6.6.2010

Ihan hyvä päivä

Touhuttu kaikenlaista. Ei mitään kaksista; ihan snadisti vaan. Heiluteltu pensseleitä. Maalattu pikkiriikkisiä juttuja. Sellaisia, jotka tapahtuvat hetkessä, kun vain saa aikaiseksi. Teline, jossa roikutetaan kahvimukeja. Siitä saa nopeasti mukin käsiinsä, kun on pakko saada kofeiinia. Keppi, jonka tungin yhden hyllyn alle ikään kuin orreksi. Kanat puuttuvat, mutta kait siinä voi jotain roikuttaa. Näytän sen joskus myöhemmin. Alla kuvissa näkyvä pieni laatikko, joka oli aiemmin tummanpuhuva ja koristeltu - näin luulen - islamilaistyyppisin kuvioin. Ei siinä mitään vikaa ollut, mutta teki mieli maalata.


Kaikenlaisten pitsikirjojen ja blogien ja muiden syytä varmaan se, että piti nyt änkeä tuommoinen pitsikin siihen. Saa luvan passata. Tekisi mieleni vielä tuon kuvan vasempaan yläkulmaan kallelleen jotain kirjoitusta. Mietin vaan, että uskaltaakohan sitä ihan tavallisella kynällä huitaista. Vapaalla kädellä. Että Alvan ja Edlan kanssa rannalla 22/7 1908.

Alakuvassa ote epätoivoisesta yrityksestä peittää punainen. Siinä on sitten komea väri, mutta sisustuksessa en tajua sitä ollenkaan. Pieni tarjotin on ollut minulla iät ja ajat vailla mitään käyttöä, kun on se punainen. Yritys oli tuhoon tuomittu. Italialaistarjottimen kaikki kuviot on maalattu reippaasti yli; vähän niin kuin olisi teetetty työ päiväkodissa. Ei puhettakaan, että olisi pysytty "viivojen" sisällä. Maalasin samalla tyylillä, vaikka vähän hirvitti. Ei siitä nätti tullut, mutta parempi. Punaista näkyy vielä häivähdys siellä, toinen täällä, mutta päätin noudattaa jo edesmenneen tätini viisautta: "haitanneeko tuo mittää."


Maalaaminen oli kivaa. Aurinko paistoi. Se, että pihalla oli asteita vain noin kymmenen, unohtui sisätiloissa miltei kokonaan. Taustalla soi Groove FM. Tykkään vanhasta, mustasta musiikista. Ilmeisesti se ei ole järin trendikästä, koska aika vasta minua ystävällisesti valistettiin kyseisen radiokanavan osalta muutaman seitsentoistakesäisen voimin. Kuvitelkaa äärimmäisen paheksuva ilme. Sellaisella naamalla minulle sanottiin, että "Outi. Se on ihan paska." Tuli se tilanne mieleen tänään ja melkein nauratti ääneen. Ihanaa se nuoruus.

11 kommenttia:

 1. Huomasin just, ettei kommenttini edelliseen postaukseesi ole mennyt làpi. No, haluan toivottaa sinulle oikein maalauksellista loman alkua. Minàkin menen huomenna maalikauppaan. Minkàhàn vàrinen seina on kohta olkkarissani?

  VastaaPoista
 2. Olipa hilpeetä tekstiä!
  Joskus parempi on riittävä. Ei tartte olla aina nätti.
  Ja sen ilmeen osaan kuvitella.
  Mua katsotaan sillain kun radiossa on joku Nostalgia-kanava.

  VastaaPoista
 3. tuohan on vain hauska että se punainen pikkasen pilkistelee.

  nuoriso se nyt hyppii nenille, meidän 7-vee kommentoi tänään jotain juttua että "haloo äiti". tästä se lähtee.

  VastaaPoista
 4. Kivoja maalailuja olet tehnyt, tarjotinkin näyttää hyvältä vaikka se punainen väri vähän näkyisikin. Viisas täti sinulla on ollut. :)

  VastaaPoista
 5. Ensimmäinen kuva näytti ensin ihan kaislikolta utuisena aamuna. Vasta kun luin tekstin, tajusin mitä siinä oikeasti oli. Hieno kuva!

  VastaaPoista
 6. Eipä mulla muuta kun että kiitos taas mukavasta postauksesta. Aina on hymy naamalla kun täällä käy :)

  VastaaPoista
 7. Lissu: Ai, ettet tiedä vielä? Sullahan menee jännittäväksi! Ja kiitos; loma on vihdoinkin totta. Täällä sitä ihmetellään ensimmäistä "oikeaa" lomapäivää.

  piilomaja: Ymmärrän tilanteesi. Minuakin vaivaa jonkin sortin viehtymys nostalgiaan; muutoinkin kuin musiikin puolesta. Tuttavapiirissä taas arvostetaan usein sitä, että ollaan "ajassa kiinni". Nooh, en ole antanut sen juurikaan häiritä. Hauskoja tilanteita siitä tosin seuraa.

  Nzqu: Tarjottimesta tuli oikeastaan aika hauska. Pistin sen esille aikanäkyvään paikkaan; eli tällä mennään. Joo ja tuo tädin hokema pelastaa aika monta tilannetta..

  Soile: Pelkäänpä, että olet oikeassa. Tuolta tieltä ei ole paluuta. Nyt se viisastelu alkaa ja puhjennee aika pian kukkaansa. Otan osaa! :D Mulla tarvii tällä hetkellä kestää mokomaa vain töissä.

  -sanna-: Siellä on kyllä nyt oltu runnollisella tuulella: kaislikko utuisena aamuna. Miten se kuulostaakin niin upealta? Mutta kyllä se valitettavasti on vain maalia, jonka sävy on jokseenkin jees.

  Jatta: Mukava kuulla. Tämä tosin saattaa asettaa paineita jatkoa ajatellen..)

  VastaaPoista
 8. Ihanasti kirjoitat! Groove FM:stä tykkään myös, mutta täällä korven keskellä ei radio jaksa löytää kanavia. Tietokoneesta en osaa kuunnella, mutta autossa sitten. Rasiasta tuli kaunis.

  VastaaPoista
 9. Jasmiina: Kiitos! Minäkään en osaa kuunnella tietsikasta enkä katsella sieltä leffoja tms. Vanhanaikaisissa välineissä on siis pysyttävä..:)

  VastaaPoista
 10. Hah! Voi tota kommenttia siitä radiokanavasta!!
  (Voin kyllä hyvin kuvitella sen tilanteen ja miten se sanottiin...)

  Laatikosta tuli ihanan romanttinen. Niin ja joo näytä ehdottomasti se orsi! Mä oon miettinyt joskus samanlaista juttua, olis kiva saada kuppeja roikkumaan...

  VastaaPoista
 11. Hilja: Jotain koukkua pitäisi siihen orteen, jos kuppeja aikoo. Joskus sisutuslehdistä oon kattonu, että ruuvaavat pikkukoukkuja alimpien hyllyjen alapuoleen kiinni ja kuppeja sitten niihin roikuskelemaan. Sekin voisi olla kiva. Minen vielä tiedä, mitä orteeni laitan. Yksi virkattu tipunen siinä keikkuupi.

  VastaaPoista