7.9.2010

Sairastuvalta


Täällä on sorruttu pedin pohjalle. Kuumetta. Ääni ei oikein irtoa. Lääkäri määräsi kotiin ja ottamaan iisisti. Täällä sitä nyt ihmetellään. Että kun kerrankin olisin kotona. Ja olisi joutavaa aikaa. Ei yhden yhtä jarrumiestä missään. Voisi pestä ikkunoita. Terassin. Lapioida sen ison kukkapenkin. Vain taivas rajana. Niin sitten on tämä tauti. Enkä voi kun väännellä käsiäni. Sen verran kuitenkin ajattelin pysyä hereillä, että perustan sänkyyni tietokonekeskuksen ja luen teitä oikein urakalla. Kaikki rästiin jääneet. Ehkäpä jokusen uudenkin. Ja iltapäivällä tulee telkusta Niskavuori taistelee.

Minut yllätettiin tunnustuksella. Kiitän. Jäin vain miettimään, että onkohan minusta enää mitään kerrottavaa. Lienen raotellut salaisuuksieni verhoa jo turhankin hövelisti? Aion käyttää tämän tilaisuuden ihan härskisti omiin tarkoituksiini ja priorisoida seitsemän asiaa, joita aion miettiä oitis jahka selviän täältä lakanoista terveenä ylös. Ihan vaan niin kuin muistutuksena itselleni.

1. Järjestä nyt hyvä ihminen se vaatehuone. Pitäisihän sitä päästä sinne sisälle, kun kelitkin ovat kylmenneet. Että löytäisit hanskat ja ne mustat nilkkurit.
2. Ja olisiko mitään järkeä tyhjentää sitä valtavaa sinistä lasten puhallettavaa uima-allasta tuolta terassilta. Vie aika paljon tilaa siellä. Vai ajattelitko vielä uitattaa lapsiasi ulkosalla? Paistaahan se aurinko tietysti vieläkin, mutta..
3. Entäs ne aurinkokennoilla toimivat ulkovalot? Ihan vaan lapsia varten hankitut värikkäät sudenkorentovalot? Odotellaanko pimeitä, ennen kuin laitetaan ne paikoilleen? Muistutan, että ne toimivat AURINKOkennolla.
4. Kun kerta ruvettiin naputtamaan, niin muistutan lisäksi, että ennen kuin rouva ryhtyy hääräämään uusien ideoidensa kanssa niin
a) vessaremontti on edelleen kesken
b) eteisen seinät ovat laittamatta
c) se yksi lipasto on maalaamatta
d) mummun perintökaappiin tulevat maalit pitäisi selvittää, jotta sekin työ etenisi.
5. Ja ajattelitko milloin kokeilla sitä kaakelimaalia? Sekinhän on ostettu jo joskus... keväälläkö se nyt oli?
6. Äläkä unohda sitä siiliäidin sinulle jättämää siilivauvaa tuolla pihamaalla. Talvimökki on edelleen kesäteloilla. Tiedän, että odotat vaahteranlehtiä, mutta voithan laittaa vähän suojia siihen mökin päälle. Edes.
7. Ja sovitaanko, että et mene mihinkään kirpputoreille kaivelemaan, ennen kuin olet tehnyt jotakin sille jo olemassa olevalle kasalliselle kirpputori"löytöjä". Olisi pienennettävää, huovutettavaa, lyhennettävää. Ja etsittävää sieltä vaatehuoneen uumenista. Siellä ne löytösi(kin) ovat.

33 kommenttia:

 1. Hei täälläkin ollaan sairastuvalla. Jos jotain hyvää etsitään niin nyt saa ihan antaumuksella lukea blogeja ja hurahtaa niihin. Hurahdin ihanaan blogiisi. Kirjoitat niin loistavasti, että tulen hyväntuuliseksi. Ja kauniit kuvat. Olen ehdottomasti lukijasi :)

  VastaaPoista
 2. Toiselta sairastuvalta päivää! Paranemisia sinne ja älä nyt ainakaan ulkotöihin lähde huhkimaan.
  Tuo lista sitten lämmitti mieltä, kuulosti niin kovin tutulta. Juuri täällä pohdin, että olisiko sittenkin järkevää laittaa vanhat trikoopaidat kiertoon, sen sijaan että säilöisi niitä odottamassa päivää, jolloin vihdoin leikkaa ne kuteiksi ja virkkaa...ei taida se päivä koittaa ihan pian.Ja ymmärtäisi myös olla kantamatta sieltä kirpputorilta lisämateriaalia kotiinsa.

  VastaaPoista
 3. Tààllà on maha kipeànà - naurusta. Syy makaa siellà Oulun seudulla ja ràhisee itselleen!!! En toivo pikaista paranemista, sillà pààsin hyvàn naurun alkuun... Tai oikeastaan, parane pian ja mene taas kirppiksille, ostelemaan maaleja, lankoja jne...

  VastaaPoista
 4. Pieni Lintu: Kiitos kovasti! Yritellään huilata ja toeta tästä.

  Villasukka: Lähdenkin heti nämä kirjoiteltuani kurkistelemaan sinun blogiasi. Sillä nyt on aikaa! Mukava tutustua.

  Merruli: Minäkin olen miettinyt tuollaista kude- ja virkkausjuttua, mutta saattaapi sekin olla aika pitkässä kuusessa.:) Niistä tulisi vaan tosi kivoja mattoja esmes.

  Lissu: Voisi olla viisaampaa, jos minäkin hamstraisin niitä marjoja ja sieniä ja muuta navan alle piilotettavia. Varmaan olen jo ensi viikonloppuna kirpparilla tai antiikkimessuilla. Minkäs sitä itselleen mahtaa? Mutta muistutella voipi tietysti aina välillä itselleenkin.

  VastaaPoista
 5. Olipa riemastuttava postaus, olkoonkin että sen luodaksesi sinun tulee kärsiä taudin kourissa. Tuo Työlista on ihan mainio, mikään niistä ei vain ole oikein flunssalaisen tekemistä. Joten, neulo vaikka jotain :-)

  VastaaPoista
 6. tuijam: Juu ei minusta ole nyt mihinkään. Tämmöinen tietokoneen tuijottaminenkin on ponnistus. Keräilen voimia ja suunnittelen soveliaimman taktiikan työlistan varalle. Saattaapi olla, että tarvitsen miehenkin apua. Yhdessä sitten laitamme ranttaliksi. Joskus.:)

  VastaaPoista
 7. Flunssa on ärsyttävä tauti. Varsinkin, kun se ei ota parantuakseen. Sanoo kohtalotoveri. Koetapa nyt jaksaa lepäillä, itse en oikein malta tai osaa, joten tauti sen kuin pitkittyy. :/

  Tuo lista voisi olla hyvin hyödyllinen mullekin. Pari sanaa sieltä täältä kun vaihtaa, niin pätisi melkein sellaisenaan omien tekemittömien töideni kanssa. Huh. Ei ajatella niitä ennen kuin ollaan terveitä, eiks je? :)

  VastaaPoista
 8. Mua naurattaa niin paljon! Mahtavaa että meitä on muitakin joilla on näitä keskeneräisiä projekteja;)
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 9. Voisin kirjoittaa itselleni nuo kaikki... ;) Toivottavasti paranet pian!

  VastaaPoista
 10. Vilma: Ollaan iisisti. Tosin listan kirjoittaminen auttoi sen verran, että siilenpojan talvipesä on nyt pehmusteita vaille valmis. Mittari näytti tuohon suojaisaan tiiliseinän nurkkaan 32 astetta plussaa, joten ajattelin, että flunssainenkin tarkenee. Sitten olinkin aika naatti eli ei muuta, kiitos.

  Nina: Projektia riittää. Niiden ei sovi loppua kesken. Joka tuulelle omanlaisensa touhu.:)

  Miia: Toivottavasti paranen. Tylsää tämä on. Kun olisi tosiaan tuota hommaa! :D

  VastaaPoista
 11. Ei niin paha flunssa sentään, että olis sun huumorintajun vienyt. ;) Jotain tuttua tossa listassa on, ei voi mitään. Paranemisia!

  VastaaPoista
 12. morso: Kiitos kiitos. Kurjalta tuntuu, mutta onneksi on näitä netti-iloja ihmisellä.:)

  VastaaPoista
 13. Sairaslomalla tuollaisia ajatuksia?! Heitä hyvä ihminen kaikki tuollainen pois mielestä ja makaa rauhassa sängyssä. Paranemista!

  VastaaPoista
 14. Että ihan vain tuollainen pieni seitsemän kohdan työlista. :D Mutta onneksi hyvin suunniteltu on jo puoleksi tehty. Paranemisiin!

  VastaaPoista
 15. kaisa: No kun täällä joutaa nyt vahtaamaan näitä ongelmakohtia ja rästissä olevia asioita. Muttei pysty tekemään niille oikein mitään. Niin onhan tämä sellaista lomaa.:D Olen kiltisti,älä huoli.

  Pikkusisko: Kiitos! Kuten yllä jo kehuin, yksi kohta jo täytetty. Tiedä mihin tässä vielä ylletään.:)

  VastaaPoista
 16. Paranemisia!

  Kerro sitten tuloksia kun olet kokeillut kaakelimaalia.. mietin just eilen, että sillä saisin minäkin pikkuisen uutta ilmettä keittiöön.. ;oP

  VastaaPoista
 17. outi, musta nyt vähän tuntuu että se sinun sisäinen pieni ääni on ryhtynyt vähän turhan äänekkääksi. keksippä sille jottain parempaa puuhaa ja pistä pää tyynyyn ja ota iisisti.

  tietty tuolla menolla sisäiselläkin äänellä on ääni käheä...

  VastaaPoista
 18. Minua kiinostaisi lähinnä, että miten se kissa selviää siitä kun ei taaskaan saa olla rauhassa?

  VastaaPoista
 19. Nyt kuule pää tyynyyn, silmät kiinni ja turpa rullalle siltä sisäiseltä ääneltä. Mölytköön sitten, kun paranet.

  Paranemisia!

  Mokkakissan kommenttia lukiessa alkoi suupielet nykiä ihan tosissaan. Voi kissa parkaa ;D

  VastaaPoista
 20. Voi Outi, pikaista paranemista sinulle sinne sängyn pohjalle! Pikaista tarvittaisiin, että kaikki nuo listan työt tulisivat tehdyiksi ;) nauroin taas ihan kipeänä, kuten kait kaikki muutkin. Siis sanan säilälle, en suinkaan sille että olet saanut kuumeen! Tuttua tuo, että uusia kirpparilöytöjä on paljon kivempi tehdä kuin koettaa tehdä niille vanhoille jotakin. Mulla hamstraus kohdistuu enemmän kylläkin lankoihin, mutta idea on sama... Ja älä, ethän, uita enää niitä lapsia siellä ulkona kuistilla tänä syksynä...
  Outi

  VastaaPoista
 21. Toipumista. Tuli sama mieleen kuin yllä, mitenkähän teidän kissa voi?

  VastaaPoista
 22. Pikaista paranemista! Tiedätkös, että mua vaivaa vähän sama ongelma, jos joskus satun olemaan sairaslomalla. Tekisi mieli tehdä ihan hirmuisesti kaikenlaisia hommia, kun kerrankin olisi aikaa olla kotona... Mitä kuuluu pikkusiilille?

  VastaaPoista
 23. Pirjo-Riitta: Kun noin kyselet, pitäneekin kaivella se maalipänikkä tuohon näytille. Kunhan kunto ja tilanteet ovat suotuisat yhtäaikaa, perustan testiryhmän!

  Soile: Sisäinen ääni huutelee ihan kauheasti. Saattaa olla, että se kompensoi osaltaan tuota ulkoisen äänen käheyttä. Olen vähän niin kuin puhekiellossa. Joku äänihän se on ihmisestä lähdettävä, eikö?

  mokkakissa: Minäpä katson. Onni! Happamalta näyttää. Tosin voi johtua siitä, että äsken kinkkipaketti kävi jääkaapin ulkopuolella, mutta siitä ei tarjottu kissalle, jonka suu nappasi siinä ovella sopivasti. Luulenpa, että kestäisi tämän kyllä muutoin, kun minun pitää nyt olla hissuksiin. Pötkötellään yhdessä. Ja olihan sillä yksi vapaapäivä tuossa välissä, kun me kaikki oltiin maanaatai kummiski poissa.

  Tess: Rupean lueskelemaan jotain, niin ei tule niin juttuja mieleen. Tai jos nukkuisi? Kerron Onnille terveisiä, että hänenkin kunnostaan kannetaan huolta.

  O: Kävin nykäisemässä uima-altaan tulpat irti eilen. Ilmat näyttävät vähentyneen ihan itsekseen yön aikana. Altaan pesun ja puhdistuksen heitän sopivampaan hetkeen. Joten ei, en uita enää. Jos pystyn, ajattelin aukaista vaatehuoneen oven ja kurkistella joitakin kirppislöytöjäni. Jos yhdenkin saisi laitettua kuntoon..

  pikkujutut: Kissakuulumiste tulivat jo tuossa ylhäällä. Nyt se muuten nukahti.

  Sini: Mulla on pikkusiilen kanssa ongelma. Niitä on oikeastaan kaksi, se ihan pieni ja toinen vähän isompi. Isot siilet näyttävät kurmuuttavan niitä, potkivat kuin jalkapalloja. On kiistaa rukapaikasta ja talvimökistä, jossa yleensä on talvehtinut vain yksi. Nyt kahtena iltana olen nähnyt vain toisen pikkusiileistä ja olen vähän huolissani. Saattaa olla, että se uskaltaa liikua vasta, kun muut ovat kupilla käyneet, en tiedä. Seuraan tilannetta. Mökki olisi kuitenkin kunnossa ja näyttää, että tappelun seurauksena siellä ei talostele nyt kukaan.

  VastaaPoista
 24. mokkakissa, hoi! Ei meillä mitään kinkkipaketteja ole. Tarkoitin KINKKUa. Ohuen ohuita leikkeleitä, joiden perään karvakorvamme on. Sori.

  VastaaPoista
 25. Hei pitkästä aikaa!

  Olen seurannut blogiasi koko ajan, vaikkakin kovin hiljaisena ja sivusta ihastellen. Pikaista paranemista sinulle! Sinuna tekisin listan myös joulupukille ja toivoisin itselleni lahjaksi elektronista kotiapulaista. Oisko Gigantissa tai Bauhausissa? Ai, eikö vielä? Laitat sitten paremman puoliskon hommiin!! ;) Sain muuten joskus taannoin suunnittelemani päiväpeitteen puolivalmiiksi. Käy kurkkaamassa sitä, jos kerkeät.

  VastaaPoista
 26. sairastupia taitaa olla pystytettynä joka toiseen taloon. Itsekin tunnustelen että onko tulossa vai ei. Toivottavasti ei. Toivottavasti paranet pian.

  Kuvasi ovat hienoja! Jotain valopilkkuja sielläkin ilokseni näkyy... :)

  VastaaPoista
 27. Haha! Ymmärsin kyllä. Kuume hämärtää puheesi... Mutta nyt sain uuden huolenaiheen. Siis ymmärsinkö oikein, että teillä asuu SIILEJÄ ja ne ovat jotain HULIGAANEJA? Taidat joutua rakentamaan lisää taloja niile...

  VastaaPoista
 28. Mindelii: No morjens! Käyn kurkkaamassa, kyllä. Huomenna vielä ollaan lasaretissa, aikaa on. En taida perustaa kotiapulaisista. hermostuttaisivat vain sellaiset vempeleet. Olen niin huono kaikkien koneiden kanssa.

  Hanna from the corner table: Kiitos. Koetappas pysyä terveenä!

  mokkakissa: Ei meillä asu, sisällä siis. Piha on pullollaan, isoa ja pientä. Mulla on tapana ruokkia pikkusiilejä syksyllä ja lihottaa ne talvikuntoon. Ne ovat ikään kuin valvovan silmän alla. Ja Onniahan ne ärsyttävät. Syövät kissanruokaakin. Siis Onnin ruokaa.:D

  VastaaPoista
 29. Meillä onneksi jo sairastettiin, mutta tuo sinun työlista sai kyllä olon vähän heikoksi...

  VastaaPoista
 30. -sanna-: Et usko, miten hyvältä tuntuu kuulla, että joku on parantunut tämän syksyn flunssasta. En nimittäin ole tavannut vielä ketään sellaista, eli olette ihan ekoja. Kaikki vaan valittavat, miten flunssa jatkuu ja jatkuu, eikä lopu koskaan. Onko teillä jokin salainen ase? Ja mun työlista.. Se on sellainen varoittava esimerkki siitä, miten vetämättömille ihmisille käy, kun jättävät hommansa aina "huomiseen". Kasoja syntyy väistämättä.:)

  VastaaPoista
 31. Tuo lista... Miten kuulostaakin niin tutulta. Kirppikselle ei saisi mennä, kun on niitä vanhojakin projekteja ja nyssyiköitä nurkat täynnä... TODELLA lohduttavaa, että jollakulla muullakin on sama "tauti" (sekä flunssa, joka riivaa viikosta toiseen eri mudoissa!).

  Paranemista ja mukavaa syksyn jatkoa. Kiva lukea blogiasi!!

  VastaaPoista
 32. Anne F: Kiitos. Flunssa on tosiaan sitkeää sorttia. Ja sitkaassa on myös kirppis-kuume.:)

  VastaaPoista