26.9.2010

Raskas huokaus

Tulin vaan sanomaan, että minäkin sain SYTYCK-haasteeni eilen. Ja vaikka yön yli on nukuttu ja aamukuudesta asti asiaa tänään puntaroitu, niin silti tuntuu, että olisi se toki voinut jotakin muutakin olla. Olin varma, ettei se emo tätä minulle anna. Että kirjoneuletta vaikka. Olin jo mallinkin katsonut. Tähän en ollut valmistautunut yhtään. En tipan tippaa. Ja siihen se osui. Akilleen kantapäähän. Emon osumatarkkuus on pelottavan hyvä. Quick step. Sukat. Auts.

Joudun nyt sulattelemaan tätä. Oulu vaikenee muutamaksi päiväksi ja jää ihmettelemään. Onhan tässä tietysti se hyvä puoli, että tarvitsen ne sukat. Itse asiassa useammankin parin. Että tarpeeseen tuli. Mutta silti.

33 kommenttia:

 1. Tuota osumatarkkuutta minäkin hämmästelen :) Kyllä se varmasti siitä lähtee sujumaan, tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä toivotan ja luotan kyllä että onnistut sukissa!

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän yskäsi. Kun itse en ole neulonut edes koulussa sukkia (se ei kuulunut ns. opetussuunnitelmaan, vaikka käsityön valinnaisena valitsinkin), niin aloittamiskynnys on -köh- korkea. No mutta, minunhan piti tsempata, eikä ryhtyä lietsomaan kauhua. Ja totta puhuen: olen ihan varma, että sukan kutominen ei voi olla vaikeaa. Se on vain se kynnys aloittaa. Ja tiedä, vaikka täällä olisi seuraavan kerran esittelyssä Tuosta Noin Vaan -neulomasi sukat. ;-)
  Sari

  ps. Vielä minäkin neulon ne sukat, vaikka vielä olenkin vain huutojoukoissa kannustamassa. ;-)

  VastaaPoista
 4. Jospa häikäiset tuomariston ja teet kirjoneulesukat neonvärisestä pörrömohairista :D Täällä kannustetaan banderollien kanssa ja taputetaan tahtia, go girl!

  VastaaPoista
 5. Onneks ei osunut mikään todellinen elämän vastoinkäyminen.... haha. Kyllä sä siitä selviät. Kaikesta lukemastani huolimatta, en ymmärtänyt tuosta sytyck-jutusta mitään, joten jätin osallistumatta. Olis varmaan pitäny...

  VastaaPoista
 6. Emolla on kyllä uskomaton osumatarkkuus, mutta onneksi emme ole yksin. Sun täytyy nyt purkaa koko sukka-asia tänne blogiin ja lupaamme antaa keskusteluapua ensihätään. Ja jos ei onnistu sukan neulominen, niin voidaan vaikka neuletapaamisessa opettaa kädestä pitäen. :)

  VastaaPoista
 7. TiinaR: Kiitoskiitos. Ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön... kunhan tokenen tästä, niin kyllä lähtee. Perskules.

  Altocumulus: Googletin jo sen magic loopin, että mikä se on. Näytti hankalalle. Mietin, palaanko asiaan vaiko en. Ajattelin kuitenkin tsekata, kun noissa quickstepin ohjeissa se mainittiin. Että tajuais nyt edes tanssityylinsä.. Kiitos tuesta.

  Sari: Minä neuloin viime syksynä yhdet sukat. Hirveä vääntö, melkein itkettää kun ajattelen. Ja kurjinta oli, että niihin tuli heti reikä. Että tätä nyt sitten. Joku herkkuhan tähän pitää tietysti keksiä, ettei tartte kyynelehtien kisata.:)

  Jasmiina: Häikäisen?:D Tuskinpa vain. Jospa onnistuisin häikäisemään edes itseni. Pitää miettiä. Kovasti.

  VastaaPoista
 8. Outi, tuo tuli ihan tarkoituksella sulle! Sukkien neulominen on oikeasti kivaa. Pikkujuttu, helppo sovittaa, jos tarvii purkaa, ei ole ihan kamalasti sitä tehtävä. Ja lankoja on aivan ihania. Usko pois!

  VastaaPoista
 9. Judiuni: Mahtaa tulla rasittavaa luettavaa kaikille heille, joita ei sytyck tai sukka-asia kiinnosta, mutta niin se on, apua tarvitaan. Mitäs sinä sait?

  mokkakissa: Ehdottomasti sun ois pitänyt. Ja joo, ei tämä mitään todellisten ongelmien rinnalla ole. Onpahan vain käsityörintamalla se alue, jota olen ihan tieten tahtoen kiertänyt kaukaa. Nyt pitäisi tietysti ottaa tilanteesta kaikki irti ja kehitellä itsestänsä edes teoriapuolella sukanneulonnan pro-kalustoa.:DDD

  VastaaPoista
 10. kaisa: Tässä on tilaisuus tuulettaa omia asenteita, mutta nyt just kyllä tuntuu työläältä. Mutta oikeassahan sinä olet. Ja vilukissana sukat olisivat varmaan yksi hyödyllisimpiä neulottavia mulle. Jos hommais jotain aivan ihkua lankaa, auttaiskohan tuo?

  VastaaPoista
 11. No sen sukkavolinan lukee sitten se, jota kiinnostaa. Ainakin oma blogini on sitä varten, että saan purkaa tuntojani neuleista. Antaa tulla vaan kaikki sukkamurheet. :)

  Minulle emo antoi tanssilajiksi Bollywoodin, mitä osasin pelätäkin. Olen toki uusien asioiden kokeilija, mutta mitähän nyt keksisin...

  VastaaPoista
 12. Judiuni: Kävinkin jo katsomassa. Tui suunnitteli saman tyylin saatuaan tuolla toisaalla steekkiä. Onko sulla joku pitkäaikainen haave, johon ei ole ollut paukkuja aiemmin. Niistä tilkkupaloistahan toki jo puhuitkin. Onnsituuko kahden sukan seulominen yhtä aikaa?

  VastaaPoista
 13. Judiuni: Sori virheet. Olen vissiin niin järkyttynyt, etten pysty edes kirjoittamaan oikein sanoja "sukan Neulominen".:D

  VastaaPoista
 14. Ota tarpeeksi paksu lanka; joku tiukkakierteisempi kuin se Regia jota viimeksi käytit. Silloin sukkaan tarvitaan vähemmän silmukoita ja kerroksia ja valmistuu nopeammin. Jos Isoveljestä/ Seiskassta teet, ehdit tehdä yhdet pakust testisukat ja sitten kipailuparin.
  Ja jokus kiva *pieni* mallikuvio niin ei mene sen tihrustamiseen koko aika. Kalajoki - sukissa on kiva kuvio.Tai itsestään kuvioituva. Kyllä se siitä.

  VastaaPoista
 15. Se mitä olen näitä haasteita nyt lukenut ja omanikin mukaan lukien niin emolla on kyllä homma hanskassa. Ja kyllä se haasteen kihelmöinti sieltä vielä iskee...

  VastaaPoista
 16. Mari: Voi että olet ihana! Siis mulla on tuo Kalajoki jo Ravelryssä projektisivulla ollut jonkin aikaa, mutta olen aloittanut jo kaksi työtä ennen sitä. Jotenkin ne sukat lähtee mulla niin hitaasti liikkeelle.. Mutta ne voisi siis olla hyvät. Ja tuo ajatus kaksista sukista; koepari paksulla langalla ja sitten jokin fiinimpi sukka - se on loistava idea. Pöljäähän se olisi testitilkkuja sukkien kanssa neuloa, kun ovat aika pieneiä kuiteski.

  -sanna-: On tosiaan emo syynännyt tarkasti. Ja kyllä tässä on jo ajatusta muhitettu. Mutta ihan oikeasti: voiko sukista tulla kihelmöintiä?:D

  VastaaPoista
 17. Emon silmät on olleet tarkat, täytyy myöntää.

  Mullekin siis kalahti pilkka omaan nilkaan ja quick-stephän se sieltä tuli. :D Mä en ole saanut eläissäni sukkaparia aikaiseksi, mutta onpahan nyt haastetta kerraksiin ja ihan tarpeeksi. ;)

  Mielenkiinnolla jään odottamaan, millaisia postauksia sulta tulee aiheen tiimoilta!

  VastaaPoista
 18. Onnea matkaan. Kyllä täältä taustalta tsempataan. Marilla oli hyviä ohjeita, langan valinnassa kannattaa olla tarkka. Se sun viimekertainen on käsittääkseni tuottanut muillekin harmaita hiuksia, joten nyt vähän helpompi lanka, niin kyllä se siitä. Ja taustajoukot kyllä hurraa ja kannustaa. Itse en ole mukana haasteessa, mutte eikö se ollut niin, että koko projektin ei tartte olla valmis haasteen aikana? Että jos vaikka eka sukka tulisi valmiiksi, tai kantapää. ;)

  VastaaPoista
 19. Alarwyn: Meitä on siis noviiseja asialla useampiakin. Eiköhän tehdä sukat ja lyödä itsemme ällikällä.:D

  morso: Muistelen, että sellaista kommenttia tuli, että lanka oli hankala. Itseäni kismitti se pikainen reikiintyminen. Sitäkin lankaa on jäljellä, mutta en kyllä sitä enää sukkiin käytä. Kiitokset tsempistä; luulempa, että kaikki tuki on taas tarpeen.

  VastaaPoista
 20. Kolahti sitten näemmä omaan nilkkaan...eiku sukkaan ;D Eiköhän sulle tsemppaajia riitä. Lanka kannattaa tosiaan valita huolella ja ohjeista valita sellainen, joka innostaa itseä eniten...tai no ainakin voi yrittää löytää sellaisen sukkaohjeen, joka kiinnostaa edes vähäsen.

  Jollakin saattaa olla useita harmaita hiuksia ennen vuodenvaihdetta. Osuu näemmä itse kullekin sille heikoimmalle osa-alueelle. Tarkkasilmäinen emo.

  Kirjoitit muuten blogiosoitteesi väärin, kun jätit kommentin blogiini. Ei muuten, mutta heittä ainakin mun koneella ties mille sivulle, kun klikkaa linkkiä. Muutin sen oikeaksi, mutta noin niinku jatkossa...

  VastaaPoista
 21. Tess: Höh. En kirjoittanut nyt osoitettani, se on ollut siellä iät ja ajat valmiina eli koko ajan väärin. Vai oletko aiemmin tullut vieraisille sen kautta? Kiitos, kun korjasit. Ja hyvä haaste sulle tuli. Sähän olet niin peto neulomaan, että mistä muualta sulle ois haastetta löytynyt? Hyvä siitä tulee, kunhan vaan saat sen idean.

  VastaaPoista
 22. Edellisellä kerralla olen tuon osoitteen myös korjannut, mutta jäi silloin sanomatta. Aiemmin en ole huomannut, mutta johtuupi varmasti siitä, että en ole tullut sitä kautta blogiisi. Sulla on .com-pääte muuttunut .fi-päätteeksi, ei sen kummempaa :)

  VastaaPoista
 23. Tess: Kiitos vielä kerran! Minäpä olen tarkkana ensi kerralla!

  VastaaPoista
 24. mistähän kummasta se emo sulle sukanteon keksi? hmmm ;D

  kyllä sinä onnistut sukkien kanssa! et ota sitä ohkasinta ja säikeentyvää niin kyllä se siitä.

  minusta tehtiin koreografi. mun varmaan pitää tehdä sulle sukan ohje?

  VastaaPoista
 25. Soile: Sanoppa muuta. Kävin just lukemassa blogistani sukkiin liittyvät postaukset ja rupesi ihan päätä särkemään kaikki se tulossa oleva piina.:) Sun haaste on sulle hyvä. Kehittelet jotain pientä. Tai sahan se haaste olla mimmonen tahansa, mutta uskon, että sulta syntyy jotakin valmistakin upeaa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 26. Kyllä nää seleviät!

  Itse pääsin vähän helpommalla. Etenin satubaletista balettiin. Että aivan tässä kehitytään silmissä. Ja ajatuskin on kirkas, toistaiseksi. ;)

  Tsemppiä, nainen!

  VastaaPoista
 27. Joko otit sen konjamiinihömpsyn? Siis kait mä olen hullu (hurja), kun viidet sukat meinaan tehdä. Tulikohan luvattua liikoja... No, täähän olikin haaste!! ;o) Tsemppiä meille. t:Hanna

  VastaaPoista
 28. Tulen mielenkiinnolla seuraamaan sukka- ja tanssihommeleitasi! Sukat tullaan nàkemààn blogissa ja tanssi kenties, toivottavasti ensi kauden Tanssii tà(h)tien kanssa! Harjoituksissa on hyvà pitàà sukat jalassa, luistaa paremmin.

  VastaaPoista
 29. Sirisan: Kuulostaa tosi kivalta! Jään odottelemaan!

  Hanna: En ottanut, en. Kaapissa on vielä. Ajattelin, ettei tähän taida hömpsy riittää. Ja tuumasin muuten, että kahdet jos neulois. Se on mulle ihan tähtitieteellinen lukema sukkien suhteen. Mutta mä en olekkaan yhtään hurja.:DDD

  Lissu: Saapa nähdä taas, mitä tästä oikein tulee. Jos sukat kummiski tulisi, niin hyvä olisi.

  VastaaPoista
 30. Maailma on pullollaan ihastuttavia, erilaisia ja inspiroivia sukkaohjeita ;o) Loistavaa, että nyt sinun on puolipakko antaa niille mahdollisuus ja eipähän sitten enää varpaita palella. Ja sehän on jo moneen kertaan nähty, että kaikki tarvittavat taidot sukkapariin, vaikka millä pitsineuleilla sinulta löytyy. Nyt siis pitää vain tuota henkistä puolta muuttaa sukkamyönteisemmäksi.

  Jos langan saat valita itse, niin valitse jokin herkku! Vaikkapa Colinetten Jitterbugia suosittelisin sukkaprojektiin, koska se on sopivan tiukkakierteinen, ei liian ohut (koska on pakko myöntää, että esim. koon 39 sukka tuntuu turhan suurelta 2.25mm puikoilla).Vaikka Noroista tykkäät, niin en suosittele, koska kuluvat heti puhki kokemukseni mukaan.

  VastaaPoista
 31. Merruli: Osuit naulan kantaan. Juuri noin olen itsekin tuon haasteeni ajatellut: ongelma on pitkälti asennepuolella. Lanka-asioita mietin. Että ostanko esim kauan himoitsemaani Casbahia vai laittaisinko sen itselleni houkutukseksi sinne vuodenvaihteeseen. Ostan, jahka selviän tästä. Todennäköisesti päädyn jo olemassa oleviin sukkalankoihini, niitä on yllättävän paljon. Harmi tuo uutisesi Noroista, niitä tekisi mieli. Pitänee pitää niistä joku galluppipostaus, ennen kuin teen niistä päätöseni. Että miten ne ovat kestäneet. Sinullakin vissiin takanasi jo useampi kokemus?

  VastaaPoista
 32. Casbah saa kyllä ihmisen kutomaan valmiiksi vaikka mitä. Pistä itsellesi tuplahoukutus, ensin Casbah puikoille ja sitten valmiiden sukkien jälkeen seuraava vyyhti. Sukiksi en ole Casbahia vielä laittanut, mutta huivia pukkaa.

  Molemmat nopeasti kuluneet kokemukset ovat Noron Sock- versioista, Silkgardenin sukkalankaa en ole kokeillut. Toiset sukat annoin lahjaksi, joten vika ei voi täysin olla omissa jaloissanikaan. Ehkä suurin ongelma Norossa on langan vahvuuden suuri vaihtelu ja jos se ohuin kohta osuu kulutusherkälle paikalle on parsimiskomento valmiina odottelemassa. Enempiä en ole sitten viitsinyt Noroista neuloa sukkia. Toisaalta tuskin sitä on lankana tarkoitettu miltei päivittäiseen kengänaluskäyttöön. Laita ihmeessä galluppia, tulokset kiinnostaisi minuakin.

  VastaaPoista
 33. Merruli: Mulla on näemmä nuo Noron kerät Kureyon Sock-lankaa. Kiitos kovasti hoksautuksesta, pitää miettiä tätä asiaa. Mulla tekisi Noroista mieli sellaisia raitapolvareita. Tuskin niihin nyt ainakaan ekana tartun.. lähdetään lyhyemmällä varrella liikkeelle.

  VastaaPoista