31.8.2010

Soutaa ja huopaa


Tuli vaan mieleeni ne sukat. Surffasin jo netissä. Kekkasin parit kivat mallit. Kaivelin lankoja. Löytyi hyvä vyyhti. Siihen asti meni ihan hyvin. Puikkoihin en ehtinyt. Nyt täällä istutaan epäröiden sukkalankavyyhti kaulassa ja mietitään, että josko tää oliskin tässä. Antasko sittenkin olla. Lämmittäis näinkin mukavasti. Mitäpä sitä varpaista.

Lapsi sanoo, että äiti on ihan hassu. Laitetaan tuollaiset puheet kuumeen piikkiin. Siihen tepsii burana. Mutta mitä pitäisi ottaa, että saisi ne sukat runnottua?

25 kommenttia:

 1. Varo vain syntyy vielä uusi muotivillitys ja kohta kaikki neulojat kulkee ympäri kyliä vyyhdit kaulassa roikkuen :D Pääsishän siinä aika helpolla, kun jättäis sen kerimisen ja neulomisen välistä. Siltikin tuosta langasta tulis tosi kivat sukat. Olen ihan varma siitä.

  VastaaPoista
 2. Upean väristä sukkalankaa ja kaulassa se olisi ainakin näkösällä. Mutta meidän äiti aina sanoo, että jos varpaat on lämpimät niin koko tyttö pysyy lämpimänä. Että jos ne sukat kuitenkin...

  VastaaPoista
 3. Tess: Kävin postilaatikollakin vyyhti kaulassa.:D Aika helppo kaulahärpäke. Harmi, ettei Ilun langassa ole paljetteja, olisi tullut korvattua alullaan oleva akryylihärpäke samalla.

  -sanna-: No niin se meidänkin äiti sanoo ja äidithän tunnetusti tietävät jos ei nyt ihan, niin ainakin miletei kaiken. Eli sukat.

  VastaaPoista
 4. Mitä tuota turhaan kutomaan. Jos on kylymempää, niin kääräsee vyyhin kaksinkerron kaulalle lämmittämään. Vaikka kyllä meijän äitikin sanoo, että jalat pitää lämpimänä koko rupin.

  VastaaPoista
 5. Auttaisiko kauniiden käsityölehtien tai -kirjojen selailu tai vielä pieni lisäsurffailu netissä? Toivotaan että innostus tulee taas :) Lanka on ainakin kauniin väristä!

  VastaaPoista
 6. Näyttää nätiltä noinkin. Mutta ajattelepa niitä sukkia jalassa, ihana lanka ja ihana malli, eikö yhtään houkuttele? Ja sukat on niin pienet, nopeammin ne tulee valmiiksi kuin pusero.

  VastaaPoista
 7. satu.p: Mitä ne oli ne jalkarätit ja oljet ja muut kengän täytteet? Pitäsköhän mulla siirtyä semmosiin?

  virkattu lintu: Kyllä mä aion ne sukat tehdä. Tulostin jo kaksi ohjetta. Pakkorako ja vaikka ei hutsita ei yhtään (ois kivempiakin käsitöitä tiedossa), niin puikot vaan kauniisti käteen. Kestäisivät vaan nyt vähän pidempään kuin viime syksynä neulomani pari.

  kaisa: Sehän se on niin hauskaa, että mulla taitaa se pusero tulla joutusammin kuin sukat!:D

  VastaaPoista
 8. Jalkarätteihinpä hyvinkin:DD Minä muistan, meidän vaari käytti sellaisia ja ne oli flanellia. Aika kauan siitä on, mutta silti käsittämätöntä, että joku käytti jalkarättejä 70-luvulla. Muistankohan edes oikein?

  VastaaPoista
 9. Voe ettà on ihanan vàrinen lanka. Jos teet ne armeijan harmaat, voit pyhittàà tuon vyyhdin ihan kaulavuuhdiksi. Ei oo muilla samanlaista - vielà.

  VastaaPoista
 10. satu.p: Eli flanellia ostamaan, mikäli sukista tulee pelkkää sutta!:D

  Lissu: Kirje tuli tänään. Suurkiitokset! Jospa tästä kaulavyyhdistä tulee suurikin hitti?

  VastaaPoista
 11. Hei, tiedän neulojan joka neuloo suoraan polvilla lepäävältä vyyhdiltä. Tosin on lapseton... ei pikku kätöset ei sotke lankoja.
  Mun vinkki on unohtaa liika krumeluuri, ottaa perusmallinen "rtymikäs" sukka eli sellainen jossa se pieni juju saa neuloman jaksamaan. Eikä missään nimessä liian hankalia aloituksia tai kantapäitä. Sukka syntyy kuin itsestään...

  VastaaPoista
 12. Yhdet sukathan olet jo tehnyt, joten et ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä joten lanka vaan puikoille! Lopputulos palkitsee taatusti!

  VastaaPoista
 13. Mari: Sinä olet niin ihana, jaksat tsempata minua aina! Hymyilyttää silti tuo "syntyy kuin itsestään". Sitä en tiedä, mutta eiköhän tässä sukkapari saada aikaiseksi. Teen sen akryylin ensin ja kerään sen aikaa rohkeutta.:)

  Nasti: No sitä minäkin ajattelin. Että onhan tämä jo nähty. Mutta sitten muistin miten suunnaton riemu vaihtui epäuskoksi, kun vaivalla nitkutettu sukkapari reikiintyi alle aikayksikössä. Hirmuinen vaiva ja niin lyhyt ilo. Regiasta ei tule sukkia enää tähän huusholliin! Anopilta saamani markettilankasukat kestivät joululta tänne saakka, että se siitä Novitan morkkaamisesta.:)

  VastaaPoista
 14. Anna mennä vaan, kyllä tuosta sukat tulee! Ehkä jopa sucat. Buranalle - tai sen tarpeelle - pikaiset karkoitukset!

  VastaaPoista
 15. Hieno on härpäke kaulassasi.

  Minulla tekisi mieli neuloa mutta kun tarvikkeet ovat siellä jossain. Vaatinee vierailun lankakaupppaan tämä kuume.

  VastaaPoista
 16. Jasmiina: Kiitos kiitos, yritellään!

  pikkujutut: No johan on harmillista. Ne ovat niin kurjia paikkoja ne lankakaupat.:D

  VastaaPoista
 17. Tuo lanka on niin ihana, että pakkohan sinun on tuosta sukat tehdä! Vaikka menisikin taas pitkän matkan juoksuksi. Lämmittää ne sukat joka tapauksessa vaikka valmistuminen kestäisikin :D

  VastaaPoista
 18. Ja minä katsoin, että onpa sinulla erikoisen väriset hiukset :) Minä kun juuri mietin hiusten punaiseksi sävyttämistä, tuli vastaan paksut violetit hiukset ja vielä tuolla tavalla mukavasti kiharat.

  VastaaPoista
 19. Onhan siinä jottai vahviketta siinä langassa? Mä sain villa-bambusukat rei'ille alta aikayksikön. En enää ikinä tee kuin vahvistetusta. Hienoudet on niitä varte, joilla on aikaa paikata tai kutoa uudet.

  Hieno lanka. Perussukka? (Ullan graniittisukat on hianot!)

  VastaaPoista
 20. Maritta: Saattaapi siitä maratooni tulla. Mutta pääsihän se maratoonari maaliin tpsiaan viime syksynäkin. Että ei muuta kuin juoksukenkää etsimään..

  Kirjailijatar: Oletpa ihana! Kiitos tästä.:D Saattaisi tehdä mullakin violetti pehko ihan hyvää. Jotenkin tuntuu, että alan kangistua kaavoihini.

  Solveig: Nyt paljastan pöljyyteni, mutta eikö sukkalangassa pitäisi automaattisesti olla jotakin vahviketta? Mikä järki se on myydä sukkalankaa, josta tehtyjä sukkia ei ole tarkoitettu pitoon? Lukeeko niissä erikseen se "sisältää vahviketta"? Voi hyvänen aika! Minä luulin, että vähän nylonia riittää.. Entäs jos laitan hiuksia? Niitä irtoaa nykyään päästä kuin lehtiä puista ja eikös ne niillä vahvistaneet sotilaiden sukkia toisessa maailmansodassa? Jos siellä kesti, pitäisi kestää mullakin..:)

  VastaaPoista
 21. Minä olen pitkän elämäni aikana kutonut noin 6-7 paria sukkia. Nyt on yhdet kesken. Taisin aloittaa ne toukokuussa. Saan edistettyä niitä vain silloin, kun jokin mielenkiintoisempi juttu on tullut valmiiksi tai hankalaan kohtaan.

  Ihailen kyllä entisaikain ihmisiä, kun jaksoivat niitä iänikuisia sukankutimiaan. Eikä tosiaan ollut polyamidia eikä nailonia, huh!

  VastaaPoista
 22. Aika koppava se on tolleen kaulassakin. Siihen joku timangi vielä roikkumaan, niin valmista tuli.

  Kuumeeseen auttaa lepo sekä kuuma juotava ja sukkien tekoon puikot :)

  VastaaPoista
 23. luminen: Tuo saattaisi olla paras systeemi tällaiselle sukanneulojalle kuin minä. Että olisi aina sukat kesken. Neuloisi silmukan silloin, toisen tällöin. Varmaan tulisi puolivahingossa valmista, hyvällä säkällä parikin sukkaparia vuodessa valmiiksi. Makustelempa vielä tätä. Ja vanhoissa kuvissa naisilla on tosiaan usein ne kutimet. Jopa kävellessä. Ehkä se olisi kuitenkin liikaa meikäläiselle.:)

  Soile: Mitähän ne sanois töissä tästä? Aika venähtäneitä naamoja sain jo sillä kehruumiitillä. Vyyhti kaulassa ohjaisivat hoitoon!:D

  VastaaPoista
 24. Kudot sukat, virität ne nyörillä yhteen ja pidät sitten niitä kaulassa! Eivät mene rikki niin nopeasti. :D Ei vaan, ihanalta näyttää tuo lanka ja minun päässäni se yhdistyy heti Knitted Socks East and West -kirjan japanilaishenkisiin malleihin. Nam.

  VastaaPoista
 25. Tuija: Mikäköhän kirja se semmoinen on? Jostain sellaisesta Mari teki vasta sukat ja näytti blogissaan, oliskohan sama.. pitää lähteä räveltämöön urkkimaan.

  VastaaPoista