14.5.2010

Se on täällä


Kesä. Ja meillä ensimmäinen pörisevä sisätiloissa. Oletan, että se on kimalainen. Se ääni on vähän semmoinen. Kuin partakoneessa olisi äänenvaimennin. Mutta en ole nähnyt. Eteisen vaatekaappi joka tapauksessa surisee. Nyt illalla. En tiedä mitä tehdä. Kuopus nukkuu ihan vieressä, enkä oikein voi ruveta tyhjentämään kaappia, etsimään surisevaa ja hätistelemään sitä ulos tai Tuonelan maille ilman, että siitä lähtisi liikaa ääntä. Heräisi lapsi ja tämä siunattu rauha olisi poissa. Tai pilallahan se on jo se rauha. Kissakin kävi jo kaapissa. Olisi jäänytkin sinne, mutten antanut. Vielä tässä kissaa hoitamaan. Kurkistelin kaappiin, mutten uskaltanut olla kovin rohkea. Jos se onkin joku muu. Vedin liukuovet kiinni ja huomasin, että siihen jää rako ihan väkisin. Se mahtuu kyllä semmoisesta raosta. Että uskallanko laittaa nukkumaan. Jos se onkin ampiainen ja tulee ulos ja pistää. Että on kiusallista. Pitää varmaan vielä kuunnella hetki. Nukkuukohan ne semmoiset ampiaiset? Ja mihinköhän aikaan? Kyllä tämä on nyt se kesä. Merkit ovat selvät.

18 kommenttia:

 1. Miten kävi? Nukkuiko se? Meillä ei ole vielä ollut ampiaisia, leppoisia kimalaisia kyllä. Ja eilen oli mun päässä joku ällöttävä korri, piti vähän kiljaista. Puistattaa vieläkin. Kyllä nää on kesän merkkejä :)

  VastaaPoista
 2. Se kaappi hiljeni. Kissa kävi siellä pelmuuttamassa ja sen jälkeen surina heikkeni. Aamulla ei ole kuulunut mitään. Nukkumaan mennessäni keksin,että makuuhuoneen verholauta surisi myös. Siellä oli iso kimalainen pesänrakennuspuuhissa. Olihan se kamalaa, mutta minä otin sellaisen tappajan asennon seisaaltani sängyssä ja rullasin Kodin Kuvalehdestä murha-aseen. Ja vaikka kimalaisia ei hennoisi tappaa, niin tämä yksilö kyllä oli väärässä paikassa ja ennen kaikkea väärään aikaan. Kun se kurkisti verholaudan takaa, iskin niin että lauta tärisi ja lapsi heräsi. Sen jälkeen on ollut hiljaista ja nukuttiin hyvin. Eteisen kaapin liukuovi on vielä visusti kiinni. Tutkin sen,jahka on rääpyä.

  VastaaPoista
 3. Kesä juu. Se tuo mukanaan mm. juurikin nuo pörriäiset mutta myös ukkoset. Minä olen sitä tyyppiä että vainoharhaisena kiskon heti kaikki telkkarit ja tietokoneet irti seinästä kun jytinä alkaa. Lapsuus maalaismaisemissa, jossa pallosalamat tulivat sisälle ja puhelimet hajosivat ja koko taivas tuntui tippuvan niskaan ukonilmalla, siitä kai se johtuu että yhä vaan pelkään. Mies naureskelee vieläkin, kun kerroin että lapsena varoiteltiin jopa silittämästä kissaa ukkosella, koska se on sähköinen :)

  VastaaPoista
 4. Minäkään en ole vielä nähnyt ampiaisia, kimalaisia kyllä. Mutta olen ehtinyt naapureita ilahduttaa jo useammalla kiljaisulla... Hämähäkkejä, muurahaisia ja ties mitä öttiäisiä. Tällainen luonnonlapsi kun olen niin säikyn melkein mitä vaan :D

  VastaaPoista
 5. Nasti: Täällä jyrisee just nyt. Minä olen luullut, että ne pallosalamat ovat jotain legendaa. Niistä aina varoitellaan, mutta ovat onnekseni menneet minulta aina ohi. Äitini on pitänyt minut aika hyvin ajan tasalla noista vanhan kansan ukkosjutuista; kissan silityskielto on tuttumullekkin.

  Jutta: Ötökkää riittää. Minä kestän kaiken ulkosalla, mutta sisälle ei ole asiaa!

  VastaaPoista
 6. niitä isoja pörröisiä raitapöksyjä on kyllä pörissyt ihan kiitettävästi. onneksi ulkosalla. ampiaiset eivät kait ole vielä heränneet.

  mutta tänäänpä lenti taivaalla pääskynen narskuttamassa. ja sehän tietää sitä!

  VastaaPoista
 7. Soile: Ihanko totta! Meillä päin eivät ole vielä kurvaileet. Voi onnen päivää!

  VastaaPoista
 8. No kyllä on kesä tosiaan tullut, toivotaan ettei lähde pois :) Jotenkin outoakin tämä hirmuinen paahde, äsken tarvittiin vielä toppatakkia ja hanskoja...

  VastaaPoista
 9. Meilläkin pääskyjä liitelee, asuvat meidän kerrostalon katolla. Ja kimalaiset surraa... onneksi olen ollut nukkumassa ukkosen aikaan; en ole koskaan nähnyt pallosalamaa mutta kauhujuttuja kuullut. Kiskon myös kaikki töpselit irti ja lapsuudesta jäänyt mieleen myös se, ettei saa mennä ikkunan eteen. :) Kyllä mä nyt aikuisena uskallan joskus mennä parvekkeelle ihailemaan salamointia, jos ei jyrise ihan kohdalla. :)

  VastaaPoista
 10. virkattu lintu: Mietin päivällä ihan samaa. Pienimmällä oli vielä keskiviikkona toppahaalari päiväkodin pihaleikeissa ja seuraavana päivänä alkoi helle. Ihmetouhua, mutta kelpaa tietysti.

  Nzqu: Nämä ovat varmaan jotain sukupolvien aikana kerääntyneitä juttuja. Kaikki polvet on niillä hyviksi peloteltu.:)

  VastaaPoista
 11. Mistä ne kimalaiset tulevat, niin paksuina ja pörheinä? Ampiaiset ja mehiläiset kuoriutuvat sieltä kennoistaan mutta kimalaisista ei ole puhunut kukaan. Kimalaisen pesä? onko sellaisia. Nytpäs huomasin taas aukon sivistyksessä.

  VastaaPoista
 12. eilen tänään huomenna: Joo on niillä pesä, sen tiedän. Viime kesänä kertyi kokemusta. Meillon semmoinen lautaterassi. Sen verran irti maasta, että alla liikkuu siiliä. Laudat eivät ole kauhean tiiviisti yhdessä, vaan niissä on sellainen sormen mentävä rako. Tai siilin kuonon; semmoinen saattaa joskus kurkistaa terassin alta rakosesta. Kimalaiset tekivät pesän puisen terassisohvan alle. Oli sateelta suojassa. Se oli iso ja samanlaista höttöä kuin ampiaisillakin. Tosin en tarkempaa tutkinut. Koitin syksyllä sitä hajotella, koska sohvan alus oli aika karsean näköinen siitä töhnästä. En usko, että sisällä oli enää ketään. Ja ei, en estänyt touhua kesällä mitenkään, koska ne eivät pistä, jos niitä ei kiusaa. Ja tarvitsen pölyttäjiä. En minäkään enempää tiedä. Kuka meitä valistaisi?

  VastaaPoista
 13. Jatkan vielä jos joku on kiinnostunut oikeasti, mitä kyllä epäilen. Pesä oli siis TERASSILAUTOJEN alla siinä sohvan kohdalla. Kulkureitti pesään oli uhden sellaisen lankunrakosen kohdalla. Sori tämmöinen sekavuus.

  VastaaPoista
 14. Voi kun tykkään tästä postauksestasi, jotenkin niin hassu ja jännä ja niin sellainen, että näen kaiken silmissäni...Ja on tämä kesä. Ihanan lämmin. Iloisia hyrinöitä ja surinoita sinulle!

  VastaaPoista
 15. Voi niin, ihmiset ovat taas tulleet jostain koloistaan. Ihmeellistä tämä lämpö ja valo jälleen kerran. Ei koneella viitsisi juuri kököttää. Aurinkoa!

  VastaaPoista
 16. Kesä on ihanaa aikaa, vaikka kaikenlaisia pikku häiriötekijöitä onkin. Onnistuin taas löytämään vihreän hämppiksen meiltä vuosien tauon jälkeen ja olin siitä onnellinen. Kaikenlaiset surisijat sisätiloissa on keljuja ja varsinkin jos yrität nukkua ja jostain kuuluu se sssrrr.
  Kauniita kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 17. Satu: Hyrinöitä myös sinne!

  Pisarapilvi: Jännää! Menen heti kohta kurkistelemaan!

  Sini: Totta, ettei koneella ole juuri tullut istuskeltua. Sää suorastaan vetää ulos kaikki ne hetket, mitkä vain ovat mahdolliset. Valoa ja lämpöä myös sinne!

  Mammutti: Siis minkä? Vihreän hämppiksen? Onko se hämppis semmoinen hämähäkki? Nyt kuule täytyy sanoa, etten olisi ollenkaan ilahtunut sellaisesta. En sisällä enkä edes ulkona. En, vaikka vihreän ystävä olenkin. Kauniita kesäisiä päiviä myös sinne! Hämppiksestä huolimatta.:)

  VastaaPoista