21.4.2010

Siellä niitä lentää


Yksi, kaksi, kolme. Vielä neljäs. Tuijotin likaisen ikkunalasin takaa korkeuksiin. Lokkeja. Kauniita, valkeita lokkeja. Kevään ensimmäiset minulle. Ääntä ei kuulunut, mikä harmitti. Pelkkä näkeminen ei riitä. Pitää kuulla se kirkuminen. Silloin tuntuu oikealta.

Lokit katosivat kohti merta. Niskaan sattui. Bussireitin varteen oli kohonnut jäätelökioski. Sekin jäi taakse. Olin matkalla töihin ja tunsin vahvasti, että olin menossa väärään suuntaan.


ps. Vielä ehdit osallistua arvontaan!

10 kommenttia:

 1. Oi ihanat kuvat!! Ja kyllä, vahvasti väärä suunta on jokaisena arkiaamuna täälläkin...
  Kevätloma kaikille tärkeille lokki yms. huomioille olisi ehdottoman tarpeellinen.

  VastaaPoista
 2. Eikö olekin huikeaa! Minä kuulin ja näin täällä Seinäjoella ensimmäiset lokit toissapäivänä. Ovat siis ehtineet sinne pohjoiseen nyt :D Lokkien meteli on niin varma kevään merkki, jotekin kaihoisa vaikka kova onkin.

  VastaaPoista
 3. Satu: Kyllä, kevätlomaa kannatetaan täälläkin. Tuntuu ihan pöljältä lähteä töihin, sisätiloihin ihmettelemään, kun pihahommat kutsuvat tekijäänsä ja metsä soi ihania kevätääniä.

  Mari: Joo täällä niitä oli! Jotain kahoisaa, kyllä, sitä siinä soundissa on. Odottelen edelleen korvat tötteröllä, että milloin ekat kiljadukset kuuluvat..

  VastaaPoista
 4. Ajomatka töihin lakeuden läpi on näin muuttoaikaan ihan uskomaton. Minun takanani on kauhea ajaa kun vähän väliä auto heilahtelee sinne tänne ja hiljentää ja kiihdyttää ihan sen mukaan näkyykö hanhi, töyhtöhyyppä vai suopöllö. Eilen näkyi ensimmäinen töyhtöhyyppä!

  VastaaPoista
 5. -sanna-: Olisi siis otollinen aika linturetkelle sinne lakeuksille? Ja kykysi tunnistaa lintuja herättää ihailua. Että suopöllökin?

  VastaaPoista
 6. Siis kevàt saapunut pohjan perukoille! Hieno homma. Tààllà alkaa ruusujen aika!

  VastaaPoista
 7. Tyttö huusi iltapäivällä: "pellolla on joutsen!" No lokkihan siellä, mutta kyllä yksi lokkikin näin keväällä kelpaa.

  VastaaPoista
 8. Lissu: Ruusuja! Siellä ollaan aikamonta askelta edellä. :)

  Merruli: :D Hieno juttu! Meillä oli vähän samanlainen tilanne. Tyttö kysyi "äiti, ovatko nuo niitä joutsenia?" lokkien kaartaessa taivaalla. Mukavaa tietysti, että kysyi minulta. Mutta oikeassa olet. Jo yksi lokkikin tekee kevään!

  VastaaPoista
 9. Hih, joo mulla on useinkin toi tunne että suunta on ihan väärä kun olen töihin menossa....:)

  VastaaPoista
 10. Hilja: Se on kummallinen juttu, eikö? :)

  VastaaPoista