28.4.2010

Keikalla


Ei näkynyt rekkoja. Ei keikkabusseja. Ei roudareita. Tulivat kuin varkain, pääsivät yllättämään. Virittivät orkesterinsa, soittimensa, äänensä ja pitävät nyt ilmaiskonserttia tunti toisensa jälkeen. Avasin oven ja kuuntelin. Rastaat saapuneet. Tunnistan ne. Ja peipponenkin taitaa laulaa. Muista en sano mitään, mutta paljon niitä on. Maailman parhaat muusikot. Ja aivan alipalkattuja, aliarvostettuja. Huomaan, että on totta se, mitä onnesta sanotaan. Sen perässä ei kannata juosta, se tulee, kun on tullakseen.

Kaikilla ei kiinnosta. Eivät taida olla konserttimusiikin ystäviä. Kulkevat vastaan kuulokkeet päässä. Keväälläkin.

9 kommenttia:

 1. Keikkaa pukkaa tosiaan! Aamuyölläkin, kun päästän kissan ulos, kuuntelen portailla kun jotkut siellä vielä konsertoivat. Ihanaa aikaa.

  VastaaPoista
 2. Keikkaa pukkaa tosiaan! Aamuyölläkin, kun päästän kissan ulos, kuuntelen portailla kun jotkut siellä vielä konsertoivat. Ihanaa aikaa.

  VastaaPoista
 3. Eikö ole ihana tämä kevät linnunlauluineen ja muutenkin. Tietysti vähän lämpimämpää voisi olla. Ehkä Vappuna pääsen jo haravointihommiin, vaikka muutama kinos vielä kartanolta löytyykin.

  VastaaPoista
 4. Istuin pàivàllà tuntitolkulla parvekkeella pààskysten konsertissa kàsitòità tehden. Nyt ulkona kuuluu mustarastaan huili. Vielà odottelen satakieltà. Naapurikylàssà kuulin toissa iltana ja asemalla niità oli monta Soilea saattelemassa.

  VastaaPoista
 5. Ihania keväisiä kuvia!
  Sulle on mun blogissa jotain.

  VastaaPoista
 6. Rastaan tunnistan minäkin! Ja nämä konsertit on kyllä niitä jotka pitää kuulla!

  VastaaPoista
 7. Kyllä peipponenkin on tullut. reuhaa kovaäänisesti joka ikinen aamu kun töihin menen. hymyilyttää. västäräkkikin juoksi tien yli yksi aamu. pääskysten narskutus puuttuu vielä, mutta ei kauaa. toivon niin.

  VastaaPoista
 8. Kyllä, melkoisesta konsertista on saanut nauttia päivittäin jo pitkään! Moniäänisestä ja ilmaisestakin vielä! :) Iloista vappua ja vappukonserttia!

  VastaaPoista
 9. Tytti: Minäkin olen ihmetellyt tuota yötä myöten jatkuvaa soittoa. Olikellon aika mikähyvänsä,joku siellä pihalla soittelee. Ja kyllä, ihanaa on!

  satu.p: Kinoksia! Huh. Sulla taitaa olla varjoisan puolella pihaa tai sitten sinne aurattiin talvella Alpit!:D

  Lissu: Pääskysiä ei ole täällä vielä näkynyt. Taitaa olla vieläliian koleaa siihen.

  Pihla: Käväisin kurkkamassa. Kiitos!

  Jonna: Ollaankohan me nyt niitä sellaisia, jotka ei jätä yhtään keikkaa väliin ja kulkee bändin mukana, jos vain mahdollista?

  Soile: Sulla on nyt siellä sitten rytmiorkesteri antamassa potkua pyörän poljentaan!

  Sini: Hyvää vappua sinullekkin!

  VastaaPoista