24.5.2010

Hitaasti langasta


Taidan olla aika hidas neulomaan. Siitä huolimatta, että tikuttelen lähes joka ilta. Harjoituksen puutteesta on tuskin kysymys. Ehkä se on geeneissä tai jotain muuta sellaista. Pöytäliinapusero matelee. Etanakin taitaisi neuloa rivakammin. Minun uusi tyylini on näköjään sellainen, että ensin neulotaan, sitten keksitään virhe ja sitten puretaan. Miltei kokonaan se, mitä on juuri saatu aikaiseksi. Vaikka jo vannoin, etten enää pura. Tällä tyylillä illassa edetään loppujen lopuksi aika vähän. Suunnittelin alkuunsa, että pöytäliinapuserosta tulee toukokuun neule. Mutta kesäkuulle se menee. Ei voi mitään.

Jos olenkin neulojana hidas, langan ostajana osaan olla nopea. Erityisen sukkela olin tänään tehdessäni tutustumiskäynnin Oulun uusimpaan lankakauppaan, jolle moni täällä päin asuva varmasti toivoo pitkää ikää. Koska edellisestä langanostotilanteesta on jonkin verran aikaa, tein kaupat hyvällä omalla tunnolla, vaikka en minä tietenkään sitä lankaa juuri nyt tähän hätään tarvitse. Minullahan on se pöytäliina. Ehkä hurmaannuin siitä, että myyjättärellä oli jalassaan kotoisasti villasukat. Sellaiset harmaat. Ei kenkiä. Eihän sellaiselta ihmiseltä voi olla ostamatta. Todennäköisesti palaan samaiseen putiikkiin aika pian. Sen verran isosti minulle huudeltiin hyllyltä, jonka alalaidassa luki sievästi "Rowan Felted Tweed". Mutta sitä ennen sen pöytäliinan on syytä valmistua. Eli neulomisiin!

11 kommenttia:

 1. Huippunopea langan ostaja minäkin. Viikonlopulla tein mielikuvaharjoituksia neulomiseen päin miettimällä keskeneräisiä neuleitani. Totesin, että keskimääräinen neuleen valmistumisnopeus on minulla hulppeat puolitoista vuotta. Aika monta toissasyksyistä siis odottelee valmistumisvuoroaan. Sinä olet siis minun näkökulmastani myös huippunopea neuloja!

  Taitaisi langan ostolakko olla järkevin vaihtoehto minulle.
  Hienoa, että saitte sinne uuden lankapuodin!

  VastaaPoista
 2. Merruli: Aika hieno systeemi tuollainen mielikuvaharjoittelu. Voisi kokeilla sellaista joskus itsekkin. Minä olen yleensä yhden projektin nainen ja runttaan työn kyllä valmiiksi. Apuna hommassa, jos työ on alkanut maistua puulta, on se, että seuraava mielenkiintoisempi projekti tai lanka polttelee jo mielissä. Uutta ei saa aloittaa, jos edellinen on vielä pahasti vaiheessa. Minulla on takunnut viime aikoina ompelupuoli. Voisin kokeilla tuotamielikuvahommaa sinne!

  VastaaPoista
 3. siis mitämitä?!! täällä on uusi lankakauppa ja mulle ei ole kerrottu mitään. pärkkele!

  VastaaPoista
 4. Soile: Juu en minäkään nähnyt lehtimainoksia enkämitään. Mutta kauppias on Ravelryssä ja hoksasi vainkata Oulun ryhmäläisille siellä. Jos luet tämän ennen kuin ruokkiksella sinne syöksyt, niin se myy Dropsia. Noroa. Rowania. Soyaa, silkkiä, bambua..... Pellavaa. Hamppua. Jatkanko? Ostin kuvan lankaa ja Utunaa. Niin, siellon tarvikepuoltakin vaikka mitä. Otahan lompsa mukaan!

  VastaaPoista
 5. Voi miten kaunista lankaa! Mulla myös toimii tuo tiukka linja, edellisen on oltava valmis ennen kuin seuraavaa saa aloittaa. Olen tosin tehnyt itselleni porsaanreiän: neuleen lisäksi voi olla kesken ompelutyö, virkkaus jne. Kausivaihteluita huomaan, välillä valmistuu nopeasti ja välillä sitten kestää.

  VastaaPoista
 6. ja tilipäivä vasta ensi viikolla...

  VastaaPoista
 7. Jasmiina: Tuo taktiikka on havaittu hyväksi täälläkin!

  Soile: No voi sun.. Mutta voihin siellä käydä tarkistamassa tilanteen ikään kuin etukäteen. Se aikoo kait tilata sitä Cascade 220-lankaakin. Ottaa väritoivomuksia vastaan. Sullakin saattaisi olla siihen joku mielipide, vai mitä?

  VastaaPoista
 8. Tuo lankakauppa kuullostaa kadehdittavan ihanalta... Araucanian langat on ihan minun lemppareita. Hinnat ei vaan ole sellaisia kotiäitiystävällisiä. Minulla on sen sata neuletyötä aina kerralla kesken. Sitten välillä niitä aina valmistuukin.

  Kirjat muuten tuli jo viime viikolla! Kaunis kiitos!

  VastaaPoista
 9. Jonna: Kiva kuulla kirjoista. Tajusin vasta kun oli jo myöhäistä, että olisin toki voinut ottaa lähetystunnukset ylös. Jos menevät hukkaan, viipyvät matkalla tms. Mutta onneksi sellaista ei siis sattunut, vaan perille ovat päässeet. Joo, hinnat ovat noissa joissakin langoissa sellaisia, että työssäkäyvälläkin nikotuttaa. Teillä on siellä etelässä näitä ihanuuksia saanut hypistellä jo pitkään; meille tämä on täällä vähän uutta ja eksoottista vielä. Ja sata työtä kesken! Kuulostaa oikeastan aika tehokkaalta. Silloinhan niitä myös sitten todella valmistuu. ;)

  VastaaPoista
 10. Sinua ei kyllä voi syyttää rimanalituksesta, sen verran haastan mallin olet nytkin valinnut. Saa varmaan olla silmätarkkana kuvion suhteen. Kyllä olen minäkin oppinut purkamisen jalon taidon tällä neulojan taipaleellani ja hyvä taito se onkin.

  Minustakin tuntuu että neuleen saa nopeammin (suhteellinen käsite) valmiiksi kun ei aloita uutta ennen edellisen valmistumista. Ollaan vaan tiukkiksia :)

  Muistan kun odotin ensimmäistä lastani ja kävin eka kertaa lääkärintarkastuksessa neuvolassa. Neuvola oli vanhassa puutalossa ja lääkärillä oli harmaat villasukat jalassa. Eli villasukat voivat hyvinkin toimia tunnelmanluojana.

  VastaaPoista
 11. AnniKainen: Villasukissa on tunnelmaa. Antavat positiivisen säväyksen, kyllä! Ja vaikka purkaminen onkin tympeää tuollaisen pitsin kanssa, kyllä se kannattaa. Tästä toisesta pöytäliinasta on tulossa siistimmän näköinen. Haaveilen siitä etukappaletta.:) Ravelryn tietojen mukaan tässä ohjeessa on virheen poikasia. Yhden olen jo selvittänyt itse, mutta ilmeisesti osasten kiinnittämisessä/yhteensovittamisessa on tulossa isompikin pähkinä. Alkaa jänskättää jo nyt!

  VastaaPoista