30.6.2010

Mitäpä tässä


Kaikkea on ollut kesäkuussa jotenkin runsaasti. Pihlajan kukkia, syreenin kukkia ja nyt pioneja. Tuulta on piisannut. Oikein sellaista kovaa ja kylmää, jota ei kesäkuussa kaipaisi yhtään. Pistiäisen toukkia kärhöissä. Ai hittolainen, että olen noukkinut niitä ja tappanut. Tuosta noin vaan. Pelottavan helppoa. Siiliä on. Oikein sellaisia nälkäisiä, jotka makaavat pihallamme reporankoina ja odottavat, milloin heitä palvellaan. Korvatulehduksia on ollut kyllin. Sanoivat, että oikein kierre. Vaikka kyllä kait me se itsekkin ollaan jo tajuttu. Kauheasti kaikenlaisia antibiootteja ja särkylääkkeitä. Ja kyyneleitä. Eivät edes ne huonostinukutut yöt raaskineet kadota. Autolla on ajeltu. Ekologinen jalanjälkikin on varmaan kasvanut. Uimahalliin. Markettiin. Kylille. Kylään. Sinne lääkäriin. Ja mies kalalle. Kalaakin se on saanut paljon. Tai ainakin enemmän kuin ennen. Mustelmia on tullut paljon. Laastareita kulunut. Vaikka mitä. Ainoa mitä ajattelin, että on vähän, niin unta. Rahaa ehkä. Niin ja ampiaisia.

Saattaa olla, että huilaan hetken. En kauaa tietenkään, mutta vähän. Neulon sen pöytäliinapuseron valmiiksi. Virkkaan ehkä. Ja tuunaan itselleni sellaisen yltiönaisellisen mekon, jolle tuskin on koskaan käyttöä. Huomenna leivon jo kolmannen raparperipiirakan tälle kesäkuulle. Niitäkin enemmän kuin ennen. Kun on se oma kasvustokin nyt pihalla. Ja sitten me luultavasti ajamme taas lääkäriin ja viemme sinne rahamme. Ja toivomme, että tämä nyt edes vähän rauhoittuisi. Ettei tarvitsisi ruveta toivomaan, että pitäisi päästä jo töihin kotoa lepäämään. Että sitten olisi kyllä jo aika kurjasti asiat. Että ei me vielä siinä pisteessä olla. Mutta jos minusta ei kuulu - sanotaanko nyt vaikka viikkoon tai korkeintaan kahteen - niin olen levolla.

8 kommenttia:

 1. Huilaa rauhassa.

  Ihanat nuo sun kengät.

  VastaaPoista
 2. Rentouttavaa lepotaukoa sinne ja vähemmän niitä korvatulehduksia ja itkuja ja yöheräämisiä!

  VastaaPoista
 3. Hyvää lepoilua.Kunnon huilailua!

  Niitä tarvitsisin minäkin mutt ehkä vasta sitten syksyllä.Siihen asti mennään automaatilla.

  pikkujutut

  VastaaPoista
 4. Lepuuta vain! koko tämä vuosi on ollut kummallisen kovaa kyytiä ylös ja alas... noin esimerkkinä, alkaen tulivuoresta ja päättyen vakituiseen työpaikkaan. Ala pikkuhiljaa uskoa Kiinalaiseen horoskooppiin, jokna mukaan nyt on Tiikerin vuosi, joka on vastakohtien, suurien muutoksien ja rankkojen jutujen vuosi. Avain sana ovat arvaamattomat ja rajut muutokset. Ei auta kuin ottaa kahvoista kiinni ja koitta pysyä kyydissä... ja levätä.

  VastaaPoista
 5. kaisa: Kengät ovat niinkin eksoottisesta paikasta kuin S-marketin alelaarista viime vuodelta. Näin siellä kivat tälläkin viikolla, mutta niissä ei ollut vielä alea. Joten odotellaan, sano.

  Jasmiina: Kiitos!

  pikkujutut: Voi, nythän muistin sen sun paketin!!!! Pitää laittaa matkaan!

  Mari: Kuulostaa jotenkin huolestuttavalta. Kieltämättä tässäon vähän tiikerin selässä menty. Muutoksia, odotuksen tuntua ja jatkuvaa takkuamista, joka alkaa viedä voimat. Noh, tuommoisessa on se hyvä puoli, että vaihtuu se vuosi kiinalaisillakin.:)

  VastaaPoista
 6. Lepoa, lepoa vaan. Kaipaan silti kirjoituksiasi.

  VastaaPoista
 7. Levollista arkea sinne! Ja ehkä heinäkuussa kaikkea on vähemmän ja syksy valoisampi. Tänään kaipasin kirpeitä syysaamuja ja jatkoin juhannuksena aloittamaani syyshuivin neulomista (ajoissa jotta valmistuisi täksi syksyksi). :)

  VastaaPoista
 8. Sini: Minäkin ajattelin runnoa nyt kesken olevan neuleen pois, koska tällä neulomisvauhdilla syysneuleitakin pitäisi jo aloitella. Minä en ole vielä kirpeyden perään. Kun täällä meidän perukoilla ei oikein ole ollut vielä

  VastaaPoista