1.10.2010

Valmennusjohdon palaveri

Se sukkamaratoonari löytyi. Sillä ei ole ollut yhtään starttia sitten viime syksyisen kisan. Aika kalvakka se on eikä missään kaksisessa kunnossa. Se ei ilahtunut yhtään, kun kuuli, että kohta pitäisi ruveta. Taas? se marisi. Vastahan mä neuloin sulle yhdet sukat. Vielä enemmän se veti naamaansa ruttuun, kun kuuli, että kahdet pitäisi tehdä. Vähintään. Sitä parempi, mitä enemmän. Ja että pitäisi vetää uusilla askelkuvioilla. Tanssien. Tangoa tai jotain siellä matkalla. Meinasi karata, raukka. Mutta oli niin heikkona, että juoksin sen kiinni. Sanoin, että minä joudun lukemaan sukkakirjoja. Ei ole kuule kaksista sekään. Se auttoi. Sanoi juoksevansa mieluummin vaikka kymmenen maratoonia kuin lukevansa mitään niin epäeroottista kuin sukkakirjat.

Me pidettiin sitten miitinki. Semmoinen palaveri, niin kuin kisojen alla on tapana. Katsotaan videolta omat ja kilpakumppanien suoritukset ja mietitään, mitä tehdään ja mihin isketään. Ei meillä kyllä videoita ole. Ihan vaan tämä ja sitten muiden kisaajien blogit. Me listattiin meidän tiimin vahvuudet ja sitten se puoli, jossa olisi sitä kehittämisen varaa. Ja just se puoli jotenkin painottui. Rupesi tuntumaan, että meiltä loppuu aika kesken. Että ehditäänköhän me kisakuntoon ollenkaan. Katsokaa nyt itse:


Huolenaiheisiin kirjattiin myös urheilijan hailakka olemus. Viikolla häthätää pidetyssä terveystarkastuksessa maratoonarin hemoglobiiniarvo osoitti tasan 111. Eihän se tuollaisilla lukemilla selviä ensimmäisestä kaarteesta. Jotain lisäravinteita tarvittaisiin. Dopingtestauksista ei tämän kisan alla (SYTYCK) ole ollut mitään puhetta. Vedetäänköhän kisaajat kesken kisan testitelttaan yllätyspissalle? Sallintaanko apteekin rautavalmisteet? Tulkitaanko lisärauta lajirikkomukseksi, koska siinähän mennään jo selvästi Heavy metalin puolelle?

Raudan lisäksi myös muita vahvistuksia pitäisi miettiä. Viime syksyisen kisan pääpalkinto, uuden uutukaiset villasukat, kuluivat pian kisan päättymisen jälkeen puhki. Ilmeisesti muilla sukanneulojilla on hallussaan jonkinlaisia vahvistuksia, joilla kantapääosa saadaan kestämään. Onko tämä salaista tietoa? Onko se nailonia? Olisiko Niksi-Pirkasta apua? Jos saksisi sukkahousujen kantapäävahvikkeet suikaleiksi ja neuloisi kilpailusukan kantapäähän, tulisiko pitoa? Ja jos tulee, niin tuleeko liikaa? Sujuuko tanssi? Voi että menee vaikeaksi.


Jännitys alkaa tihentyä. Maratoonari on ryhtynyt treenaamaan. Tikuttelee vitosen puikoilla villahousuja. Sukkapuikoilla muuten - ihan harjoituksen vuoksi. Ja valmennusjohto on ryhtynyt vimmaiseen selvittelyyn, jotta aiempien kertojen virheiltä vältyttäisiin. Pari viikkoa starttiin: riittääkö aika?

19 kommenttia:

 1. Täällä yksi diskoilija joka miettii myös dopingaihetta. Voisikohan tässä vedota lääkärin suosituksiin, kuten muissakin urheilulajeissa? Esim useimmissa kilpailuissa astmaatikoille käsittääkseni sallitaan astmalääkkeet, joten imetysdementikoille voisi sallia kalaöljyt ja huonoverisille lisäraudat? Eikös siitä tule jo vaaratilanteita jos unohtelee mihin puikot tuli tauolla tuikattua tai jos vaikka pyörtyä kupsahtaa siihen tikkujen päälle?

  Terveisin huolestunut kanssaneuloja.

  VastaaPoista
 2. villafani: Tässä olisi nyt kyllä emolle vinkkiä, että jotain kuvailemasi kaltaista rajausta olisi syytä miettiä. Ja mites se Hurja-Hannan konjakki? Kyllä täällä on vitamiinia ja rautaa ruvettu vetämään. Saa nähdä nyt sitten, tulekko diskaus. Ikävä kyllä ois semmoinen dopingkäry. Saattais tuo sponsorikin vetää tuet pois.

  VastaaPoista
 3. Kannatusjoukoista ilmoittaudutaan kannustamaan! Yo can do it!

  VastaaPoista
 4. Kannustusta tulee täältäkin roppakaupalla jo näin etukäteen! Kyllä sää nainen siihen pystyt, mikset pystyisi! Ja pakko niiden on tuollainen sallituissa rajoissa oleva douppingi sallia. Eihän sitä jaksa edes neuloa, jos valmiiksi jo huippaa päästä! Eli nyt rautaa ja kunnon vitamiinipommit niin jospa se kunto olisi kohdillaan kisan alkaessa.
  Mulla ei ole samanlaista sukankutomis-ongelmaa kuin sulla, että se olisi vastenmielistä. Hyvinkin hauskaa on aina aloittaa uus sukka ihanalla ohjeella, mutta toisen sukan kutominen jostain syystä on vaikeampaa. En kait vaan viitsi tehdä enää toista samalla ohjeella :) Minut pelasti magic loop, kun 2 sukkaa valmistui samaan aikaan eikä toinen jäänytkään uupumaan! En kehota kokeilemaan tähän haasteeseen, ettei tule ylimäärästä ressiä uudesta tekniikasta; ainakin mulla meni hetki ennenkuin se aukeni kunnolla. Mutta KUN aukeni, niin se on oikeesti tosi hauska systeemi! Kokeile joskus, sit kun tästä haasteesta on kunnialla selvitty.
  T.Outi

  VastaaPoista
 5. Doping on sallittua ja suorastaan suositeltavaa tässä tapauksessa. Lupaan tehdä valituksen kannatusjoukon edustajana, jos tulee sanktiota. B-vitamiini tehostaa raudan imeytymistä, joten kannattaa napsia sitäkin.

  VastaaPoista
 6. Kannatan dopingiksi punaviiniä ja suklaata. Ja täällä kanssa ilmoittaudutaan kannustusjoukkoihin. Itse painin tekniikkaongelmien kanssa...

  VastaaPoista
 7. Tui: Voi Tui! Kiitokset kovasti ja kannustusta tarvitaan. Alkaa vähän jännittämään!

  O: Kiitos kommentista. Täällä on vähän kommenteista jäänyt sellainen maku, että magic loop ei välttämättä sukkien kohdalla ole porukalle auennut, vaan ovat tehneet "kaksi- kerralla" -tyylillä jotain aivan muuta. Kiva saada sukkien tekijäkin ääneen. Mulla kieltämättä kiinnostaisi. Se on aina se toinen kappale yhtä tuskaa; lapasissakin, vaikka niiden neulominen ei sillä lailla muuten itketä. Olisihan se siunaus saada koko pari kerralla!

  kaisa: No niin! Siellä on kunnon meininkiä! Nyt laitan heti tupla-annokset rautaa ja Sanasolit päälle. Siinä on varmasti b-vitamiiniakin!

  -sanna-: Tekniikkaongelmia!? Kuulostaa hyvältä. Siellä siis pää kuumana höyrytään! Kiitokset tsempistä. Täytyy tunnustaa, että sittenkin tämä sukka-asia vähän kihelmöi.:D

  VastaaPoista
 8. Minä parkkeeraan jo radan varteen kannustamaan. Muista myös D-vitamiini!

  VastaaPoista
 9. Pikkusisko: Hyvähyvä! Tulee aika paljon tuota purkkia ja purnukkaa... Mitäköhän se WADA (vai mikä se testejä tekevä istituutio nyt on?) sanoo...?

  VastaaPoista
 10. komppaan pikkusiskoa, d-vitamiini se naisen ladulla pitää! kyllä sä selviät


  Mulla on mennyt tää lauantai liki koko päivä erään ruutupiirustuksen parissa. toki mallitilkkuakin on tikuteltu. nyt vähän harmittaa etti voi jo aloittaa, koska tekele vaikuttaa lupaavalta. toki se oikean langan ongelma vähän ahistaa...

  VastaaPoista
 11. Soile: Äiti toi meille pullollisen jotain jytyä, siinä on ilmeisesti kaikki mahdolliset vitamiinit. Jospa se auttais. Flunssakin pyrkii taas päälle.:( Saman havainnon muuten tein. Vois jo aloittaa se sukan. Tämmöinen vehtaaminen väsyttää. Toki mullakin on lankaongelmaa, jospa ens viikonlopun messutarjonta kirkastaisi. Mutta se hyöty tästä tuntuu olevan, että eka kertaa mulla ehkä (?) tekee mieli aloittaa sukka. Saattaa olla tietty kuumetta.:D

  VastaaPoista
 12. Ota nyt hyvä nainen äkkiä ne vitamiinit ja rautatabletit kehiin. Aattele jos pyörryt vielä sukkapuikkojen päälle. Miten kamalaa jälkeä siitä sitten tulisi :(

  Paljon C-vitamiinipitoista ja rautapitoista ruokaa nassusta alas. Maitotuotteiden nauttimista kannattaa välttää samaan aikaan, kun ja jos syö rautatabletteja. Rautatablettejen imeytyminen on monen kohdalla aika heikkoa, joten suosittelisin kokeilemaan raudan saamista ihan ruoka-aineista.

  VastaaPoista
 13. Tess: Toivottavasti pääkokkimme lukee tämän.:) Ja siihen puikkojen jättämään kamalaan jälkeen voisi todeta kuten siinä Teuvo - maanteiden kuningas biisissä menee: tässä naamassa arpikin kaunistus olisi ja hampaat voi uusiksi laittaa..

  VastaaPoista
 14. Tsemptemptsemp täältäkin!
  Ei voi rauta olla kielletty aine, saahan ne sukatkin neuloa metallipuikoilla, jos haluaa. ;) Urheilijatkin saa kai vitamiineja popsia ihan mielin määrin, että rouskis vaan niitäkin. Anapolisiin stereoihin en kuitenkaan suosittele ryhtymään, ette mene ihan argessioksi koko touhu.

  VastaaPoista
 15. morso: Sellainen ihan pikkiriikkinen raivo saattais kyllä tulla tarpeeseen..:)

  VastaaPoista
 16. Ihalitavaa analyysiä ja hieno käsiala! Edlleen jankkaan samaa; maraton askel kerrallaan, vaikka maitohapoilla :D Niin minustakin tuli tänä syksynä lenkeilijä, ja se vasta olikin kovin vastenmielistä ja vaikeaa ennen kuin alkoi sujua. Ehkäpä löydät sen maagisen jutun joka sopi sinulle ja sukat sujuvat kuin tanssi... se perinteinen kun ei aina ole se sopivin laji.

  VastaaPoista
 17. Täällä kannustetaan ja suositellaan ottamaan illalla ennen nukkumaan menoa lasillinen appelsiinimehua ja rautavalmistetta purkista. Kannattaa kokeilla myös kuorimattomia manteleita ja kuivattuja aprikooseja. Musta tee kannattaa jättää pois. Noilla eväillä allekirjoittaneen rautaarvot kohosi liki pilviin. Sukkia en silti ole saanut neulottua. Oli puikot sitten metalliset tai puiset. Innolla seuraan projektin etenemistä.

  VastaaPoista
 18. lupauduin ensiviikolla omalle maratoonarilleni muonitus ja tukijoukkoihin, kun se maraton vihdoin (koko kesän treenaamisen jälkeen) juostaan. Etsi sinäkin hyvät muonitus ja huoltojoukot!

  VastaaPoista
 19. Mari: Ei ole kauheasti aikaa miettiä tätä. Se on vähän harmi. Sitä, että mikä olisi viisain lähestymistapa. Ajattelin jossain välissä, että neuloisin erilaisia kantapäitä verryttelyksi. Mutta sitten muistin, ettei kantapäässä ollut mitään vaikeaa. En oikein tiedä, pitäisikö kikkailla tekniikoilla vai vetää jotain harmaata perussukkaa. Nyt neulon villahousuja lapselle ja huomasin, että sukkapuikot ärsyttävät ihan kauheasti. Saattaa olla, että yritän ilman niitä sitä sukkahommaa. En tiedä.

  Jonna: Mulla menee aika lailla kahvia. Lienee yhtä paha kuin tee? Kiitos vinkistä: aika herkkuja nuo mainostamasi naposteltavat. Jotain puhtia pitäisi saada, jos tässä kisassa aikoo maaliin asti.:)

  eilen tänään huomenna: Huhuilen tässä aviosiipan puoleen. Huhuu! Jospas hän ottaisi vastuulleen nämä hommat. Olisi apu lähellä.:)

  VastaaPoista