26.6.2010

Showtime!

Bileet lähestyvät. Ne alkavat hetkellä millä hyvänsä. Lipunmyynti on kohta ohi. Sori.


Yleisö on kansoittanut parhaat paikat. Porukkaa on kuin muurahaisia, hyvä että puutarhuri itse mahtuu joukkoon kukkapenkin äärelle. Jokunen vip-vieras saattaa livahtaa viime hetkillä jonon ohi, ärsyttävää kyllä. Yläparvella keittiön ikkunassa on hitunen tilaa mattimyöhäiselle, jos ei ole seuran suhteen ronkeli. Se on kissan vaanimispaikka, eikä hän katso hyvällä puutarhaturisteja. Epätoivoisimpia lohduttanee tieto, että hän on lahjottavissa. Perattu särki käy oikein hyvin.


Yht´äkkiä väki hiljenee; jotain on tapahtumassa. Nyt se alkaa! Ensimmäinen kukka on aukeamassa. Olisiko se itse Shirley Temple? Ota näistä vanhoista staroista nyt selvää.. Mutta komea se on! Yhtä tyrmäävä kuin aina! Miten ne jotkut onnistuvat säilyttämään lumovoimansa vuodesta toiseen? Kunhan kaikki muut lähes viitisenkymmentä (!) vielä nuppuvaiheessa olevaa kukkasta on pyörähtänyt lavalla, täällä taitaa olla seremoniamestari aika äitelänä. Siihen asti katsotaan, että artistien vaatimukset backstagella täytetään ja huokaillaan ihastuksesta. Hymyillään koko ajan - ilman pakkoa. Ja toivotaan, ettei sade pilaa juhlia. Tällaisten kesäjuhlien järjestämisessä on aina omat vaikeutensa.


Jos jäi liput saamatta tälle keikalle, niin pionit ovat just nyt kiertueella koko Suomessa. Eli ei hätiä mitiä; ehditte hyvin mukaan. Omalla paikkakunnallanne.

15 kommenttia:

 1. Mullon tasan nolla nuppua viime vuonna istutetuissa, mutta kävin tänään kastelemassa lapsuurenkotoni kesäkukat ja seisoin hartaana pallojen edessä. Show on kohta täällä.

  Ihana, ihana pioni. Ruusun vertainen.

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat ja tekstit!
  Hyvää Juhannuksen aikaa ja kauniita kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 3. Oi Outi! Nuo kaksi ekaa kuvaa ovat minun pionitäyttymykseni...Muutkin kuvat ovat upeita, mutta tuo poksahdusvaihe on paras. Taidan tälläytyä naapurin pionipenkkiin asumaan pariksi päiväksi.

  VastaaPoista
 4. Mahtava keikka! :D Aivan hurmaavat kuvat.

  VastaaPoista
 5. Solveig: Annas kun lasken. Viime vuonna kolmessa pionissani rikottiin jo 30 nupun raja. Sitä edellisenä suvena nuppuja oli tasan yksi. Sitä ennen ei yhtään. Jököttivät vaan. Ja ikäähän niillä on nyt viisi vee. Eli jos sulla on kohopenkki ja juuren niska maan tasalla, niin vuoden-parin päästä sullakin on nuppu. Ja sitten irtoaa! Sinniä, Solveig! :D

  Mammutti: Mukavaa kesää myös sinne! Ja kissoille terveisiä.

  Satu: Ei muuta kuin mukaan notkumaan yleisön joukkoon.Kyllä siellä teilläkin päin löytyy?

  Tytti: Mukavaa,kun kelpasi. Nyt kiireen vilkkaan sinne naapuriin! Ikkunasta kun tässä katselee, niin tuntuu, että poksahtelevat ihan silmissä. Makuupussi matkaan, jos vaikka uskaltaa vähän torkahtaa!

  VastaaPoista
 6. Voi ihanuus, mikä show! Täällä vasta haaveillaan moisesta, puutarhan tekoon päästään vasta parin vuoden päästä. Löysin sentään vanhan juhannusruusun pihasta, joten sentään joku kukkii ja tuoksuu.

  Miten multa on livahtanut ohi silmien tuo sun navettamekko. Kade! Ihana just noin, farkkujen kanssa.

  VastaaPoista
 7. Jasmiina: Äkkiseltään tuntuisi, että siellä Ahdin TILALLA pitäisi naisväellä joku navettamekkonen olla. Ja puutarhahommiahan voi - jos ehtii - suunnitella jo ennen kuin tositoimiin ehtii. Sitten ei tarvi kuin toteuttaa. Juhannusruusu on ihana!

  VastaaPoista
 8. Pionit on kyllä ihania... pitääkös niitä paljonkin hoitaa ja vaalia vai kasvavatko ihan itsekseen? Nimim. "Ei viherpeukalosta tietoakaan"

  VastaaPoista
 9. Ellimelli: Kun pionit istuttaa, pitää olla tarkkana. Ne ovat kovin nirsoja istutussyvyyden suhteen. Jos multaa on liikaa tai liian vähän juuren niskalla, se ei kuki. Kohopenkki olisi kiva, koska ne ei tykkää seisovasta kosteudesta/talvikosteudesta. Minä kehystin niille kohopenkin Kekkilän turveharkoilla. Multatilanteen tarkistan joka kevät. Muuta en oikeastaan tee. Lannoituskaan ei ole tarpeen istutuksen jälkeen. Eli aika helppo, eikö?

  VastaaPoista
 10. Onhan tuo sun navettamekko sun pààllàsi koko shown ajan. Onhan!

  VastaaPoista
 11. Lissu: Pettääköhän se deodorantti, kun on niin jännää? Jos päivätolkulla seisoo kukkaloiston vieressä? Saattaapi olla, että pitää välillä vaihtaa, mutta sitten laitetaaan tietysti joku kukallinen läninki. Pyykin pesun ajaksi.

  VastaaPoista
 12. Toivottavasti en missaa omaa shoutani, tosin minun pionit ovat yleensä kukkineet vasta heinäkuun puolella.

  se nuppu on kyllä hassu, näyttää niin monta päivää siltä että poksahtaa hetkenä minä hyvänsä ja silti aina vaan suurenee.

  mä laitan niille keväällä kanankakkaa nin jaksavat sitten puskea kukkaa

  VastaaPoista
 13. Soile: Minä en ole lannoittanut ollenkaan, pitää kokeilla tuota kanankakkaa, jos puhti alkaa joskus laantua. Toivottavasti ehdit kemuihin!

  VastaaPoista