18.9.2010

Siivouspäivä


Kun takana on hyvin valvottu yö, aamulla nukuttaa makeasti. Menevät rytmit sekaisin. Ruoka-ajat, päiväunet. Sellaisen päivän voi käyttää vaikka järjestelyyn. Kokosin puikot, koukut, pensselit ja muut usein tarvittavat vanhalle tarjottimelle. Kun siihen saisi vielä kynät, tussit, sakset ja viivottimet. Tarvitsen siis isomman tarjottimen ja lisäksi suuren lasipurkin lankanöttösille sekä kermanekkoja tai muita vanhoja posliiniastioita kynille ja muulle sälälle. Kannoin alakerrasta lempituolilleni uuden valon. Se on vanha neuvolalamppu, jolla on syynätty äiti-ihmisten takapuolet. Jos sinnekin on nähty, pitäisi valon riittää myös myös minun vaatimattomampiin tarpeisiini. Tuolin tyynyllä on uusi pellavainen päällinen, jonka ihanaiset perhoset lensivät meille Sadulta. Ympäri huonetta pyörineet lankakerät pinosin vanhaan lampunvarjostimeen. Se pelittää siinä tarkoituksessa ihan hyvin.

Heti on parempi. Huomenna jatketaan. Ajattelin pitää sisustusviikon ja tuuletella vähän nurkkia.

13 kommenttia:

 1. Haha, mä kuolen. Toi lamppu on tosi hieno.

  VastaaPoista
 2. Jos sitä siivouspuhtia jää yhtään yli, niin tuukko meillekin? täälläkin olisi tarvetta kätevälle ja etevälle sekä ennenkaikkea tehokkaalle emännälle. paikallinen emäntä kun tuntuu puuhaavan täysin epäoleellisia asioita ja sotkee kovasti.

  VastaaPoista
 3. Tuo neuvolalamppu on hieno- ja sen takana olevat tarinat vain parantavat vaikutelmaa.

  Järjestys- ja sisustusintoa oli tänään ilmassa täälläkin päin Suomea. Monia asia löysi uudelleen tai uuden paikkansa ja sopivasti oli mukana myös poisheittointoa.

  Jokos sulla kulkee ja kestää ääni normaaliin tapaan? Eilen selvisin työpäivästä, mutta tänään ei iltasatuilut enää meinannut onnistua...

  VastaaPoista
 4. mokkakissa: Lamppu on paitsi hieno, niin todella hyvä. Sitä pystyy liikuttelemaan lähes tulkoon miten tahansa; sen saa vaikka kiinni kirjaan tai käsityöhön, siinä on vipua ja hanikkaa, josta valon suuntaa voi nostaa tai laskea. Ja rattaat alla. Meillä kävi yksi eläkeikää lähentelevä neuvolatäti, joka sanoi, että takapuolia sillä on valaistu. Ilmankos on niin hyvä. Ja miehen löytö tämä on, tietysti. Miehillä tuntuu olevan paremmin vainua asioihin, joihin jotenkin liittyy ne alapääasiat.:D

  Soile: Voisin tullakkin, mutta olisin niin kauhea pettymys. En nimittäin ole järin tehokas. Tyyliini kuuluu vaeltaa ympäri kämppää jokin purnukka kädessä ja haeskella sille sopivaa paikkaa. Siinä se aika kuluu ja ns. puhdasta jälkeä kertyy varsin hitaasti. Oltais sitten epäolennaisuuksissa ihan molemmat.

  VastaaPoista
 5. Merruli: Viime viikko oli todella vaikea äänen suhteen, mutta kyllä se kesti. Joten kuten. Perjantaina oli voittajan fiilis ja siltä se tuntuu vieläkin, että kyllä se nyt paranee. Vähän kutittelee ja yskittää välillä, mutten ole enää moksiskaan. Kohta se lannistuu sullakin, odotappas vain!

  VastaaPoista
 6. Ihastuin kovasti neuvolalamppuun. Mistä sinä tuollaiset takapuolituikut oikein löydätkin???

  VastaaPoista
 7. Hieno lamppu. Ja myös se varjostin, jossa ne langat majailee. Mulla on kyllä tällä hetkelllä täysin tarpeettomat siveltimet hyvin järjestyksessä purkissa, mutta kaikki se mitä tarvitan, on siellä ja täällä ja ehkä kellarissa. :( Tosin tänään rupesin selvittelemään epämääräisiä paperipinoja yrittäessäni löytää lapsen stipendiä. :( Auts.

  VastaaPoista
 8. Mindelii: Ongelmahan on se, etten minä löydä. Minä kävelin tuonkin lampun ohi ihan kylmästi ripseäkään räpäyttämättä. Miehen silmä oli tarkempi. Onneksi. Lamppu on Muhokselta osto- ja myyntiliikkeestä.

  morso: Vähän samaa pulmaa täälläkin. Kait se, mitä tarvitsee tiheään, voi olla kätevästi käsillä. Keräähän se pölyä tietysti tuommoinen kokoelma, mutta olkoot tuossa, kunnes keksin paremman ratkaisun. Toivottavasti stipendi löytyi!

  VastaaPoista
 9. Lamppu tarinoineen on hilpeä! Meillä on vanha parturin lamppu. Hyvin sekin valaisee, mutta tarina ei ole yhtä hauska. Sillä lienee syynätty vain yläpäitä :) Toivottavasti onni suosii Satun arpajaisissa, perhoskuosi on aika ihana.

  VastaaPoista
 10. Tytti: Harmi, että ylä- ja alapää lamppuja näkee niin harvoin kaupoissa. Voisi hankkia useammankin. Meillä on taas vanha parturintuoli työtuolina... Ja Sadun perhoset ovat ihania. paketin perhopäällispaperikin niin syötävä, että sekin pitää kehitellä johonkin hyötykäyttöön.

  VastaaPoista
 11. Jaa-a, tuollainen lamppu taitaisi olla mummolleni tuttuakin tutumpi kapine :D

  Sukkia on liikaa silloin, kun sukkakorin sisältö vyöryy niskaan hattuhyllyltä etsiessä jalkojen lämmikettä. Niitä voi olla liikaa myös silloin, kun yksikään pari ei hajoa, vaikka kuinka monta vuotta olisi käyttänyt niitä ja uusia syntyy tasaisin väliajoin. Liikaa tarkoittaa kuitenkin eniten sitä, että on liian vähän tilaa. Ehkä pitäis kyetä luopumaan niistä ränsistyneimmistä tapauksista...mutta ku ne on vielä ehjiä... :D

  VastaaPoista
 12. Voi mahoton, miten järjestelmällistä touhua! Kuten huomasit. täällä ei siivota, vaan kudotaan sukkia. Sukkia joita ei koskaan pitänyt kutoa, vaan piti kutoa tossuja, niitä huovutettuja. Ei mene suunnitelmien mukaan elämä, eikä edes tossunkutomus. En enää sukkaile, kuin nuo keskeneräiset pitkät sukat, jotka kuuluvat tuohon sukkasarjaan, joiden kutomiseen en osannut sanoa ei. Tai jos joku tarvii... Ei kait sitä kannata edes suunnitella tekemisiä, viikon oon suunnitellut kirjoittaa sulle, että valitsit hyvän päivän vanheta, samana päivänä neljä vuotta sitten minusta tuli mummi ensimmäistä kertaa. Niistä öljyistä vielä sen verran, etten ole huomannut niiden pahemmin suttaavan, uskomattoman nopeaan imeytyyvät. Nyt laitoin tyhjään desinfiointipulloon, niin siitä on helppo sumuttaa käsiin ohimennessä. Ennen laitoin kymmenen kertaa päivässä rasvoja käsiin, parilla öljykerralla menee nyt päivät ja kädetkään ei ole ollut näin hyvässä kunnossa vuosikymmeniin. HYvä, että uskalsin kokeilla öljyjä ja niitä laatujahan riittää marketin hyllyllä vaikka kuinka.
  Kaunista syysviikkoa Sinulle ja Sonffilta tiskialtaasta terveiset Onnille ja Sonffi toivoo, et Onnilla ois pehmeämpi peti!

  VastaaPoista
 13. Tess: Mä olen ihan mahdottoman kade tuollaisesta sukkatilanteesta!

  Mammutti: Sun öljysuosittelut ovat sen verran vakuuttavia, että täälläkin taidetaan uskaltautua asialle. Ja Onni kiittää terveisistä ja lähettää tietysti takaisin. Täällä satelee vettä, parvekkeelle ei viitsi kissa asettautua kastumaan. Kovin on lämpöisen ja pehmeän näköinen tuo makuupaikka nyt; asettautui peijakas mun nojatuoliini nukkumaan!

  VastaaPoista