13.7.2010

Proudly presents


Totta se on. Nyt se on valmis. Neulottu. Osat kiinnitetty yhteen. Otettu niskalenkki side gusseteista. Päätelty langat. Pingoitettu kaiken kaikkiaan peräti neljä kertaa. Tehty helmaan i-cord. Opiskeltu sitä varten uusi tapa luoda silmukat. Puettu alpakkainen neule ylle kolmenkymmenen asteen helteessä ja koitettu olla jotenkin edukseen, jotta saataisiin edes yksi säällinen kuva. Olo ei ole voittajan olo. Olo on lähinnä kuuma. Ja hämmästynyt. Sillä pöytäliinapuseron viimeisin kepponen on vähintäänkin yllättävä. Siitä tuli hyvä. Oikeasti. Saattaa tietenkin olla, että mieleni muuttuu, jahka kelit viilenevät ja tämä pääsee pitoon. Vaikuttaa siltä, että jos tämän puseron kanssa ei jää kiinni oven kahvoihin, niin ei sitten minkään.

Malli: Lace Tunic (nro 21) Designer Knitting/Vogue Knitting -lehdestä Spring/Summer 2010
Lanka ja sen menekki: Drops Alpaca sävy 7323 ehkä noin 4,3 kerää.
Puikot: Nelosella on menty, mutta hihan suiden pitsi ja pöytäliinojen aloitus 3,5:n koolla.

Haluan kiittää lämpimästi - jos joku vielä lisää lämpöä kaipaa - kaikkia hädän hetkellä tukeaan tarjonneita sekä erityisesti niitä, jotka avustivat minua uuden taidon oppimisessa. I-cordia tulen käyttämään toistekkin. Nyt tein sen pelkästään helmaan. Pusero on sellaista hattaraa, että viimeistelemätön, hivenen rullautuva reunus mielestäni sopii siihen. Helma rullautui kuitenkin liikaa. Sen lisäksi sain helman telttamaista lepatusta mukavasti kuriin i-cordin avulla. Side gussettien kanssa tein laiskan ratkaisun. Purin pois sen verran sivukappaletta, että sain reunat täsmäämään. Se tarkoitti noin kymmentä senttiä. Sitten kiinnitin kappaleet yhteen ja se siitä. Mokomasta. Saattaapi olla, että oikaisen sääreni ja nautin yhden siiderin.

40 kommenttia:

 1. Oi miten upea!
  Terveisin, kuumuudessa mössöksi sulaneet aivot

  VastaaPoista
 2. Yhden, ota nyt hyvä nainen ainakin kaksi!

  Meinaan, tuo näyttää ainaskin kuvissa hyvältä, ei mikään hölttänä missään tapauksessa. Ja pointsit siitä että puit sen yllesi tämmösessä tropiikissa :)

  VastaaPoista
 3. Tuohan on kaunis. Herkkä aivan.

  VastaaPoista
 4. On todella hieno pusero sinulla - ja neulojan riemu/ työvoitto neuleesta! Onnea, ja ota ihmeessä siideri toisellekin side gussetille!

  VastaaPoista
 5. Olet siiderisi ansainnut! Lopputulos on upea ja kovan työn tulos, mutta kaikkein urheinta on poseerata alpakassa tässä helteessä.

  VastaaPoista
 6. No näyttääpä se tosiaan hyvältä! Pöytäliinaa se ei ole nähnytkään paitsi jos olisit sen tehnyt luonnonvalkoisesta kalalankasta mutta tuossa värissä ja alpakkaisena... Hieno ja reippaasti teit loppuun!

  VastaaPoista
 7. Hienohan siitä tuli ja värikin on just hyvä :) Ihailtavaa totta tosiaan, että kykenit pukemaan alpakkaneuleen päälle näillä mittarilukemilla.

  Nestehukkaanhan sitä kuolee näillä helteillä, jos vain yhden ottaa ;D Ota nyt kaksi tai vaikka kolme.

  VastaaPoista
 8. Muriska: Ajattelin, etten valita. On palellut niin kauheasti. Mutta tiedä nyt sitten, kauanko menee, ennen kuin minäkin sulan ja sitten kyllä on pakko valittaa. Niin ja kiitos!

  Jasmiina: Kiitos. Olen niin tyytyväinen, että päätin tehdä sen loppuun.

  Soile: Joo, ei siitä mikään soputeltta tullut. Kyllä se valitettavasti yhteen jää. Se siideri. Yksvee ei tunnu olevan järin innostunut helteestä. Tulee jatkuvia hälytyksiä tuonne nukkujan luokse. Parempi vissiin lähteä itsekkin hikoilemaan lakanoihin.

  Minna: Tykkään väristä edelleen. Tekiskö se sen herkkyyden?

  VastaaPoista
 9. Mari: Tuota en hoksinutkaan. Että molemmille side gusseteille!:D Ja kiitokset! Tästä taas kohti uusia seikkailuja!

  -sanna-: Kiitos! Kieltämättä se oli varsin tunkkainen kokemus. Yllättävän lämmin noin höttöiseksi vaatteeksi.

  Nasti: Kalalangasta! Kääk! Tosin näille keleille se olisi ollut viisaampi valinta.

  Tess: Taitaa tulla heksoista jotakin muuta, jos kolmekkin ottaa. Virkkuut menee sekaisin ja mitähän se nukkumattikin sanoo.:)

  VastaaPoista
 10. Nätti ku mikä! Ei ihme jos tarttuu ovenkahvoihin, ne on nääs kateellisia tuosta ihanuudesta ja yrittävät saada palan itselleen. :) Kannatti taistella, lopputulos on kertakaikkiaan upea.

  VastaaPoista
 11. Vau, siitä tuli herkkä ja kaunis!

  VastaaPoista
 12. No jos ei siideriä niin sitten vissyä! Tuon kaunokaisen kunniaksi kyllä kelpaa itsensä palkita kylmällä juomalla. Se on tosi kaunis! Onnittelut.

  VastaaPoista
 13. Vilma: Oi, niinkö se onkin? Kiitos kovasti.:) Mietin joetukäteen kauhulla kaikkia koukkuja ja muita ulokkeita kotona, autossa, töissä.. Tämävarmasti tarttuu ja on kyllä surku, jos langat kovin pääsevät karkailemaan.

  Zelda: Kiitos!

  hillanen: Kiitos!

  Tytti: Pitää kurkistella, löytyisikö käsityökorista jotakin keskeneräistä pääteltäväksi. On niin lämpöinen, että palkitsemisen tarvetta olisi tänäänkin.:) Kiitos onnitteluista!

  VastaaPoista
 14. Hyvännäköinen, kaunis pöytäliina, ei kun pusero! Pisteet myös pukemisesta päälle tällä säällä.

  VastaaPoista
 15. Todella kaunis päytäliinapaita! Pehmeän ja rauhallisen näköinen. Visualisoisin tuon viehättävän asusteen pimeneviin iltoihin ja kynttilänvaloon. Parempia aikoja ja kelejä odotellessa siis!

  VastaaPoista
 16. Mammutti: Juu en kyllä pue toista kertaa. Kiitokset kehuista!

  VastaaPoista
 17. Tyylikäs! Tosi jännä malli, tykkään.

  VastaaPoista
 18. Toivottavasti otit sen siiderin, sen olet todellakin ansainnut: puserosta tuli ihana! Kiva että keksit hyvät ratkaisut sekä side gusseteihin että helmaan. Ihanan herkkä kaikkine pitseineen ja värikin sopii tuohon malliin aivan nappiin! Täytyy heti mennä etsimään ko.lehti kun koko malli on mennyt multa jostain syytä ohi?? Olisiko sinun toteutus vaan niin paljon kauniimpi :)
  Outi

  VastaaPoista
 19. Kerta kaikkiaan upea neule! Onnittelut!

  VastaaPoista
 20. WeirdRockStar: Neule vaatii tosiaan sekä pimeneviä että ennen kaikkea viileneviä iltoja. Ja kyllä minä tykkään tästä itsekkin. Huomasin, että aika monenlaista asua tästä saa kehiteltyä.

  Jaana: Kiitos kovasti kehuista.

  O: Jos rupeat hommiin, niin päättele pöytäliinojen reunat niin löysästi kuin ikinä ilkeät. Mulla katkesi lankaakin siinä kun kiskoin niitä sopivampaan kokoon. Tuommoista pitsiähän sinänsä saisi aika lailla pingotettua isoksi. Se reunus on ainoa, joka estää. Eli löysin rantein.

  Hepsi: Kiitokset onnitteluista!

  VastaaPoista
 21. Upealta näyttää, olet siiderisi ansainnut, jopa kaksi! Ei se ihan oikeasti lehdessä näytä noin hyvältä, ei lähellekään!

  VastaaPoista
 22. helena: Se on siinä lehdessä jotain kesäisempää lankaa. Tämä Dropsin Alpakka oli kovasti miellyttävä tuttavuus minulle. Tekisi mieli siitä jotain muutakin. Siideriä on jemmoissa, ei täällä kuivin suin tarvi helteissä kärvistellä.:)

  VastaaPoista
 23. On se upea! Kaikki se ketutus ja tympäsy, monneen kertaan pingotus, purkaminen jne. se kannatti. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 24. Näppi: Voi kiitos! Se on niin huippua, kun se menee näin päin. Että se vääntö kannattaa. Kun on monesti ollut kannattamattakin. Että se pottumainen fiilis vaan jatkuu. Mutta että yrittää näemmä aina pitää. Meni syteen tai saveen!

  VastaaPoista
 25. Kepeä kaunotar, ihana! Olet sitkeä mimmi ja lopputulos on napakymppi! Kippis!

  VastaaPoista
 26. No hitsi, en ole noin istuvaa pöytäliinaa nähnytkään. Sehän on upea ja tekstistä päätellen myös työvoitto. Sinä olet taitava ja sinnikäs! Kyllä kannatti, eikö vaan? Onnittelen :)

  VastaaPoista
 27. Todella upean paidan sait aikaiseksi! Kärsivällisyys on hyve näissä hommissa :-)

  VastaaPoista
 28. Olen tyystin vakuuttunut, ettà siellà Oulun seudun ilmanalassa on joku ylimààràinen sitkeyden ja luovuuden geenikasauma!

  VastaaPoista
 29. Satu: Kiitos ja kippis!

  AnniKainen: Kyllä kannatti. Yritän muistaa tämän episodin, kun seuraavan kerran olen heittämässä työtä kesken ja pois. Että pitää yrittää. Ei mulla kesken kauheasti ole jäänyt töitä; mutta tällaista takkuamista on useinkin. Kiitän onnitteluista.

  Tiina: Kiitos paljon. Kärsivällisyys on hyve. Todella. Ja usein aika hankala saavuttaa.:)

  Lissu: :D Ettei se vaan ole tuo paperitehdas? Se kun tunnetusti haisee aina välillä. Jos se vaikka kaasuttaa meidät sillä lailla pöljiksi, ettei me tajuta lopettaa ajoissa?

  VastaaPoista
 30. Jos olikin kepposteleva neulottava niin on se kyllä kauniskin. Ja ihana väri. Nyt iskee himo rueta pitsipaitojen neulontaan... :)

  En tiennyt mikä on i-cord, mutta googlaamalla selvisi. Näppärä idea.

  VastaaPoista
 31. Hyvähyvä! Hieno tuli, ja kannatti ahertaa.

  Joo, nyt varmaan ei alpakkaan pukeutuminen kiehdo, mutta ajattelepa vain sitä syksyn huonovaateaamua, jonka taideneule (ei ne kyllä ymmärrä, mutta silti...)pelastaa. Sitten vain tyylikkäänä töihin!

  VastaaPoista
 32. luminen: Kiitos! Saatoin kuulostaa turhan viisaalta. Kyllä minunkin i-cord-tietämykseni on jokseenkin nuorta. Ei muuta kuin pitsiä puikoille!

  Solveig: Kiitos! Tyylikkäänä töihin. Se naurattaa. Jos tartun jokaiseen oven kahvaan, siinä saattaa tyylikkyys olla kyseenalaista. Mutta kyllä alpakalle aina käyttöä on tällaisella vilukissalla. Pitsisenäkin.:)

  VastaaPoista
 33. Ei mä en kestä! Sä oot niin hyvä, taitava ja kärsivällinen!! Todella hieno ja tyylikäs lopputulos.

  VastaaPoista
 34. Syystäkin ylpeä, tuo on kerrassaan hieno. Sopii kauniisti yllesi!

  VastaaPoista
 35. Sini: En mä ole. En kerta kaikkiaan. Olen kovapäinen. Kun olen päättänyt, niin teen. Hirveällä mekkalalla, valituksella ja kitinällä, mutta teen. Sillä ei ole mitään tekemistä kärsivällisyyden tai muiden mainitsemiesi asioiden kanssa. :D Kiitos silti.

  Merruli: Kiitos kiitos. Kyllä se tosiaan miellyttää ihan itseänikin. Ja kelitkin rupesivat viilenemään. Tiedä vaikka tässä joku päivä jo ihan tarvitsisi alpakkaakin ylleen.

  VastaaPoista