee värkätä jotain kivaa! Sitten kun olet siivonnut ei välttämättä ole enää inspistä... Olen tehnyt ekan satsin kortteja ja kirjoitin ne just.

  VastaaPoista
 4. Anna: Kiitos sinulle! Ja tunnelmallista joulun odotusta sinullekkin!

  WeirdRockStar: Aika menee lujaa, kiire meinaa tulla täälläkin. Minulla on ollut loppujen lopuksi aika saamaton päivä. Saas nähdä, vieläkö iltaa kohti konetta saisi kiihdytettyä. Mutta joo, kynttilät ja glögiä; niillä tunnelmaan pääsee pienemmälläkin väännöllä.:)

  Sini: Oih, siellä on jo valmista. Mulla paloi iso osa korttienergiaa esikoisen oman korttipajan valvomisessa. Taivas, mikä sotku siitä seurasi!:D

  VastaaPoista
 5. siivoaminen, ääh, laita kynttilät päälle niin tulee sen verran hämärää ettei kukaan huomaa sotkua. ai mistä tiedän? noh, teidänpähän vaan...

  VastaaPoista
 6. Soile: Hyvä vinkki.;) Äläkä huoli, ei täällä ylletty moiseen urotekoon (siivoukseen) tänäkään viikonloppuna.

  VastaaPoista
 7. Mä jouluhössöttelen, kun en saa neuloa (ihan pikkusen virkkasin ukolta salaa, kun se oli futistreeneissä...). Nyt mulla raksuttaa päässä, että millasen joulukukka-asetelman tekisin itsepäisyyspäiväksi.

  VastaaPoista
 8. Joskus mä tein aina joulukortit ite. Mut sitten rupes nolottamaan mun onnettomat rävellykset. Äiti kysy kerran et mikset oo tehny enää ollenkaan ite kortteja kun joskus teit aina. Mä oon nyt aikuinen, sanoin.
  Se aikuisuus on kyllä melko kyseenalaista.

  VastaaPoista
 9. Mikä joulu? Mitkä kortit? Nyt kun olisi kaikki mahdollisuudet irroitella urakalla joulun suhteen, en saa mitään aikaiseksi. Olen lamaantunut. Ehkä sitten viikko ennen joulua alkaa tapahtumaan jotain.. Sitä hetkeä odotellessa :)

  VastaaPoista
 10. Hanna: Olen jotenkin huono kukka-asetelmissa. Ostan kukan ja isken sen johonkin astiaan. En hoksaa kerätä sammalia, oksia ja sellaista, ennen kuin on myöhäistä. Täältä ei muuten löydy hyasintteja mistään, niitä jo olisin ostanut. Jos kovin komian asetelman teet, niin nappaahan kuvaa. Opiksi ja ojennukseksi.

  Hilja: En minäkään aina jaksa. Nyt oli semmoinen fiilis, mutta meniköhän se jo ohi.:) Mulla olisi kyllä periaatteessa materiaali tuommoisiin linkin kuusikortteihin..

  pikkujutut: Mikähän siihen lamaan purisi? Jos oletkin parhaimmillasi siinä lopun rypistyksessä; peto lyhyillä matkoilla? Että vaadit pikkuisen stressiä ja kiirettä ja sitten alkaa tapahtua?:D

  VastaaPoista
 11. Liekö tuo kolmenkympin ylittyminen on aiheuttanut pehmenemistä vai muuten vain virtapiirit on sekaisin. Ostelin nimittäin piparkakkutaikina-aineksia ja aattelin tehdä itse pipareita. Mie en siis oo oikein jouluihminen ja olen tainnut viimeksi leipoa pipareita äidin tai mummon kanssa lapsena...tai no, oon mie pari kertaa ystävien luona tehnyt. Äiti lupas vanhan ohjeensakin mulle. Nyt loppuu kyllä blogien lukemiset, kun alkaa tulla näin vakavia muutoksia pääkoppaan :D

  VastaaPoista
 12. Tess: Piparien leivonta on huippuhommaa, kunhan katsot, että taikinan koko pysyy kohtuullisissa mitoissa. Ei ole kiva, jos homma muuttuu huvista raadannaksi. Ne tuoksuvat jo taikinavaiheessa ja paistettaessa touhu vaan paranee. Koukkuun jäät. Seuraavaan taikinaan sitten appelsiininkuorta ja miltähän maistuisi jos vähän seuraavaan taikinaan konjakkia.. Sitten voi koristella tai laittaa jo leivontavaiheessa reikiä, joigin nauhoista pipareita roikkumaan. Joulu taitaa napata sinut just nyt. Äläkä hangoittele yhtään; sulla on vaan kivaa tiedossa!:D

  VastaaPoista
 13. Mitä materiaalia tuo tähti on? metallilta näyttää, vaan onko?

  VastaaPoista
 14. eilen tänään huomenna: Metallia on, tarkemmin sanottuna peltiä. Eli peltiä, peltisakset ja maalia.. Tämä tähti on tosin kaupasta. Mulla on neljän sarja; yksi tähti kullekkin adventtisunnuntaille.

  VastaaPoista