4.9.2010

Täh?


Siis mitä? Viikonloppuko? Kissanviikset, sanon minä. Täällä erota arkea viikonlopusta. Porukkaa pyörinyt kuin pipoa, vaikka piti olla syksy. Niiden piti mennä töihin, päiväkotiin ja mitä niitä nyt on sellaisia paikkoja, missä ihmisiä säilötään ja joissa niistä ei ole muille juurikaan haittaa. Ainakaan minulle. Täällä on hekumoitu kokonaisella hyvinsyötetyllä kissanmitalla sitä hetkeä, kun huusholliin tulee rauha ja hiljaisuus. Henkilökunta jossain muualla. Että saisi kissa joskus olla itsekseen. Loikoa patterinsuojuksella ja omassa koritornissaan ilman, että kukaan kasaa tavaroitaan päälle, vetää hännästä tai huutaa suu korvassa kiinni: "Onniiiii!!!". Oi sitä hetkeä! Kääntää kylkeä ja nukkua. Ottaa asentoja. Murista unissaan. Kissanpäiviä nonstoppina.

Mutta täällä ne ovat. Eivät lähde kulumallakaan. Nytkin on muka oltu sairaana. Viikko on kuunneltu sähköpianoa, mesoamista ja kaatuvia palikkatorneja. Nuku tässä sitten. Pienin kulkee perässä ja hamstraa kissankin lelut. Pyörittää samoja palloja. Ja isommalla on niitä hamstereita. Semmoisia värikkäitä renkailla kulkevia jyrsijöitä, joista lähtee kaamea ääni. Eivät tykkää, kun kopasen ne tassulla kumoon. Sitten kiljuvat kaikki. Niin että ei täällä tiedä, mikä päivä nyt on. Sen olen kuitenkin huomannut, että iltaisin tulee pimeä. Pihalle ei tahdo enää nähdä. Siilien vahtiminen on käynyt turhan työlääksi. Sen merkin kissakin ymmärtää. Että on kuitenkin se syksy. Kyllä ne vielä tuosta lähtevät. Ja ovat sitten menoistaan niin väsyneitä, etteivät jaksa meuhkata ja hillua. Täyttävät vain ruokakuppini ja panevat maate. Ovat ehkä jopa hiljaa. Siunattu syksy.

16 kommenttia:

 1. Älä huoli Onni, kyllä ne siitä pikkuhiljaa lähtevät päiväsäilytykseen jonnekin muualle, ja sitten voit rauhassa kölliä omassa siivussasi aurinkoa. Ja vaikka vähän leikkiä niillä hanstereilla kun kukaan ei huomaa. Muistat vaan palauttaa takaisin paikoilleen

  VastaaPoista
 2. Soile: Kiitos tsempistä, Soile. Kun vaan jaksais odottaa.. Oisko teillä rauhallisempaa? Jos tuliski teille köllimään joskus ja vaanimaan sitä fasaanikukkoa?

  VastaaPoista
 3. Onni kuule, täällä on taatusti vielä kamalampi mekkala. Sitä kukkoa ei ole viimeaikoina näkynyt mutta semmonen 4-5 poikasen parvi pörrää pitkin pihoja. niitä olisi varmasti hyvä vaania...

  VastaaPoista
 4. Voi että, onpa siellä rauhatonta. Tuukko mun luo, täällä on rauhallista.

  VastaaPoista
 5. Soile: Ei kyllä kuulosta rauhalliselta, sori. Jään tänne odottelemaan, että paranevat ja lähtevät hommiinsa. Vaikka hyvät paistit sulla siellä juoksentelee pitkin pihoja!

  kaisa: No nyt rupes kuulostamaan joltakin! Varo vaan, saatan tullakkin!

  VastaaPoista
 6. Voi Onni ressukkaa! Nàytàtkin niin rasittuneelta, ettet tassuillasi enàà pysy. Soitanko kissojen suojeluviranomaisille?

  VastaaPoista
 7. Toi keskimmäinen kuva on kyllä niin mainio!
  Ja mä haaveilen samasta kun teiän Onni, että sais vaan olla kotona ja nukkua!

  VastaaPoista
 8. Lissu: Muuten täällä on aika hyvät päivät. Tuo uniasia kiusaa ja ne eivät ulkoiluta kuin köyden nokassa tai pitävät parvekkeella. Että jos näillä kriteereillä voi viranomaisia hätyyttää, niin anna mennä vaan. Olen tosin jo ennestään sellainen suojelutapaus. Löytökissa. Kulkukolli vai miten meitä nimitetäänkään.

  Hilja: Kiitos kiitos. Kuvittelen olevani siinä itseni näköinen. Ja valitettavasti et ole kissa. Tiedä vaikka sulhaseksi rupeaisi, kun on noin hyvät harrastukset!

  VastaaPoista
 9. Täällä ois yksi aurinkopaikka vapaana. Sieltä vois helposti tarkkailla pihan tapahtumia ja nautiskella hiljaisuudesta ja rauhasta. Taloudesta löytyy vain yksi akanretale, joka kotona ollessaan on huomaamaton, hiljainen ja omiin ajatuksiinsa eksynyt. Satunnaisia kirosanarypäksiä saattaa huonona päivänä karata huulilta turhan ärhäkkäällä äänenvoimakkuudella, mutta muuten on ku valkosta seinää tuijottaisi.

  PS. Emännällesi sellaisia terveisiä, että uudempaan postaukseeni oli kommentoitu Rose mohairin kulutuskestävyyttä hyväksi. Omia kokemuksia ei vielä ole ja todennäköisesti olen unohtanut asiasta raportoinnin siinä vaiheessa, kun on jotain sanottavaa :D

  VastaaPoista
 10. tsemppiä sinne! huomasin juuri että teidän onni muistuttaa aika paljon mun Lexaa, naaman väritys aika samanlainen, ylipainoinen harmaa kissa hänkin. tässä hyvä otos http://4.bp.blogspot.com/_vckLd8kTYnI/S_fkRyyj-YI/AAAAAAAACew/nbXV8GqX83o/s1600/IMG_0058.jpg :)

  VastaaPoista
 11. Voi Onnia, olet hurmaava! Mulla on kissakaipuu...niisk...

  VastaaPoista
 12. Onneksi kaiken hulinan keskellä Onni taitaa kuitenkin ottaa rennosti, ainakin tassun asennosta voisi päätellä

  VastaaPoista
 13. Tess: Emme siis keksi ko. langasta tähän hätään muuta purnattavaa, kuin sen, että mainitsitko langassa olevan akryylia..?? Kuulostaa kamalalta, mutta oliko niin, että olen ostanut tälle syksylle jo mainittua kemianteollisuuden tuotetta? Eli kynnys tuskin on enää kovin korkea. Onnille en uskalla tätä kommenttia näyttääkään, rakastuisi sinuun vain kiihkeästi ja karkaisi mokoma luoksesi. Ikävähän se tulisi.:)

  kio: Mun pitää lähteä kurkistelemaan. Olen huomannut, että Onnin-näköisten kissojen suku on varsin laaja. Liekö tervettä porukkaa vai joku vanha hyvin säilynyt suomalaisugrilainen kissalajike. WeirdRockStarillakin on ihan samannäköinen mirri.:)

  luminen: Kurnauskis!

  Satu: Meillä pärjättiin ilman kissaa noin puoli vuotta. Sitten hankittiin tämä ihana pölvästi. Ehkä teilläkin vielä joskus?

  enkulin käsityöt: Alkaa tottua. Mutta osaa ottaa kyllä varsin kärsiviä ja ylenkatsovia ilmeitä.:)

  VastaaPoista
 14. Ihanan ilmeikkäät kissakuvat! <3

  VastaaPoista