16.10.2010

Vähän kränää

Me ollaan ihan eri mieltä. Se sukkamaratoonari sanoo treenanneensa siihen malliin tangoa, että sillä aloitetaan. Onnistuu kuulemma minkälainen taivutus tahansa. Vaikka ruusu huulten välissä. Taikka kaksi. On tanssikenkää ja tangon vaatima dramaattinen asu. Sillä vipattaa tanssijalka niin, ettei se pysy kohta housuissaan. Saan olla sitä ihan pitelemässä. Ottaa vielä varaslähdön, mokoma. Että piti ottaa se kaheli mukaan tähän tiimiin. Pitkänmatkanneuloja tanssikisaan? Mitä minä oikein ajattelin? Nyt saa jännittää senkin puolesta. Vaikka tuolla menolla se kyllä huitaisee ne sukat sukkelaan. Ainakin sillä on itseluottamus sen sukkakranssin jälkeen pilvissä. Se on kuin amerikkalainen pikajuoksija ennen kisaa. Luulee olevansa ihan kingi. Näyttelee lihaksiaan. Kulta kiiltää kaulassa. Ei sitä kestä kukaan. Ei erkkikään.


Nyt se on ruvennut neuvomaan minua lanka-asioissa. Vaikka sovittiin, että minä hoidan sen puolen. Ei mitään luottamusta. Se hokee, että jos mennään tangon tahtiin, niin silloin mennään sääntöjen mukaan. Sillä lailla kuin ohjeessa sanotaan. Ja siellä vissiin sanotaan, että pitäisi olla Nallea. Mutta minä olen päättänyt, että Pukkilulla aloitetaan. Enkä ole tottunut, että tullaan sanomaan. Tuolla lailla. Silti olen nyt ihan sekaisin. Että tulisko sillä Nallella nopeammin valmis pari. Tai vaikka sillä vielä paksummalla harmaalla, jolla vedettiin se kranssi. Se oli tosi nopea. Melkein kuin valon nopeus. Että saisi sellaisen hyvän tuntuman alkuunsa. Että voisiko se maratoonari olla oikeassa? Mutta kun sitä tuossa katsoo koikkelehtimassa, niin ei se oikein vakuuttavalta näytä. Soittaa Olavi Virtaa ja koettaa laulaa mukana. Putoaa taivutellessaan persuuksilleen. Punottaa. Siitä me ollaan yhtä mieltä, että Kalajoki-sukat tehdään ekaksi. Ja sitten raitapolvarit. Joko heti perään. Tai sitten siinä välissä jotain sellaista, missä on jotakin reuhakkaampaa pintakuviota. Ensimmäinen pari ratkaisee, miten edetään. Että minkälaista riskiä tässä oikein uskaltaa ottaa. Ja kestääkö tuolla tanssijalla vintti. Tuosta ei koskaan tiedä. Paitsi sen, ettei se Virran Olasta huolimatta ole kotimaisen tangon ystävä. Jotain argentiinalaista pitäisi kuulemma olla. Kiihkeämpää kisasykkeen nostattajaa. Niin kuin se nyt enää mitään nostatusta tarvitsisi. Mistä minä sitäkin tähän hätään. Kelpaisikohan sille tämä?


Ja nyt se vielä hoksasi aamusella, ettei meillä ole puikkoja. Vaikka uhosin, että kaikki varmistetaan viimeisen päälle. Että lähtölipun alla asiat ovat kunnossa. Startti on huomenna ja meillä kaksipuolimilliset teillä tietymättömillä. Kaksimilliset kyllä löytyisivät, mutta niillä ei tietenkään aloiteta. Lankakauppaan en ehdi. Novitalaisia saanee marketista, mutta ne eivät kelpaa. Sanoin kyllä, että ne ovat ihan hyvät puikot. Mutta kilpailussa pitää kuulemma olla kilpailupuikot. Se haluaa jotkut mersupuikot, jotka sointuvat kisa-asuun ja lyövät muut kisaajat vähintäänkin ällikällä. Ensivaikutelma ja stailaus; ne kuulemma tuovat pisteitä. Ja erikoiset askelkuviot. Pelkäänpä pahoin, että se on suunnitellut sellaisia.

11 kommenttia:

 1. Jännitystä on ilmassa! Täällä alkaa itselläkin tanssijalkaa vipattaa kun tätä menoa seurailee. :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä se sukkamaratoonari on oikeassa, mersupuikot tarvitaan, tai vaikka samantien ferraari. Mielellään joka sukkaan sävy sävyyn omat! ;D

  VastaaPoista
 3. Nyt sitten vain odotellaan sitä kisa-asua. Jännityksellä!!

  VastaaPoista
 4. Nyt alkaa vähän epäilyttämään että sukkamaratoonari on vetänyt itsensä ylikuntoon. hyppii jo ihan silmille tai seinille. sanoppa sille että istuu alas ja henkäsee syvään. tuolla menolla se kupsahtaa 10 metrin päässä lähtölinjalta.

  ja jätä se nalle kuin nalli kalliolle.

  VastaaPoista
 5. Tiina: Jännittää kyllä. Todella! Huomenissa se sitten alkaa.:)

  villafani: Kunpa se maratoonarin pässi ei nyt lukisi tätä. Innostuu vielä. On niin vetävä idea nuo sävy-sävyyn-puikot!

  -sanna-: Maratoonarille ei tunnu riittävän mikään. Niin huono maku. Varmaan joku Elvis-puku olisi hyvä.

  Soile: No sitä minäkin pelkään. Että se keulii eka kaarteeseen ja sammuu sitten. Saa ehkä sen sukanvarren tehtyä ja se siitä sitten. Jotenkin sitä pitäisi suitsia, mutta miten. Ja joo, mä vien ne Nallet piiloon.

  VastaaPoista
 6. Voi, jännittää kyllä sun puolesta täälläkin! Korvaisko ne superpuikot se, että jos olisi oikein vetävä kisa-asu...jos ei enää ehdi sävy-sävyyn-välineitä hankkimaan. Hauska kyllä nähdä että miten se kisa lähtee menemään, koeta nyt toppuutella sitä maratoonaria että jaksaa sitten loppuun saakka! Tsemppiä huomiselle!
  Outi

  VastaaPoista
 7. Jotenkin mä olen tyytyväinen että jätin SYTYCKin väliin. Olisi hävinnyt loputkin henkisestä terveydestä.... ;-D

  VastaaPoista
 8. O: Minä ritän vähän jarrutella. Tosin sukanneulonnassa itsessään on aika lailla sitä jaruuefektiä. Saattaa homma hyytyä jo alkuspurtin jälkeen. Se on tietysti tämäm kisajännitys, että se maratoonari noin vaahtoaa.:)

  Marika: Sinulle kiva, mutta meille kyllä kovin kurjaa, että jäit ulos. Olishan se nyt ollut lystimpi tolloilla oikein isolla porukalla, mutta toisaalta hyvä, että on joku vähän katsomassa perään siellä katsomon puolella. Että ohjaa sinä nyt vaikka sitten jonnekkin sinne hoitohenkilökunnan hoiviin, jos jollakulla meistä keittää kovin pahasti yli. Olisihan se turvallisempi huomenna startata.

  VastaaPoista
 9. Hieno sukkakranssi! Nerokas idea kerrassaan. Mie oon tipahtanut kärryiltä näemmä aikaa sitten, kun en ole ollut juurikaan netin äärellä.

  Rauhottelepa sitä sukkamaratoonaria. Eikös se pahin kohta tule siellä reilun 30 kilsan kohdalla, joten ei auta paljon riehua alkumatkasta, jotta pääsee loppuun asti. Pätee tuo juttu ainakin itselläni sukan teossa. "Viimeset kilometrit" on aina ne hankalimmat, kun alkaa paukut olla lopussa ja into hukassa.

  Tsemppiä matkaan!

  VastaaPoista
 10. Nalle! Ei ei ei, jos on valita Pukkilua. Ymmärrän tuon puikko-ongelman. Jos se Nalle heivataan, niin ei kait sitten markettipuikkojakaan. Vähän myöhässä, löytyikö oikeat?

  VastaaPoista
 11. Tess: Viimeiset kilometrit ja sukanneulonnassa se toinen sukka. Siinä sitä on haastetta!:D

  kaisa: Pukkilulla on lähdetty. Ehkä vähän ohutta eka pariin, ei tule nopeasti. Markettipuikoilla lähdettiin. Muhoksen S-marketin puikoilla.:)

  VastaaPoista