25.9.2010

I am a great disco dancer


Tuli vaan mieleeni tuo otsikko, kun tämä valmistuneen kaulurin lanka on melkoista discoa. Paljetit ja kaikki. Enkä tarkoita nyt itseäni, vaan erästä ranskalaismiestä, joka veti kerran minulle ja ystävälleni ylenpalttisen näytöksen taiteenlajissa, jota voisi nimittää vaikkapa sanoilla naisen iskemisen taito. Hänellä ei sitä ollut. Tilanteen teki yhtäaikaa sekä huvittavaksi että kiusalliseksi se, että hän luuli sitä löytyvän. Runsaasti. Mies oli pienikokoinen, ketterä ja kiitettävän sinnikäs. Ja pelimies henkeen ja vereen. Oli aivan liian suuri kiusaus ohittaa junassa kaksi pitkää Pohjolan blondia pelkällä silmäyksellä. Siispä saimme nähdäksemme koko repertuaarin varsin mielenkiintoisella englannin, ranskan ja arabian (?) sekoituksella. Mies heilui ja hyppi, huitoi käsiään ja taisipa laulaakkin välillä. Jossain vaiheessa hän ponnisti ylös istuimeltaan kuin ohjus ja vetäisi vaunussa semmoiset travoltat, etten ole kuunaan nähnyt. Kravat (en tiedä mistä kielestä tämä tuli ja miten se pitäisi kirjoittaa, mutta hän sanoi kravat), suit, discotheque - I am a great disco dancer, hän hoki. Ja pyöritti lanteitaan. Tuntui, että matka Pariisiin kesti ikuisuuden.


Päivä on harmaa. Naama on harmaa. Eikä tämä uusi kaulurikaan nyt varsinaisesti mikään väripilkku ole. Jotain kravattimiestä tarvittaisiin selvästi piristämään. Paljetteja kuitenkin on ja jollakin kummallisella tavalla pidän niistä. Muuten kauluri on lievähkö pettymys. Kyllä tätä pidettyä varmaankin tulee, mutta kait se on tunnustettava, ettei minusta ja akryylistä mitään kavereita tullut tälläkään yrittämällä. Eniten minua kiusaa langassa juokseva siimamainen ohut säie, jossa paljetit ovat kiinni. Se saa langan näyttämään muovilta ja sitä kait ne ovat nuo paljetitkin. Ei mikään ekologinen valinta tämä. Ilmeisesti. Jatkossa lupaan palata takaisin luonnollisemmille vesille.


Malli: Ohje löytyy täältä. Lanka on Novitan syksyuutuus Crystal, jota meni kaksi kerää. Sävyn numeroa en muista, mutta kuten kuvistakin ehkä näkyy, se on sellainen beige. Puikot olivat kympit. Ohje aloittelijallekkin sopiva.

Pitää vielä loppuun hehkuttaa tuota eka kuvaa. Siinä tiivistyy koko tämä aamupäivä. Harmaus. Koleus. Ja kaihomieli. Sävyt ovat niin tätä. Mitähän keksis? Pitäisköhän lotota?

15 kommenttia:

 1. Disco dancer :D Mun paras vastaava kokemus on lantio- ja jalkatyöskentelyllä hämmentävästi koreografioitu: "Tykkäät sä kumista ja nahasta?" Kumpaankaan henkilö ei onneksi ollut pukeutunut, mutta aurinkolasit oli syksyn synkeydessä ja sisätiloissa.

  Harmaus hus poijes ja vaikka villiä pinkkiä puikoille!

  VastaaPoista
 2. Et siis vielà ole lotonnut. Nopsasti nyt kipskalle tms paikkaan, jossa saa laitta just semmoisen rivin kun lystààt! Vai aiotkos vaan maanantiana tòihin? On muuten just mun vàrinen vaatetusilme siellà. Viikonloppuja!

  VastaaPoista
 3. Sitä se syksy on. Kaihomieltä. Mutta lotota kannattaa aina, vaikka kuinka sanovat, että ennemmion kannattaa säästää joka viikko ne pari euroa mitkä lottoais, isommmille tuloille pääsis. mutta viiv siitä. Miljoonista on kiva haaveilla. ;)

  Kauluri näyttää muhkealta. :)

  VastaaPoista
 4. Jasmiina: Panit aika pahan!:DDD Tää kuminahkamies naurattaa pitkään! Mitään pinkkiä tarvi, kun sun jutut on tämmöisiä.

  Lissu: Mä olen vasta lähdössä. Kiitos samoin, viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 5. morso: Kyllä se muheva on ja sen puolesta onnistunut. Sellaista muhkeutta tavoittelinkin. ja muhkea on jaossa oleva pottikin. Tulee harvoin lotottua; oikeastaan ei muista koko juttua, kunnes sitten on jokin tällainen jättipotti, josta ihmiset puhuvat. Sitten meitsikin tajuaa lähteä sijoittamaan.:)

  VastaaPoista
 6. Onpa hillittyä paljettia! Väri on kaunis.
  Ihan samat sanat sopii munkin päivään (päiviin?): harmaus, koleus, kaihomieli...

  VastaaPoista
 7. Hilja: Kyllä se semmoinen beige on. Eikä kait tartte kummempaa ollakkaan, kun on paljetit. Ettei mene överin puolelle. Epätasaiselta vaikuttaa noissa kuvissa kädenjälki. En tajunnut livenä ollenkaan, että kannattaisi kostuttaa ja vähän laitella tuota. Toisaalta kun projekti ei ihan kymppi ollut, niin oiskohan kuitenkaan tullut laiteltua... Mennään näin. Ja joo, tosi mölli päivä. Paleleekin koko ajan.

  VastaaPoista
 8. Sullon sentään diskohileet, mutta mullon vaan roihunneet kynttilät koko päivän. Ei tullu niitä ilimoja, että ois päästy pihahommiin. Tää on tätä. Saamarin syksy!!!

  VastaaPoista
 9. satu.p: Ei tullut, ei. Paitsi joo, nyt paistaa, kun pitää ruveta iltapalalle ja kylvettämään ja nukuttamaan. Mutta päivä on ollut ihan tuubasta. Vettä ja niin kylmä. Täytyy varmaan ottaa konjakit. Olen odotellut sitä sytyck-haastetta, että jos se on kovin järkyttävä, niin menis molemmat kurjat samalla konjakilla, mutta eihän tuo tunnu tulevan..

  VastaaPoista
 10. Nonniin, tästä sen ammattilaisen amatööristä erottaa.tein samasta langasta laukun ja kyllä se ohut säie pistää silmään ihan liikaa. minä tosin huomasin sen vasta pitkällisen käytön jälkeen. vielä olis kerä jäljellä. mitä siitä tehdään???

  mutta kaulurista vielä. laiton to-do listalle - kiitos! ei ole vapaa-ajan ongelmia lähiaikoina...

  VastaaPoista
 11. Jaana: Mullakin jäi kerä. Pistä kerä syrjään. kyllä se aika se kaupitsee, kuten ennen muinoin sanottiin. Mulla on muutama kerä kaikenlaista efektiä, alelaareista hankittuja ja niitä tarttee aina joskus joihinkin lasten juttuihin, virkattuihin rintarosseihin tms. Kokonainen kerä on tietty aika paljon, mutta ajattelin jotain korutyyppistä yrittää. Mitenhän jos yhdistäis tuota heijastinlankaan.. Kimmeltelisivät yhdessä. Pitää miettiä. Ja ohjeessa ei tosiaan ole mitään vikaa, se on jees. Taisi olla kaisa p:n suositus ja nappiin meni.

  VastaaPoista
 12. Kaunis kauluri! Täältä löytyikin Suuri Käsityölehden kautta tosi kiva blogi! Jään seurailemaan Bloglovinin kautta! Mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 13. Sort of Pink: Kiitos. Malli on tosi kiva, sen pituutta voi itse säätää. Jostain ohuemmasta langasta voisi tehdä sellaisen, että härpäke kiertyy kahteen kertaan kaulan ympärille. Tämmöisestä paksusta langasta en suosittele.:D Kommenttisi loppua en ymmärrä. Käsityölehden kautta? Siitä huolimatta, mukavaa syksyn jatkoa sinullekkin!

  VastaaPoista
 14. Joo hyvä idis kaikin puolin! Tuolla lopulla tarkoitin, että löysin blogiisi Suuri Käsityölehti verkkosivujen kautta täältä: http://www.suurikasityo.fi/blogit/ :)

  VastaaPoista
 15. Sort of Pink: Joo, tajusin itsekkin, että sitähän sen täytyy tarkoittaa ja menin surffaamaan ko julkaisun sivulle. Olin vähän hämmentynyt. Olen vieläkin.

  VastaaPoista