10.2.2010

No mutta!Katsos kummaa! Sehän on valmis neule. Helmikuussa tahkottu. Silmukka kerrallaan, kuten Marilla on ollut tapana tsempata minua tuolla kommenttilaatikossa. Siihen on neulottu raitojen lisäksi yksi kurkunpääntulehdus, korvatulehdus sekä lukuisa joukko erilaisia allergisia reaktioita. Rupsuja, pieruja, paukkuja ja muuta törinää. Kakkakepposia. Kyllä - arvasitte oikein, imeväisemme on aloittanut päiväkotiuransa ja siirtynyt lehmänmaitoon. Kaikesta kaasutuksesta ja muusta potemisesta huolimatta täällä on yritetty myös neuloa. Ja nyt siis oikein tuloksen kanssa. Olen aika onnessani. Siitä huolimatta, että se on vain pipo.


Malli: Wurm by Katushika (ohje löytyy Ravelrystä täältä)
Langat: Araucania Ranco Solid ja Noro Silk Garden Sock S 245
Puikot: 3,5 ja 4,0 pyöröt

Jotenkin siitä tuli taas aika värikäs. Mistähän se johtuu, että lähinnä vain mustia ja ruskeita ulkoiluvaatteita omaava henkilö päätyy huomattavasti muuta vaatetusta värikkäämpiin päähineisiin? Katselin ulkosalla nuorisoa ja huomasin, että niillä on samaa vikaa. Tähän pipoon kun vielä jaksaisi kirjoa silmukoita jäljitellen "svea", niin tiedä vaikka luulisivat trendikkääksi. Tai sitten eivät. Hyvä puoli tässä on tietysti se, että tämä vaatii jotain kaulaan tai käteen tai johonkin. Siis jotakin muuta reippaan väristä. Neulottua. Ettei niin pistäisi silmään. Yksinäinen raukka.


Huomasin, että pipoa voi pitää molemmin päin. Se on neulottu ajatuksella, että Noro jäisi piiloon noiden nurjien vihreiden makkaroiden alle ja pilkahtelisi sieltä silloin, kun huvittaa. Mutta oikeastaan tuo nurja puoli näyttää kivemmalta. Ei niin siistiltä, mutta väriensä puolesta passelimmalta. Eiköhän tälle pitoa tule, kunhan taas totutellaan tovi uuteen sävymaailmaan. Ja nyt olisi mielessä jo idea tai pari tulevia käsitöitä varten. Voi kaikki neulojien ja virkkaajien suojelupyhimykset ja onnettaret; rauhoittakaa imeväisen vatsa ja suokaa poloiselle rauhaisia yöunia, että äitimuori ehtisi pyöräyttää edes kerroksen tai pari illassa.. Enempikin tietysti käy, mutta ei täällä ahnehdita, ehei.. Tavoite tälle vuodelle on projekti per kuukausi. Siitä ollaan muuten jo myöhässä. Mutta nyt on pää auki!

25 kommenttia:

 1. No mutta, sehän on valmis neule. Kivan näköinen mössykkä, jonka nurja(kin) puoli näyttää tosi hyvältä. Siitä se taas lähtee. Toivotaan että vatsavaivat helpottavat!

  VastaaPoista
 2. Näin tuon sinun pipon eilen ravelryssä ja pistin samanlaisen heti illalla puikoille. Tosin ihan pelkästä tylsästä ruskeasta...mulla onki talvitakki sitten vähän värikkäämpi, niin yritän panostaa yksvärisiin asusteisiin.

  En tiiä miten tuo ohje on menny multa ihan ohi, mutta tuli ihan hillitön inspiraatio tuosta sinun piposta. Ei paljoa pehva liikkunu sohvalta eilen illalla. :)

  VastaaPoista
 3. Johan on makea pipo!
  Nuo pienten vatsavaivat/allergiat on enemmän kuin ikäviä. Nuorimmaiseni aloitti allergisoimisen perunasta, siitä ensimmäisestä tarjotusta ruuasta puolivuotiaana ja seuraavat puolitoista vuotta kaikelle mahdolliselle allerginen ja se aika olikin yhtä itkua, molemmilla... Vaan sitten kaikki muuttui ja allergiat häipyi. Voimia ja parantavia ajatuksia lähetän!

  VastaaPoista
 4. Silmukka kerrallaan, silmukka kerrallaan... ja mukavia tuloksia tulee... ja vauvan masukin tottuu elàmàn monimuotisuuteen... Eilen kuului eka talitinttikin, joten kevàttà kohti ...

  VastaaPoista
 5. No mutta onpas se hieno! Ja jos tuo on molempipuoleinen niin eikös se ole sitten kaksi projektia kasassa tälle vuodelle? =)

  Totta kai tuo kaverin tarvitsee, toivotaan että saisit aikaa muutamalle silmukalle iltaisin.

  Ihana blogi sinulla, nyt vasta törmäsin tänne.

  VastaaPoista
 6. No mutta! Pipohan se, ja kyllä se neulomustyöksi lasketaan.

  VastaaPoista
 7. No niin, siitä se lähtee ja kohta sitä ei pitele mikään...
  Ihana pipo!

  VastaaPoista
 8. Ei se on "vain pipo". Se on ihan älyttömän ihana pipo. Minäkin ihastelin sitä ravelryssä, kun eilen näin. Tosi kaunis!

  VastaaPoista
 9. Son helmi pipa, sanoo tamperelainen. Tosi hyvän fiiliksen pipo, molemmin puolin. Ei muuta kuin uutta tulelle! Minunkin pitäisi keksiä hyvä, löysä pipomalli, piukat pipot hivuttautuvat pois päästä.

  VastaaPoista
 10. Hitsi miten hieno! Näyttää molemmin päin hyvältä. Yksinkertaiset ideat ovat monasti niitä parhaita :)

  VastaaPoista
 11. Nätti pipo! Ja hauska, että sitä voi käyttää molemmin päin. Tuo on sellainen vähän erilainen, muttei liian erilainen. Tykkään!

  VastaaPoista
 12. Hepsi: Kiitos!

  Tytti: Kiitos toivotuksista. Täällä kyllä vielä törisee, vaikka tämä viikko on menty maidottomalla. Ootellaan, sano.

  Amelie: No semmoinen ispiraatio se oli täälläkin. Ruskeasta tulee varmasti hieno. Itsekin jo mietin, että joskus voisi tehdä toisen yksivärisen.

  Mammutti: Kiitos kehuista ja tsempistä! Jospa täälläkin homma asettuisi. Olen ihan pihalla. Luulin, että pitkällä imettämisellä voisi näitä asioita estää/lieventää. Saa nyt nähdä, mitä tässä keksitään.

  Lissu: Minäkin olen kuunnellut niitä tinttejä korvat höröllä. Täällä ne ovat vielä hiljaa.

  maritta: Kiitos kehuista ja tervetuloa kurkistelemaan. Tähän joukkoon mahtuu!

  Soile: Eikö vaan olekin! Valmis pipo. Eka projekti tälle vuodelle. Kyllä se näin on!

  Tui: Kiitos, sinä sukkien neulomisen kruunaamaton kuningatar!

  -sanna-: Kiitos! Kuulostaisipa se hyvälle; olla pitelemätön!

  Kaisa: Voi kiitos! Niin lämmittäviä sanoja.

  Mari: Tämä malli on ihan huippu. Kuvittelin, ettei pipo sovi minulle, mutta kyllä tämä malli pääsään voi ulkosallakin esiintyä. Suosittelen kokeilemaan!

  AnniKainen: Kiitos. Olen samaa mieltä noista yksinkertaisista ideoista. Tämän mallin idea on niin simppeli ja toimii. Olen tosi ihastunut pipon mutoon.

  Neiti Nimetön: Kiitos. Minustakin tuntuu siltä, että tykkään. :)

  VastaaPoista
 13. Mutta hei, hieno pipo ja nyt on vasta 11. päivä! Tämä ei ehkä lohduta, mutta tuosta elämästä pikkulasten kanssa voin näin jälkikäteen sanoa sen verran, että se aika olisi järkevintä asua terveyskeskuksen tuulikaapissa. Sieltä pääsee kätevästi lääkäriin ja sieltä voi organisoida, kuka menee töihin aamu- kuka iltapäiväksi.

  VastaaPoista
 14. Pikkusisko: Loistava idea! Se tuulikaappijuttu. Tosiaan on vähän semmoista. Organisointia. Ja palkan voisi siirtää suoraan lääkäriasemalle; ihan turhaa se pyörähtää meikäläisen tilillä. Ja kyllä, se on vasta 12. päivä. Tiedä mitä tässä vielä ehtiikään!

  VastaaPoista
 15. Ihanan hauska pipo! Määki tahron tommosen.

  VastaaPoista
 16. Hieno pipo! ja kaunis! Toivottavasti biokaasulaitos lastenhuoneessa rauhoittuu ajan myötä ja perhe saa takaisin iltarauhan.

  VastaaPoista
 17. Pirjo-Riitta: Ei muuta ku silimukat puikoille ja kohta sullaki on tämmöne. Kiitos kehuista!

  Maijamirjami: Kiitos, toivotaan näin. Nyt tosiaan voisi varmaan talouden energiapuolen huoltaa tuon oman pienen kaasulaitoksen puolesta.. :)

  VastaaPoista
 18. Kivan pipon olet tehnyt!
  Vaikka onkin aikaa, mutta tutulta kuulostaa tuo yhdistelmä pieni lapsi ja työelämään äitiysloman jälkeen siirtyminen. Jaksamista sinulle!
  Terveisin Peptidi tutteli tutuksi tullut ja neljän ensimmäisen elinvuotensa korvakierteessä olevan äiti.

  VastaaPoista
 19. satu.p: Voi kauhea noita kierteitä. Toivottavasti meillä ei päädytä tuollaiseen. Näyttää siltä, ettei maito-allergiasta ainakaan taida olla kyse. Jotain laktoosin imeytymisjuttuja kait.

  VastaaPoista
 20. Muriska: Jep. Potkua on meitsille ihan riittämiin :D

  VastaaPoista
 21. Mielettömän hieno ja hienon värinen pipo!!!!

  VastaaPoista
 22. Kiitokset Anonyymille henkilölle!

  VastaaPoista