31.10.2010

Huomenna on marraskuu


Jotenkin oikein odotan sitä. Marraskuuta. Tuntuu, että harmaa alati kasvava paine sopii juuri nyt. Koko syksy ollut sellaista raahustamista. Kait se tällekkin on joku kliimaksi saatava. Kun kerran ruvetaan, niin ruvetaan sitten kunnolla. Tiedä vaikka kutsun sen oikein kylään. Siinäpä irvistelkööt. Juodaan teetä ja kummitellaan yhdessä. Istutaan pimeässä ja neulotaan sukkaa. Jotain oikein hankalan väristä. Tympeä kait se hänelläkin on yksin tuolla koleassa. Haahuilla nyt ihmisten ikkunoiden alla, puhaltaa niiden takkien läpi ja ujeltaa tuulessa. Kastella kaikki. Niin että tervetuloa vaan. Ottakoot vaikka nokoset, jos ei muuta keksi. Jos kerta sukanneulonta sujuu, niin kait siinä sivussa voi kesyttää yhden marraskuunkin. Ei kait se kaamos voi olla sen kummempi juttu.

14 kommenttia:

 1. Vautsi tuota ylempää kuvaa, kuin jotain verisuonia. Minäkin sanon: tervetuloa Marraskuu.

  VastaaPoista
 2. kyllä se taitaa olla niin että jos sukista selviät niin marraskuu on lasten leikkiä siihen verrattuna.

  mutta se että joluun on enää n. puolitoista kuukautta tuntuu hurjalta.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa tekstiä. Hymyilyttää kuin haljennutta naurista. Kiitos siitä!
  Kerro terveisiä Marraskuulle kun sitten teetä kimpassa ryystätte ja irvistelette.

  VastaaPoista
 4. Hieno tuo eka kuva! Ja marraskuukin on hieno – harmaa on kaunista. :-)

  VastaaPoista
 5. Toi eka kuva on valtavan hieno! Ihan painajaismaisia puita!

  VastaaPoista
 6. Oikea asenne :) Terveisiä Marraskuulle multakin :D

  VastaaPoista
 7. maijja: Kuva on terijoen salavista. Ne ovat paljaina sellaisia vaaleanruskeita. Ajattelin, että tulee pehmeämpi kuva kuin mustina loistavista koivun oksista. Ja tulikin tuollainen kummituskuva. Just sopiva marraskuulle.

  Soile: Niin se on. Marraskuu on ihan lällärikamaa sukkien rinnalla. Ja sitä j-kirjaimella alkavaa pitäisi tosiaan ruveta vissiin miettimään. Se on justiinsa.

  WeirdRockStar: Kerron terveisiä. Tykkäisköhän sekin siitä kamomillateestä? Jotenkin se marraskuu kuulostaa vähän stressiherkältä kaverilta.

  Terhi; Harmaa on. Marraskuussa sitä on yleensä ollut minulle kuitenkin liikaa, mutta koetan kasvattaa luonnettani nyt muissakin kuin sukkiin liittyvissä asioissa. Jospa se toimisi.

  Hilja: No eikö olekkin! Minäkin katsoin, että kaamea kummituspuuporukka. Melkein rupesi pelottamaan.

  Pihla: Minäpä kerron. Marraskuu varmaankin ilahtuu, kun näin paljon löytyypi sille kavereita.:)

  VastaaPoista
 8. Harmaassa on monta sävyä ja marraskuussa monta säätä!

  VastaaPoista
 9. Mammutti: Nytkin niin lämmin. Kummallista. kohta on kuin elokuussa. Illat pimenevät ja on miltei kuuma.:)

  VastaaPoista
 10. Piti tulla oikein naapurikylàn nettipisteeseen, ettà vin kommetoida sinunkin mahtavaa postausta, jàlleen kerran. Oma kone kun suosii sanoja Internet impossibile. Marraskuu on semmoinen kunse on, siellà Pohjanperillà. Tààllà on taas satanut, tuullut ja myrskynnyt pari pàivàà aiheuttaen paljon tuhoa, varsinkin saapasmaan pohjoisosassa. Rattoisaa sukkashowta.

  VastaaPoista
 11. On tässä ennenkin marraskuista elävinä selvitty! Pimeydessä on tiettyä turvaakin.

  VastaaPoista
 12. Lissu: Herttileiri kun siellä vastustaa. Se netti. Tosin täälläkin on takunnut. Minullakin ollut välillä kommenttilootien kanssa ongelmaa ja kuvien lisäämisen kanssa myös. Toivottavasti häiriötila korjaantuu niin siellä kuin täälläkin pikaisesti. Tsemppiä sinne myrskymaahan!:)

  Liina: On selvitty, on. Tuolla yhdessä blogissa sanottiin (juuri luin), että marraskuu on kuin pesä. Hienosti oivallettu.

  VastaaPoista
 13. Pitäisihän se muistaa mutta kun ei oikein...
  On teillä siellä jo harmajaa.
  Täällä on vielä monia väriä ja puissa lehtiä. Ei kaikkia mutta kummiskin.
  Kaikista paskamaisin kuukausista on kummiskin vasta edessä. Tammikuu on sen nimi.

  VastaaPoista
 14. piilomaja: Onko tammikuu teidän leveysasteilla se harmain? Vai mikä siitä tekee kurjan? Eihän se kaksinen kuukausi ole, mutta nyt kyllä kiinnostaa, miksi se olisi kaikista surkein. Ja harmaata. Täällä on todella harmaata. Mietin juuri kun avasin koneen ja sitä odotellessani katselin ulos, että voiko olla mitään harmaampaa, kuin tämä päivä.

  VastaaPoista