30.9.2010

Lankaa!

Edellisen postauksen kommenteissa muutama kanssaneuloja kehoitti harkitsemaan vakavasti luksuslangan hankkimista niin Sytyck-haasteen kuin sukanneulonnankin vauhdittamiseksi. Ongelmana on se, etten ole aivan kärryillä niiden asianhaarojen suhteen, mitkä tekevät sukkalangasta siniverisen. Minulla on kyllä sukkalankoja, itse asiassa yllättävän paljonkin, mutta ne on hankittu ihan muita asioita silmällä pitäen. Pöljyyttäni osoittanee viime syksynä messuilta ihan vaan kivan värin vuoksi hankitut kaksi kerällistä Regian Hand-Dye Effect-lankaa, joista toisesta pakersin sukat. Kovanonnen sukat, jotka reikiintyivät luvattoman nopeasti. Minua kyllä varoiteltiin, mutta tapoihini kuuluu tunnetusti kiivetä persus edellä puuhun. En siis kuunnellut. Nyt ajattelin kuunnella ja esittelen teille siksi varastoistani löytyvät sukkalangat. Sanokaa nyt, onko joukossa sellaisia lankoja, jotka kannattaisi säästää muuhun kuin sukanneulontaan. Onko joukossa joku, jonka neulominen sujuu normaalioloissa kuin tanssi? Joku, johon kannattaisi nyt tarttua? Niin ja minun sukkani tulevat käyttöön. Niin kuin Sanna asian ilmaisi: nyt haetaan sitä työhevososastoa.


Noroja löytyy. Neljä iskemätöntä ja yksi vähän aloitettu kerä. Kaikki mallia Noro Kureyon Sock Yarn. Näille löytyy kyllä muutakin käyttöä. Mutta tekisi ihan hirmusti mieli sellaisia nororaitapolvareita. Polvisukilla en aio aloittaa, mutta ehkä joskus myöhemmin. Mites on naiset? Kestääkö Noro sukissa?


Näissä kuvissa on yhtä sun toista. Violettisävyinen on Mokkasukkaa. Sitä mulla on kaksi vyyhtiä. Voimakkaan siniseltä kuvissa näyttävä vyyhti on CascadeYarnsin Heritage ja tuo vihreä-ruskeasävyinen ihanuus Araucania Ranco Multy. Voisin vaikka vannoa, että mulla on jossain myös täysin korkkaamaton vyyhti Araucanian Solidia, mutta en sitä tähän hätään löytänyt. Ja alemmassa kuvassa takana kurkistelee synkeän värinen Austermann Step Classic. Siinä näyttää vyötteen mukaan olevan vaikka mitä aloeveeroja ja jojobaöljyjä. Miksi minä semmoisen olen ostanut?


Tässä kuvassa on lisää Mokkasukkaa, tosin eri sävyssä ja sitten on fiasko: Lorna´s Lacen Shepherd Sport. Ehkä ihaninta tuo okran ja ruskean liitto mitä tiedän tuossa vyyhdillä. Mutta neuloppa tuota lankaa. Saat sellaista ällöttävää pientä maastokuviotihrua, jota ei kestä katsella. Miten tuollaisesta vyyhdistä voi tulla mitään niin hirveää? Tämä lanka odottaa jotain oivallusta, jolla maastokuvion saa peiteltyä (kirjoneuletta?). Tietenkin jos tästä neuloisi sukkia, niitä voisi lähettää hyväntekeväisyyteen Sannan vinkkaamille veteraaneille ja sotapojille. Sellaisten sukkien kuoseilla maastoutuisi hyvin vaikka missä Afganistanissa. Mutta kun minäkin tarvitsen sukkia..


Ja sitten on tietysti Novitaa. Nalle Colori odottaa esikoisen neuleharrastuksen alkua. Olen tuuminut sen sopivaksi harjoittelukeräksi niihin hommiin tai sitten siitä voisi tehdä jotakin lapsille. Keltainen Isoveli on paremman väristä luonnossa, olen tehnyt siitä joskus baskerin. Sitä on enemmän kuin mitä kuvasta näkyy samaten kuin tuota harmaata Nallea, josta voisi itselleen jotakin ajatellakkin. Sukat?
Lisäksi löytyy sitä Regiaa, Novitan TicoTicoa vai mitä se nyt oli, lukuisia vyötteettömiä sukkalangalta näyttäviä nöttösiä ja mystisiä keriä, jotka aion jättää rauhaan ja muihin kohteisiin käytettäviksi. Ja sitten on vielä se, josta ajattelin aloittaa. Jos neuloisi ihan ekaksi Pukkilusta Kalajoki-sukat. Olisko hullua? Ja jos yrittäisi neuloa noista omista langoista sitten jotakin muutakin? Mutta mitä? Ja ennen kaikkea - mistä langasta?

28 kommenttia:

 1. Mulla on noropolvarit olleet aika ahkerassa käytössä valmistumisestaan asti (oon jopa onnistunut pesemään ne 60 asteessa eivätkä pahemmin kärsineet) ja ovat hyvin kestäneet eli siitä uskaltaa kyllä hyvin tehdä sukat. :) Eikä polvareita tarvii pelätä!

  VastaaPoista
 2. Voihan hitto. Meinasin tehdä banjo -sukat just tosta Regian Design Linen Hand-dye effectistä ja sekö reikiintyykin nopeesti?!?!? Auttaisikohan asiaa, jos neuloisinkin kaksinkertaisella langalla? Lankaa ois kyllä riittävästi, vai pitäisiköhän vaihtaa lankiaa? t:Hanna ;oZ

  VastaaPoista
 3. Muista langoista en osaa pahemmin sanoa, mutta sitä Araucaniaa voin sukkalankana suositella. Tein siitä kesällä sukat kaverilleni, ja neulominen oli (sukaksi) yhtä juhlaa. Lanka kulki tosi miellyttävästi puikoilla. Ja palmikko tuli hyvin esiin. Tykkäsin.

  VastaaPoista
 4. Täällä eletään tunteissa mukana. Mutta usko tai älä: Sukan neulominenkin voi viedä mennessään!

  Itse olen nuoruudessa pakertanut puoli toista sukkaa. Kantapää oli ihan mitä sattuu, käsiala löysää, kärkikavennukset täynnä reikiä. Olkoot, ajattelin. Kunnes pari vuotta sitten uskaltauduin kokeilemaan uudelleen. Muutaman onnistuneen sukkaparin jälkeen huomasin jo kirjoittavani ohjetta. Ja Kalajoki-sukkien suosio on ihan hämmentänyt. Kuuden sukkaparin kokemuksella tehty ohje!?

  Lankojen suhteen en uskalla kovin neuvoa. Noron sukkalankaan tosin petyin: Katkeili ja kiertyi nyöriksi, vain värit olivat upeat, parhaimmillaan juuri raidoitettuna. Pesu kuulemma parantaa. Novitalaisia olen käyttänyt, mutta kovastihan ne nyppääntyy ja nuhrustuu. Ehkä parhaat kokemukst (yksien sukkien perusteella ü) on Regian 4ply langasta. Myös Maija-langasta tykkäsin. Tosin sitä ei taideta enää edes valmistaa.

  Kiinnostuneena kuuntelen konkareiden lankakommentit ja otan opiksi itsekin.

  VastaaPoista
 5. Jösses. Luksuslankaa luksuslangan perään, ainakin mun näkövinkkelistä :) Neuvoja en sen enempää osaa antaa, kun on aika neitseellistä maaperää mulla tuo sukka-puoli.

  VastaaPoista
 6. Ihan ensiksi: tosi huono olen kommentoimaan blogeissa mutta aivan ehdottomasti vakilukija olen täällä.

  Sukkalankojen kulutuskestävyydestä jokaisella on omat mielipiteensä ja kokemuksensa. Räveltämössä suunnilleen jokaisesta mainitsemastasi langasta löytyy täysin vastakkaisia mielipiteitä. Itselläni on sukkia jo niin paljon että yksittäinen pari ei joudu liian kovalle kulutukselle, joten käytän vain lankoja joita on miellyttävä neuloa ja jotka ovat kauniita. Niinpä sanoisin että jos tekee mieli aloittaa pukkIlusta, go for it! Todennäköisimmin työ valmistuu jos tykkää ohjeesta ja langasta :)

  VastaaPoista
 7. Step kesti mulla tosi hyvin. Rancosta löytyy raveltämöstä keskusteluja ja todella monella on huonoja kokemuksia kestävyydestä. Oman vyyhtini aattelin pistää huiviksi joku päivä. Heritagea ostin vasta, siinä on upeat värit. Novitalaisten laatu on laskenut, joten eipä niidenkään kestävyydellä voi juhlia. Tuuripeliä kestääkö vai ei.
  Mutta Nallehan on selvästi paksumpaa kuin nuo muut, joten sillä kannattais varmaan aloittaa. Sitten ohkaisempia kohti. :)

  VastaaPoista
 8. Ranco rules, noin neuletuntumalta ja lopputuotteena kans. Mä ite tykkään kauheesti tosta Kureyon Sockista, mut mä tykkäänki siitä että villa tuntuu villalta eikä pumpulilta.

  Jos Tiina viittaa Maijan kanssa siihen, että Ravelryn tietokanta sanoo että se on discontinued, se on lukenut siinä ainakin kaksi vuotta. Ja tällä välin Maijaa on yhä vaan riittänyt ja riittänyt, en mä ainakaan oo mitään virallista lopetustietoa mistään saanut.

  Mutta, jos hakee kestävyyttä sukkasiin, niin tiukka kierre ja vahvistus (nylon, bambu tms) ovat the way to go. Mutta jo saman langan eri väreissä voi olla eroja, esim. Jitterbugin jotkut värit ei kestä mitään ja toiset ei oo moksiskaan ees saapassukkina.

  VastaaPoista
 9. Mulla ei noin hienoja lankoja ole, joten lankoihin kommentoin vain "älä Novitasta tee". Juu u, tiedän juuri neuloneeni niistä kasan sukkia, tietäen, ettei ne kestä mitään, mut ne langat mulle tuotiin neulottavaksi. Viimetalvena tein Maijasta sukat ja ne tuntuu pysyvän hyvinä, Jannehan olis samaa lankasarjaa. Jannea meinaan itselleni hankkia sukkalangaksi.
  Sit mul ois taas "Mammutin omat vinkit" osioista pakko ottaa kantaa. Eli tuohon magic looppiin. Minä, joka inhoan sukkien kutomista, kokeilin nyt ensimmäisen kerran pyöröpuikkoa ja siihen se meni, että sukkapuikot män Jälkeläisen riesaks ja mä tein jopa Henkan lapaseen peukalot pyöröllä. Enkä mä muuten ois varmaan saannu sitä sukkakasaa tehtyä, mikä nyt tul helposti. Jep, kannattasko kokeilla vaikka vaan pienen sukan verran...

  VastaaPoista
 10. Araucania Ranco -langasta olen kuullut aika paljon negatiivista kommenttia. Ei kuulemma kestä sukkakäytössä. Omaa kokemusta ei ole. Mokkasukka on sitä vastoin hyvä sukkalanka. Kestää käyttöä, mutta lankana on toki ihan sellainen perussukkalanka (saksalainen). Lorna's lacen langat on kokeilematta, mutta niiden pitäisi olla tiukan kierteensä takia mainioita sukkalankoja. Ehkä tuon langan voisi raidoittaa jonkun toisen langan kanssa, niin voisi säästyä siltä kirjavuudelta.

  Yleensä ottaen riippuu ihan neulojasta ja askeltajasta, että miten ne langat kestävät käytössä. Itse neulon aika tiukkaa pintaa ja käytän sukkia tarmokkaasti, mutta yhtään paria en ole saanut hajotettua. Osa sukista on neulottu ihan pelkällä villalangalla, joka ei kuulemma kestä ollenkaan :D

  PS. Neulo sukat tuosta Heritagesta. Ihan vaan sen takia, että mulla kiinnostais tuo sukkalanka :D

  VastaaPoista
 11. Tui: Minä tykkäisin, että sukat ovat pitkät. Siinä on sitä vartta vaan aika tavalla sitten neulottavaksi ja pohjekavennuksia tai levennyksiä tai mitä siellä nyt tuleekin. Että en uskalla sieltä aloittaa tätä haastetta. Saattaisi täti hyytyä. Olen tosi iloissani kommentistasi; että näinkin päin voi olla. Tykkään noista noroista tosi paljon ja olisi kiva pistää ne iloisiksi raidoiksi. Sun norot onkin hienot. Vaklasin ne eilen raveltystä!:D

  Hanna: Täällä joku sanoi, että langan kestävyys riippuu sukissa myös jalan muodosta ja askeltamisesta. Voihan se olla, että mullei kestä mikään.:) Kyseleppä muiltakin siitä Regian langasta, jos niillä olisi parempia kokemuksia. Mutta minä sain sukkani valmiiksi marraskuun viimeinen ja molemmat kantapäät olivat auki jo ennen vuodenvaihdetta.

  Meflen: Se on ihanan tuntuista lankaa. Pelottelevat vaan nuo toiset, joten saattaa olla että lueskelen Ravelryn keskusteluja ko langasta ja jos tosiaan epäonnea on ollut paljon, säästän sen ihanuuden johonkin muualle. Harmillista.

  Tiina: Sun kommentti pitäisi tulostaa huoneentauluksi. Olet jo toinen, joka sanoo, että muutos voi tapahtua. Ja Kalajoki kuuden sukkaparin kokemuksella? Sinun täytyy olla luonnonlahjakkuus! Minäkin olen kuullut tuosta pesemisen vaikutuksesta Norojen suhteen, se pitää muistaa, jos raitapolvarit syntyvät.

  Tytti: Neuloppas sinäkin sukat! Ei tarvi meidän kisaajien yksin kärsiä.:)

  vi0let: Niin se taitaa olla. Sukat menevät erilaiseen käyttöön, jalkaan ja kävelytyyliin. Erilaisiin kenkiin. Kait se kaikki vaikuttaa. Sitä vain haluaisi nyt sellaisia positiivisia kokemuksia tähän sukka-asiaan, että tällainen hento orastava mielenkiinto säilyisi.:)

  Altocumulus: Sitä harmaata Nallea minäkin mietin. Sitten näin että Pukkilusta on tehty Kalajokea, jota minulle jo suositeltiin tuossa aiemmin hyvänä ohjeena. Minusta se on melkoista luksusta, kun on sitä kainuunharmasta. Kotimaiseen ohjeeseen kotimainen lanka. Minäkin taidan jättää Ranconi muuhun käyttöön, kiitokset vinkistä. Ja Heritagessa on todella sähäkkä väri. Joskus tuntuu, että liikaakin!:D

  VastaaPoista
 12. Laika: Kummallisia juttuja nämä lanka-asiat. Itsekkin olen huomannut eron saman langan kestävyydessä ihan vaan värin kohdalla, en tosin sukissa. Sultakin plussia Noroille, kiva! Noita vahvikejuttujakin olen miettinyt. Sukkalangassahan on sellaista valmiiksi, mutta joissakin ohjeissa mainitaan vielä, että voisi erikseen sitä lisätä kantapäähän. Täh? Mistä mä mitään nyloneita tempaisen? Onks tää joku niksi-Pirkan sukkahousujuttu? Että leikkelen Amareista vahvistuksia?

  Mammutti: Voi pojat! Pyöröllä peukalot? Nyt rupesi ihan oikeasti kiinnostamaan!:D

  Tess: Kait tollanen vyyhti riittää yhteen pariin? Heritagen väri on aika pirtsakka.. Mitäköhän tuommoisesta uskaltaisi ajatella.. Minusta on kiva kuulla, että puhdas villakin saattaa kestää. Pitääköhän mun opetella kevyempi kävelytyyli?

  VastaaPoista
 13. No on sinulla valikoimaa. Tuosta valikoimasta minulla on kokemusta vain Norosta (pidä huoli ettei osu ohut kohta kantapäähän) ja Mokkasukasta (ajalta ennen jojoba-käsiteltyä Mokkasukkaa, kestää hyvin).
  Mutta mitä tehdään puolella kilolla Araucanian Atacama Alpacaa, joka maastokuvioituu? Teltta?

  VastaaPoista
 14. Mä kyllä ihmettelen miten tuo Noro voi kestää, kun välillä se on ompelulangan paksuista ja sitten pitäis kohta jo halolla neuloa. Mutta värithän siinä on mahtavat!

  Mutta älä nyt ainakaan novitasta neulo, jos vaihtoehdot on tuollaiset kuin sinun varastosta löytyy! Tai noista melkeinmustista muutenkaan, se on kohta lokakuu ja ei niitä silmukoita näe, kun valoa ei tule sisään kohta enää mistään. Saako antaa toisen äänen Heritagelle? Siinä olisi väriä syysiltoihin :D

  VastaaPoista
 15. Eikös siinä ole n. 400 metriä lankaa? Sellainen määrä riittää enemmän kuin hyvin nilkkasukkiin. Polvisukat ovat sitten eri juttu.

  Mie oon kuulemma kanta-astuja sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta eipä tuo ole näyttänyt vaikuttavan asiaan kauheasti :D Mie en yleensä pidä villasukkia paljaalla iholla, joten se voipi ainakin vaikuttaa jonkun verran. Meinaan vaan, että jos esim. kantapäiden iho on kovin karhea ja kuiva, niin kaipa se syö sukankin äkemmin rikki. Toisaalta lattiamateriaali, kengät, neuletiheys, langan väri jne. voivat vaikuttaa asiaan. Kokemuksen myötä jokainen kaiketi löytää itselleen sopivimmat langat. (Mie oon muuten neulonut siitä kauheasti parjatusta Nallestakin ihan hyvin kestäneet sukat. Väri oli kylläkin perusharmaa, jonka oletan vaikuttavan asiaan).

  Maija on mun mielestä ihan hyvä peruslanka sukkiin. Kannattaa vain neuloa vähän tiukempaan neuletiheyteen kuin vyötteessä ilmoitetaan. Muutoinkin se napakka neuletiheys on sukissa vain hyväksi. Kestävät paremmin käytössä, eivätkä muutu liian löysiksi pitää jalassa.

  Saksalaiset sukkalangat (esim. Opal) ovat kestäneet mulla kaikista parhaiten käytössä. Jos siis haluaa itselleen kestävät ja ohkaiset käyttösukat, niin itse valitsisin Opalia tai vastaavaa, jossa on ihan se polyamidi vahvikkeena. Mie nyt tosin olenkin käytännöllisyyden kannalla näissä asioissa. Ihkulankoja käytän mielummin sitten huiveihin yms.

  Jokohan mie jorisin tarpeeksi turhanpäiväsiä :D

  VastaaPoista
 16. -sanna-: Laitetaanko Mokkasukkaankin nykyisin jojobaa? Miksi ihmeessä? Mun Mokkasukat on niin vanhoja, että uskaltaisin luottaa niiden olevan jojoba free - tavaraa. Ja teltta! Totta tosiaan. Sitä en hoksannut ajatella!:D

  Maritta: Saa antaa ääniä. Vieläpä mielellään!:) Ajattelin itsekkin, että ehkei niitä harmaita sittenkään Nallesta. Kun ei tullut vielä niitä monitehojakaan hankittua..

  Tess: Et ollenkaan turhanpäiväisiä. varsin tärkeitä, hyödyllisiä ja mielenkiintoisia asioita. Minä pidän villasukkia paljaassakin jalassa. Ja kanta-astuja varmaan minäkin.:) Saksalaisia näissä minun langoissani, jos nyt ei sitä Regiaa oteta kuiteskaan mukaan, ovat se Mokkasukka, ehkä se Austermann ja ... oliko enää muuta? Eli ne saattaisivat olla sitä työhevososastoa? Kiitos! Heritage sai tuossa yläpuolella muuten toisen äänen.:)

  VastaaPoista
 17. Mä meinasin ensin sanoa, että Heritage tai Mokkasukka, mut lopussa oli vielä PukkIlu. Joku näistä kolmesta mun mielestä.

  Sulla on hyvä kannustusjoukko!

  VastaaPoista
 18. kaisa: Kannustusjoukko on ihan superia! Ei tämä ainakaan kannustuksen puutteeseen kaadu. Taidan ruveta henkisesti valmistautumaan niihin Kalajoki-sukkiin. Huh!

  VastaaPoista
 19. Ne Kalajoki-sukat on ihanat! Suosittelen! Huovutin omani, pitäis tehdä uudet.

  Norot polvareina, nilkkasukissa värit eivät ehdi toistua ja tulee vähän kuin kaksi eriparisukkaa (joo, olen kokeillut). Miehen kanssa ollaan kyllä puhkikävelty paritkin norosukat, mutta neuloohan niitä lisää. Sit joskus kun ehtii ;) Ja se kummeksumasi Step on kestänyt minun käytössä harmittavan hyvin. Varmaan rumimmat neulomani sukat, mutta ne vaan kestää ja kestää... vaikka käytettykin on, kun kaikki muu on kulutettu puhki.

  VastaaPoista
 20. Sulla on nainen niin hieno sukkalankavarasto siellä että! Aloitat kuule norolla, jatkat lornalla ja sitten rancolla...

  jos se lorna pissii alleen eli lätököityy niin raidoita sitä jonkun toisen tai yksivärisen kanssa.

  VastaaPoista
 21. Suosittelin aloittamaan hiukan paksummasta sukkalangasta, ettei into kilpisty siihen, ettei sukka tunnu edistyvän. Araucanian Ranco on ollut mukava neulottava eikä ihan ohuimmasta päästä tai sitten ihan Nallea voisit kokeilla. Myös Sandnesin Sisu tai Aloe vera nalle voisivat olla hyviä vaihtoehtoja. Tärkeintä on kuitenkin tiukka kierre ja sopiva paksuus.

  Step on mukava neuloa ja sitä ostan kerta toisensa jälkeen. Noro on yllättävää kyllä kestänyt polvisukissani, mutta sen neulominen ei miellyttänyt. Heritagea en ole vielä neulonut. Tico tico ajaa asiansa, mutta on hiukan karhea. PukkIlusta, Mokkasukasta tai Lornasta en osaa sanoa mitään. Auttaisiko Lornan ongelmaan vuorotellen keriltä neulominen? Saisiko värijuoksuja pitenemään sillä tavalla?

  VastaaPoista
 22. Noro on kestänyt polvisukissani kohtuullisen hyvin. Omissani tosin on ohuita kohtia juuri kantapään alla, joten ovat olleet vain kotikäytössä.

  Rancosta olen neulonut sukat ja neuletakin. Sukkia ei vielä ole käytetty, mutta neuletakki nyppyyntyi muutaman käytön jälkeen kainaloista. Rancoa en omien kokemusteni perusteella suosittele sukkiin.

  Muista kysessäolevista langoista ei sukkakokemusta.

  VastaaPoista
 23. Mun forever love- sukkalanka on Regia, se ohut perus villa-muovisekoite. Todella kestävä ja laadukas; kestää konepesut mukisematta.
  Mutta sanoan vain: ota sileä malli,kauniin värinen lanka, luo silmukat ja ala neuloa . Silmukka kerrallaan se sukkakin syntyy :D Tämä ohje on hyvin samantapainen kuin oma lempisukkaohjeeni http://www.ullaneule.net/0110/ohjeet_mittatilauspolvarit.html

  Ja 2 kpl pieniä Addin pyöröjä on vielä helpompaa kuin magic loop; Yksi pieni 40 cm pyörö ajaa 2 puikon asian... muista vain aina neuloa samalla puikolla sillä olevat silmukat. ja Vuorelmalta tulee ilman postikuluja... Bon courage!

  VastaaPoista
 24. Minna: Eli Step olisi oikea työhevosten työhevonen? Ihailen suuresti asennettasi: "Neuloohan niitä uusia!":)

  Soile: Raitasukat ois ihanat. En tiedä mitä sille lornalle tekisi. Ilmaustasi lainatakseni se pissii ihan varmana.

  Judiuni: Kiitos vinkeistä! Pidän tuon ajatuksesi mielessä, jahka uskallan tarttua lorniin uudestaan...

  Mhii: Sieltä lisää pisteitä Norolle! Musta rupeaa tuntumaan etten uskalla tuohon Rancoon tarttua.

  Mari: En tiedä olenko väsynyt vai mitä, mutta miksen tajua mitä haet takaa noilla pikkupyöröillä. Yhteen sukkaanko kahdet pyöröt vai mitä ihmettä? Mun pitää miettiä tätä aamulla uudestaan.:D Mutta tuon tajusin, ettei Regiaa kannata soimata sen yhden langan perusteella!

  VastaaPoista
 25. Joo, yhteen sukkaan kahdet lyhyet pyöröt. Puolet silmukoista yhdellä, puolet toisella puikolla. Puikon silmukat neulotaan aina sillä yhdellä ja samalla puikolla. Ei tippuvia sukkapuikkoja, ei magic loopin vetelyä.. helppoa.
  Cat Bordhi selittää tämän linkin takana miten homma toimii...
  http://www.youtube.com/watch?v=RybPvCNfrT8

  VastaaPoista
 26. Mari: Tämä on kyllä totisesti ihan uusi juttu mulle. Olin ajatellut pyöröt hankkia, sellaiset lyhyet, mutta että kahdet! Käyn kurkistamassa linkin. Kiitos kovasti - taas!

  VastaaPoista
 27. Minä teen aika paljon sukkia. Perheeseen kuuluu neljä miestä, neljä naista, pari vävykokelasta ja toosi vanha talo. Villasukat on meillä ihan jokapäiväisessä käytössä sisällä ja työhommatkin on saapashommia. Tällä kokemuksella parhaita (siis kestävimpiä) on Regian langat(mutta handdyestä tekisin vaan huiveja), kestää ukoillakin ihan saapassukkana.Nalle on pojilla (11v ja 13v) kestäny aika hyvin joskin värien välillä näkyy olevan eroja. Maija ja Janne ihan ok, muutamaan kerään oon joskus pettyny, mutta olettaisin että hajatapauksia.OnLinen langat kans taattua saksalaista laatua. Uudet 7veikat on ihan...sanonko mistä! Vanhoja jos vielä jostain löytää,suosittelen.
  Kirjo-Pirkka on kans ihan hyvä lanka.
  Ranco ihanaa neuloa, mutta jos aikoo ne sukat laittaa jalkaan kannattaa kävellä käsillä.
  Step ja Opal ihan ok.
  Tulipa pitkä juttu, toivottavasti jotain apua sulle.
  Jään mielenkiinnolla odottamaan minkä langan valitset.
  -Nonna-

  VastaaPoista
 28. Nonna: Mietin edelleen sitä harmaata Nallea, vaikka ei se täällä kaikkien suosikki ollutkaan. Pukkilu on aika samanvahvuista ja vaikka se on ehtaa villaa, siitä on näemmä tehty paljon sukkaa. Rancosta olen luopunut. Pitää tarkistaa, milloin täällä Oulussa olikaan ne kässämessut, suosittelemiasi lankoja voisi katsella sieltä. Etkä ole ainoa, joka saksalaisen laadun perään on täällä suudellut. Kiitos kovasti!

  VastaaPoista