22.8.2010

Just tuollainen!

Aina kun valitan täällä väsymystä ja vaivoja. Joka kerta kun vinkkaan mahdollisesta blogitauosta. Kun arvelen, etten kiireiltäni ehdi. Tai etten vaan jaksa. Tai mitä tahansa. Niin joka kerta minulla onkin yllättäen asiaa heti seuraavana aamuna. Tällä kertaa en aio edes yrittää pidätellä.


Tänä aamuna en tarttunut sanomalehteen. Tuumasin, että aika lailla valvotun yön jälkeen maailmanpolitiikka saattaisi olla liikaa. Väsymyksestä verestävin silmin tutkailin uusinta MeNaiset -lehteä, jonka syysmuotinumeron arvelin sopivammaksi vartalolleni. Ja kyllä kannatti. Siellä nimittäin on kutakuinkin just sellainen kaulahärpäke, jota olen tuumaillut passeliksi kaveriksi akryylilangalleni. Tietysti voisi vaan ruveta neulomaan ja tuumailla siinä matkan varrella, mutta ajattelin silti kysyä, että josko jollakin teistä olisi mielessä joku malli kutakuinkin tuota näköä. Niin nappaisin siitä. Lehden mukaan tuo kuvan kauluri on Ril´sin ja hintaa sille on kertynyt 59 euroa.

Jännä, että kun on surffannut ja risteillyt netissä ja etsinyt eikä löydä, niin sitten se vaan pomppaa silmille pyhäaamuna. Joutavasta heräteostoksesta. Harmi, ettei ollut neulelehti. Olisin luonut jo silmukat.

19 kommenttia:

 1. Minulla ei ole minkään valtakunnan ohjeita, mutta voin vain todeta, että kaulun on kaunis. Minäkään en aina jaksa uutisia, on pakko välillä vaan lukea jotain hömppää, jossa ei tarvitse käyttää aivoja.

  VastaaPoista
 2. Tässä. Ainakin väri on sama.

  http://www.thegartergirl.com/2009/12/04/free-knitting-pattern-burberry-inspired-cowl-neck-scarf/

  VastaaPoista
 3. Kirjailjatar: Olen monesti miettinyt, että onkohan se vika minussa vai tässä lapsiperheen joskus puuduttavassa arjessa, kun entiset mielenkiinnon kohteet tuntuvat jääneet vallan pimentoon. Ajankohtaiset asiat, uutiset, politiikka, kirjallisuus (siis muukin kuin tämmöiset lehdet:)) ja elokuvat - harrastin ennen ns. "parempia" elokuvia (niitä missä ei tapahdu mitään) olivat ennen elämän suola ja nyt pinnistelen joitakin tiedonmureneita ko. asioista, jotta jotenkin pysyisin kärryillä. Mutta ei kauheasti kyllä jaksa kiinnostaa. Nopeasti selattava lehti - semmoinen se on meikäläisen sivistyksen taso nykyään.:D

  kaisa: Lähdempä kurkistelemaan! Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Edelliseen sellaista, että täällä on ollut kans aika matalaa. Mulla oli ensin tulehdustauti ja siihen antibioottikuuri, sitten kurkkukipu ja nyt on ranne kipeä. Mietin yks yö epätoivoissani, että jos soittaiskin rehtorille, että en mä pysty näihin hommiin. (On enimmäkseen tosin oikein kelpoa porukkaa, että sitä en voi syyttää. Oma asenneko? Elämänhallinta rakoilee? Mikä?)

  Mutta olennaiseen: Tommonen kauluri olis petrolin värisenä ihan täydellinen!

  VastaaPoista
 5. http://www.ravelry.com/patterns/library/tuesday-night-cowl

  Tää ois ihana.

  VastaaPoista
 6. Sillon, kun lapset on pieniä, ei kannata repiä itseään sinne tänne vaan keskittyä olennaiseen, lapsiin. Olkoon kuinka klisee tahansa, niin lapset kasvaa äkkiä pois vanhempien läheltä. Ja sitten taas on aikaa ja energiaa seurata kulttuuria, urheilla tai tehdä yleensä ottaen sitä, mikä kiinnostaa tai on joskus kiinnostanut. Ei kukaan vanhetessaan tyhmisty, luulisin. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 7. Moikka! Mulle tuli ihan sama malli mieleen kuin Kaisalla, mutta löysin vielä tällaisen Frosting-kaulurin: http://ilikecake.org/?p=141

  Lämmintä syksyä, toivottelee toinen Kaisa

  VastaaPoista
 8. Solveig: Kiitos vinkistä, kähden kaivelemaan tämänkin. Ja kyllä terveenä pitäisi pysyä. Ruveta potemaan vasta sitten kun homma rullaa jo mallillaan. Sulla on ollut kyllä aika häijyä. Meillä kitisee enimmäkseen tuo yksvee.

  tuike: Niinhän se on. Eikä oikeastaan kiinnostakkaan just nyt. Ehkä se tosiaan on noin; että keskittyy oleelliseen eikä siksi repeä joka paikkaan. Turkanen vaan kun ne palkkatyöt pitää kuitenkin tehdä ja ei oikein ihan vaan lonkalla viitti. Vaan kunnolla. Toisin kuin nämä kotityöt. Näissä on kyllä lusmuiltu.:D

  Kaisa: Kylläpä Kaisat ovat iskussaan tänään! Kiitos!:)

  VastaaPoista
 9. tää on kait sitä vannomatta paras tavaraa? heti kun sanoo ettei koskaan, niin johan tapahtuu.

  siitä blingbling langasta tulee varmaan aika muhkean pähee noilla palmikkomallivinkeillä. Joku pitsineuloskin voisi olla kiva?

  VastaaPoista
 10. Mäkin luin jotain naistenlehteä yks päivä ja siinä (tai oikeestaan sen välissä olleessa mainoslehtisessä) oli ihan tavallinen virkattu villakaulaliina (maksoi 69e) ja se näytti tosi kauniilta vaikka oli ihan perus (tai ehkä just siks). Mäkin aattelin tehdä sellasen.

  VastaaPoista
 11. Soile: Mietin ensin just pitsiä, mutta tässä on tiheys sellainen 8 s kymmenellä sentillä. Ajattelin, että siinä kyllä korampi pitsimalli hukkuu hattaraan aika äkkiä. Joku ihan yksinkertainen reikäjuttu voisi toimia. Mietin jo, että paljetit varmaan tässä riittäisi "jutuksi" ainakin meikätytölle, joten ihan perus-aina-oikeakin voisi olla paras valinta. Mutta nyt tuollainen löyhä palmikkokuttu rupesi kummittelemaan ja tosi hyviä ovat nuo molemmat vinkatut mallit. Joten eiköhän tässä päästä piakkoin ihmettelemään, miten se akryyli luistaa!

  Hilja: Yksinkertainen on usein kauneita, ainakin ideoissa. Tosin sitten joskus on niitä päiviä, ettei mikään riitä.:D

  VastaaPoista
 12. Minusta on ihana tää netti-neuleyhteisö; kun on ongelma, kysyy vaan ja yleensä heti saa apua! Mulla ei olisi ollut uutta neuvoa, mutta olit saanut ihanan vastaavia ohjeita tuohon kuvan kauluriin. Harrastan itse usein tuota että näkee lehdessä jotakin kaunista ja kokeilee toteuttaa sen itte, koska se on paljon hauskempaa! Tee vain tuollainen palmikko-versio, se näyttäisi kauniilta isoilla puikoilla ja blingbling-langalla!
  Outi

  VastaaPoista
 13. O: Moi kaima! Samaa mieltä yhteisön ihanuudesta. Aina tulee vastaus, pulmaan kuin pulmaan. Olen tosi mielissäni noista tässä jo tarjotuista malleista. Voisi tehdä molemmat, eri langoista tosin. Minä olen aika arka soveltelemaan itse, vaikkei mitään järin suuria ongelmia ole siinä asiassa koskaan ilmennytkään. Ainakin tällaisten just-nyt-heti-käyttöön -mallien kanssa pääsee nopeammin valmiilla ja testatulla ohjeella.

  VastaaPoista
 14. Tuohon se paljettilanka on just omiaan! Hypistelin sitä itsekin kaupassa, mutta hyllyyn vielä jäi. Mun neulomiset on ollu niin vähissä männäaikoina, sinne niitä tehoja kaivattaisiin :D

  VastaaPoista
 15. Jasmiina: Näinkö on? Olipa huojentavaa kuulla!:D

  VastaaPoista
 16. Psst! Blogissani on sulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 17. Jasmiina: Hui! Uskaltaakohan sinne kurkista..:D

  VastaaPoista
 18. Upean näköinen tuo neule, minäkin haluaisin tuollaisen. Olen jo pitkään miettinyt vastaavan neulomista (tai useammankin, ja erilaisia ;)), ja kiitos sinun kun tuosta kyselit, niin minäkin löysin (kiitos heille) vastaajien linkeistä muutaman tosi kivan :)
  Hyvää syksynjatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 19. Päivi: Päätin tehdä edellisen työn loppuun ennen kuin aloitan tämän kaulahärpäkkeen. Ja nyt peijakas se edellinen vaan venyy ja venyy. Saapa nähdä milloin pääsen oikein aloittamaan! Mukavaa syksyn jatkoa myös sinulle!

  VastaaPoista