13.8.2010

Kyllä tämä tästä


Linnut parveilevat. Lokkia taivas täynnänsä. Ja avarilla paikoilla niiden jälkikasvua. Porukalla kyyhöttämässä. Esikoinen sanoi, että linnuilla on festivaalit. Minä, joka kärsin nykyään mielikuvituksen puutteesta, ajattelin vain, että syksyä se tekee. Sama tyyppi murehtii sitä, että eskarista pitää tulla kotiin aina välillä. Kuten nyt vaikka nukkumaan. En ole oikein osannut lohduttaa. Ajatus, että työpaikalla aika kuluisi jouhevammin kuin kotona, on minulle äkkiseltään aika outo. Vaikka olen minäkin pärjännyt. Mutta en minä yöksi haluaisi silti jäädä. Töihin meinaan.

18 kommenttia:

 1. Kyllä se tästä. Kruunun jalokivet siis otettu käyttöön. Tuo on kovin kaunis malli.

  Laitoin sulle postia ja kohta laitan lisää kun löysin parempia tarjouksia. Maaninen? juu! Mutta en mäkään töissä yötä haluaisi olla. Joku roti sentäs

  VastaaPoista
 2. Tuota puseromallia olen joskus ihastellut ja taas alkoi tekemään mieli.

  Juu, pärjäilty on, mutta onneksi saa tulla yöksi ja jopa illaksikin kotiin.

  VastaaPoista
 3. Puuhakkaanahan siellä ollaan, kun on tuollaiset kudelmatkin tekeillä. Täällä saadaan hädin tuskin jotain nappeja pujoteltua vaijeriin. Mutta tästä se arki lähtee.

  VastaaPoista
 4. Soile: Jep. Näitä Rowaneita on tullut hillottua aika kauan. Kuvassa malli näyttää huikelta, mutta käytännössä tuo hihasysteemi alkaa vaikuttaa jokseenkin hankalalta. Saattaapi olla, että joudun säveltämään täällä. Käynpä kurkkaan postitkin!

  Merruli: Kyllä mustakin on kiva nukkua kotona:)

  Pikkusisko: Vaijeri kuulostaa ihan mielenkiintoiselta. Jospa se siitä lähtee sultakin. Joku alkutyrmäys vaan sulla.

  VastaaPoista
 5. Oi, tuo on ihku malli. Tosin nuo hihat vähän epäilyttää minuakin. Ravelryssä näin sellasen kivemman, lyhyempi hihaisen/hihattoman version, jonka voisin itekki tehä.

  VastaaPoista
 6. Löysin blogisi vasta joku aika sitten. Nauroin vedet silmissä, kiitos :) Mieletön huumori ja taitava kirjoittaja.

  VastaaPoista
 7. Kertoisitko, mistä lehdestä malli on? Mageelta nimittäin näyttää! Onko joku myynnissä oleva lehti? Tai ehkä kirjastosta löytyisi... Tekisi kovasti mieleni koettaa...

  Terveisin Sanna

  VastaaPoista
 8. Amelie: Asia on täällä kutakuinkin testattu ja kylmä johtopäätös on se, että ei noiden hihojen kanssa voi elää. Eli lyhennetään täälläkin hihoja. Saas nähä. En kauheasti diggaa, kun pitää ruveta itse veistelemään valmiista ohjeesta. Menee aikaa ja hermoja.

  Jaana: Tervetuloa joukkoon kummaan! Kiva kun löysit.

  Sanna: No kuule kirjastosta löytyy. Tämähän on jostakin Rowanin lehdistä/kirjoista, mutta on julkaistu suomennettuna Suuri Käsityölehti - lehdessä numero 10/2007. Teen siitä. Siinä on virheitä, esim. tarvittavan langan määrä on mielestäni arvioitu alakanttiin. Samaten ihan neuleohjeéssa on tullut vastaan pikkiriikkistä fundeeraamista, mutta ei mitään, mistä ei maalaisjärjellä selviäisi eli ei muuta kuin nokka kohti kirjastoa. Ohje on langalle, jonka tiheys on 14 s ja 16 krs (Rowan Cocoon).

  VastaaPoista
 9. Äh olin ajatellut tehdä tuon neuleen itselleni kun näytti öh, helpolta. Aika vähän on pitsimalleja tullut kokeiltua, mutta en mä selviä jos siinä ohjeessa on virheitä :P

  VastaaPoista
 10. Stella: Et selviä? Sinä? Älä yritä, mä luen sun blogia.:D Selviät kyllä. Ei tee tiukkaa. Mulla alkaa tuo pitsiosa olla valmis ja virheitä olivat mielestäni a) langan menekki. Musta se on alakanttiin. Sain vahvistusta asialle surffatessani Ravelryssä. Rouvilla on menny enempi lankaa. Ja b) ihan alussa, kun joustinneuleen (hihansuu) jälkeen siirrytään pitsineuleeseen, vaikuttaa siltä, ettei kannata ihan uskoa tekstiä eikä kaavioon laiteltuja nuolia. Siis että kun lehtikuviota toistetaan, niin miten se menee. Katsoin kuvaa ja minusta näytti siltä, että ohjetta seuraamalla lehtien väliin olisi paikoin jäänyt turhia nurjia alueita ja jopa parikin kahden silmukan palmikkoa, vaikka niitä pitää olla vain se yksi. En ole mitenkään erityisen välkky, joten voi olla, että katsoin väärin, mutta joka tapauksessa tein saman näköisen ratkaisun kuin kuvassa (mallin päällä oleva pusero). Ei mulla muuta ole ollut. Olinkohan sekava? Ei muuta kuin lankaa puikoille, Stella!

  VastaaPoista
 11. Ihana malli! Muakin nuo hihat epäilyttävät, mutta lehteä olen uskollisesti jemmannut jos vaikka... Kiva nähdä jonkun muun toteutus siitä (kunhan valmistuu), ravelrystä en onnistunut sitä löytämään *nolo*

  VastaaPoista
 12. Minna: Kaiveleppa Ravelrystä nimellä Islanti siis lontoonksi tietysti Island. Se on se originaali Rowanin mallille antama nimi. Jo rupeaa löytymään. Ja mä oon jo tainnut linkittää omiin projekteihinikin. Sitä kauttakin löydät. Mä olen Ravelryssä nimellä "harmaa".

  VastaaPoista
 13. Minna, hoi!!!!! Sori. Lontoon kieli näemmä takkuaa. Mallin nimi on Iceland, ei Island.:D

  VastaaPoista
 14. Löytyihän se sieltä. Ja piti laittaa jonoonkin, kun kerran ohjekin löytyy. Kiitos avusta :)

  VastaaPoista
 15. Tein tuon samaisen tunikan! Malli on ihana, tarvitaan vain oikeanlainen sää sen pitämiseen. :)

  VastaaPoista
 16. hiisa: Mites nuo hihat ovat sulla toimineet? Mietin vaan, että onko tuo malli sellainen, että sitä voi pitää vain ILMAN takkia. Syksyllä, keväällä. Olen pudottamassa täällä hihoja pois. Vaikka eihän se malli sitten enää NIIN ihana ole. Nyyh.

  VastaaPoista
 17. Kaunis neule tulossa. Aika harva sitä työpaikalla haluais yötä olla, luulisin ainakin. Tsemppiä syksyyn, kyllä se siitä niinku kaikki sannoo!

  VastaaPoista