31.5.2010

Ei tämmöistä ole


Minä kuulun niihin, jotka huokailevat, ettei kirppareilta koskaan löydy mitään. Tai kuuluin. Viime aikoina minulla on käynyt melkoinen flaksi niillä markkinoilla. Mutta toista sellaista päivää kuin eilen en uskalla ihan kohta odotella. Lähdin hakemaan pitsejä. No, niitäkin löytyi. Kankaita, joiden ääressä olisi voinut vuodattaa kyyneleitä. Retroa. Käsin kirjailtu kesäinen verho.
Ajattelin, että jos jotakin purnukkaa työpistettäni varten. Löytyihän niitä. Lapselle rankalaista merkkivaatetta. Itselleni täydellinen vanha pöytäliina erästä ompelusta varten. Ja minulla palkkapäivä vasta ensi viikolla. Piti karsia. Lapselle somin ranskalainen. Pyöreä hollantilainen rasia helmiä, paljetteja ja muuta pientä varten. Vihreä-ruskea-sävyinen rasia lankarullille. Se pöytäliina. Palanen vähän kummallista teollista pitsiä. Sinne jäi keinuhevonen. Se verho. Mielettämän turkoosi kulho. Kirkasta lasia. Ruskea-valkoista posliinia. Miten voi kaikki olla myynnissä juuri samana päivänä? Siellä olisi ollut jopa täyttä villaa oleva havunvihreä tweedtyyppisestä langasta neulottu villapusero, joka olisi ollut aika hulppea erilaisiin huovutuskokeiluihin. Siis sellainen, mitä on etsitty kuukausi- jopa vuositolkulla. Kyllä kirvelee. Jos onnetar luet tämän, niin jemmaa ainakin se hevonen ja se valkoinen verho palkkapäivään asti. Jooko?

Tämä hame lähti. Nanson trikoohame. Värit mulle just eikä melkein. Koko jetsulleen. Ei tartte tehdä mitään. Pesu vaan ja menoksi. 4 euroa.

13 kommenttia:

 1. Ihana rasia! Sitähän se on elämä, kun haet jotain, ei löydy ja kun et hae, niin johan löytyy...
  Kaunista viikkoa tulossa kuitenkin!

  VastaaPoista
 2. Aarteita! Aivan mahdottoman ihana rasia. en olekaan pitkään aikaan käynyt kirppareilla, ilmeisesti pitäisi?

  ja tuohon työnurkkaukseen, noh, mitäs muuta siihen voisi sanoa kuin että kade?

  VastaaPoista
 3. Onnea löydöistä!

  Mulla on nuo molemmat rasiat :) Mutta pyöreän päällyskuvio on hiukan erilainen.

  VastaaPoista
 4. Ihania löytöjä! Ja kyllä se onnetar niitä sulle jemmaa, varmasti! Niin on nimittäin mullekin tehnyt;)

  VastaaPoista
 5. Mammutti: Niin se näyttää olevan. Ja viikko - se on kaunis. Se on nimittäin viimeinen ennen lomaa. Jei!

  Soile: Ei kun hämmentämään, nainen! Äläkä vielä kadehdi. Sitä pitää vielä vähän tuumailla, että sen saisi oikein kunnolla tehokäyttöön.

  Temps perdu: Voi, toivotaan!!!!!

  minja: Molemmat?? Oi, jos löytäisi toisenkin tämmöisen pyöreän. Se on kamalan sievä. Ja mua viehättää, että purkissa lukee "Made in Holland". Ei missään Kiinassa eikä EU:ssa, vaan ihan niinkuin ennen vanhaan. Jossakin Euroopan maassa. Huokaus.

  VastaaPoista
 6. Ihania löytöjä ja kaunis työpiste! Noinhan sen pitää olla, että elämän ja pienen epäjärjestyksenkin keskellä on kotoisaa ja kaunista. Minä tein myös viikonloppuna kivoja löytöjä - ja jouduin karsimaan. Kumma, että tulevat vastaan ryppäissä ja takuulla ennen eikä jälkeen rahapäivän.

  VastaaPoista
 7. Jasmiina: Kyllä se on ihmeellistä. Ja annas olla, kun pyörähdetään palkkapäivän jälkeen, kun olisi varaa johonkin ekstraan, niin ei mitään. Ei kerrassaan mitään missään.:D

  VastaaPoista
 8. Joskus lykästää. Viime viikolla ostin hirveän pinon lastenvaatteita. (Soli siinä lapsilisäpäivän jälkeen.)Pinossa ei ollut mitään noin kuolematonta kuin sun löydöissä, mutta olin kauhean tyytyväinen, kun oli hinta ja kunto kohdillaan, ja säästyi taas pitkä penni.

  Nuo rasiat on tosiaan hienot. Mikäs se kangas oli, joka ois kirvottanut kyyneliä?

  VastaaPoista
 9. Ihanuuksia! Mullakin jäi eilen aarteita kirpparille ja nyt arvon haenko ne vielä pois, jos ovat siellä vielä, vai ostanko perheelle ruokaa...toisn ne oli mm. ruoka-ja juomalaseja, että läheltä liippaisi, olisi ainakin, mihin lapata sapuskaa sitten seuraavana palkkapäivänä... :I Iloista, iloista vikaa viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Solveig: Montakin. Mutta ehkäpä eniten iso pyöreä, reunoistaan kantattu vanha Finlaysonin sini-valko-sävyinen liina, josta olisi tullut ihan posketon hame. Ja ehkäpä vielä yksveelle takki. Huokaus.

  Satu: Nämä kuun viimeiset päivät tuntuvat teettävän tuskaa muuallakin.:) Iloista viikon jatkoa myös sinne!

  VastaaPoista
 11. Toisinaan löytyy, onnea noista!

  VastaaPoista
 12. I-h-a-n-i-a! Tuon pyöreän rasian kaltainen (jos ei jopa samanlainen) löytyy myös mummini kaapista.

  Toisinaan ne löydöt tulevat vastaan yhdellä kertaa; toivotaan että jotain on jäljellä vielä palkkapäiväsikin jälkeen.

  VastaaPoista
 13. Nzqu: Yhdellä kertaa totisesti.:D

  VastaaPoista