2.4.2010

Valoa ja pääsiäistä!
Näyttää siltä, että lumi hupenee. Kukapa olisi uskonut vielä muutama päivä sitten? Vesi litisee kengän alla, kävely on muuttunut kahlaamiseksi. Kaivoin siilin mökin hangesta. Ties kuinka monennetta kertaa tälle keväälle. Yritän vähän auttaa. Ettei piikkipallon tarvitsisi hukkua sulamisvesiin. Lunta riitti puoleen reiteen. Kasteli housut. Lisää märkää satoi taivaan täydeltä. Muistin himalaisen sanoja: tämä harmaa tietää vihreää. Teki mieli pistää lauluksi. Niin hyvä päivä! Niin hyvä sää! Niin paljon kivaa tulollaan! Kauankohan siihen menee, kun muuttolinnut alkavat palailla?

12 kommenttia:

 1. Valoa ja lumien katoamista sinnekin!

  VastaaPoista
 2. Lankastia: Kiitos samoin!

  Lissu: Pääsiäistä sinne etelän kevääseen!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa pääsiäistä sinulle! Juuri tulin kävelylenkiltä ja on se nyt vaan niin kevättä, että ei olis todellakaan pari viikkoa sityten vielä uskonut!

  VastaaPoista
 4. helena: Minäkin taidan lähteä vielä vaunulenkille tästä. Pakko päästä ihastelemaan kevättä ja kastelemaan kengät!

  VastaaPoista
 5. Kaunista.
  Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 6. TeSa: Hyvää pääsiäistä myös sinulle!

  VastaaPoista
 7. Me istuttiin eilen puutarhatuoleilla ja katseltiin ja kuunneltiin kevään tuloa. Ei tästä varmaan osais nauttia näin paljon jos ei olis tuota pitkää pimeää takana.
  Hyvää Pääsiäistä :)

  VastaaPoista
 8. AnniKainen: Eilen keksin valtavan parven mustavariksia. Ai että tykkään niistä. Synkän näköisiä kavereita, paha ääni. Jostain syystä ne tarkoittavat minulle kevättä, kesää. Eli on niitä muuttolintujakin jo. Luulen, että olet oikeassa tuossa nauttimisasiassa.Se pitkä pimeä sen tekee. Hyvää pääsiäistä sinnekkin!

  VastaaPoista
 9. Valoisaa pääsiäistä teillekin. Tosin se kaikki lumi on meidän pihalla eikä pieni sulaminen näytä auttavan...

  VastaaPoista
 10. Kevät tuleekin kohinalla kun on alkuun päässyt. Tänään tein käänteistä lumenluontia, eli levitin korkeista kasoista lunta käytäville, pois kukkapenkkien päältä. Sulavat siinä nopeammin, ja kukkapenkitkään ei ole lumessa vielä juhannuksena.
  hauskaa pääsiäistä sinnekin!

  VastaaPoista
 11. -sanna-: Kaikki lumi teidän pihalla? Voi miten kurjaa. On sitä täälläkin. Aura-autot ovat kärränneet tänne valtamerialusten kokoisia lumivuoria pitkin talvea. Putosin melkein pyrstölleni läheisellä omakotialueella, jossa väki on putsannut omat pihanasa ilman kiinteistöfirmojen auroja. Vuoria vähemmän, lunta vähemmän, nurmi paikoitellen näkyvissä. Ihan kuin eri vuodenaika.

  juuli: Oijoi kun pääsisi vahtaamaan kukkapenkkejä. Anopilla näytti eilen puskevan talonseinusta jo tulppaania. Luit oikein: tulppaaneja. Vartta neljä senttiä. Mulla meni aika kauan niitä tuijotellessa. :)

  VastaaPoista