27.2.2010

Luulin,että hukkuisin työhön. Itse asiassa olin siitä varma. Näin jälkikäteen koko helmikuu näyttäytyy sarjana deadlineja; päivämäärinä, jolloin piti olla valmista. Ja on ollut. Melkein ainakin. On pakerrettu päivää, iltaa, viikonloppuja. Valvottu öitä. Ruokapöytämme katosi paperimereen jo viikkoja sitten. Pitänee ilmeisesti hommata työpöytä. Jos siis selviän tästä. Ja nyt on tämä uusi huoli. Rupeaa tuntumaan, ettei se ole työ, joka minut nielee. Kyllä se on tuo lumi. Me hukumme siihen kaikki. Tai sulamisvesiin, jos tuo massa ikinä sulaa. Tällainen keli lannistaa yltiöpäisimmätkin kevään odottajat. Tosin mies aikoo aloittaa huomenna grillikauden. Vaikka umpihangessa. Ihan piruuttaan.

Heille, jotka odottavat valmista käsityörintamalta, on vähänlaisesti kerrottavaa. Huivi, jota yritän koota kaveriksi Wurmille, on vasta alkutekijöissään. Samoista langoista, samoissa väreissä. Siinä pitää itse säveltää aika lailla, joten vaarana on, että se menee puihin. Ja ettei koskaan pääse näytille täällä. Sitten on vauvanpeitto, joka on ollut kesken jo kauan. Olen kertakaikkisen kyllästynyt lankoihin, jotka siihen aikoinani valikoin. Ja siksi se etenee hitaanlaisesti. Mutta koska edelleen yritän uskoa kevään tuloon, aion saada sen valmiiksi. Ehkäpä tänäkin vuonna koittaa se hetki, jolloin topatut makuupussit voi vaihtaa vaunuissa ohuempaan vaunupeittoon. Ehkä. Sillä vaunupeitoksi se jää. Yhtään isompaa en siitä tee, kuin mitä on pakko. Yhtään lankaa en siihen lisää osta. Vaikka nukenpeitoksi sitten, jos ei muuhun siitä ole. Sen verran oksennuksen näköinen siitä tulee. Ja ideoita olisi. Varmasti enemmän kuin koskaan ennen. Mistä ihmeestä niitä nyt pukkaa kuin lunta taivaalta? Piti ihan perustaa sellainen vihko. Että laittaisin niitä ylös, sitä mukaa kun niitä tipahtelee. Jotta muistaisin sitten, kun on aikaa tehdä, mutta mielessä ei yhtään ajatusta. Sekin päivä koittaa vielä.

10 kommenttia:

 1. Tuuletan täällä miehellesi, grillikauden avaus on loistoidea, todella rohkeaa! Meillä nyt märkää=sulaa koko ajan pois. Toivoa on.

  Hauskaa, että olet perustanut vihkon! Se on varmasti tarpeellinen oikeana hetkenä! Valoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 2. Periaatteista pitää pitää kiinni, vaikka kuinka olis lunta. :) Kyl se lumi tuosta hupenee, eikä keväästä välttämättä edes tule kovin märkä sen takia: sanovat, että tämän lumen kosteuspitoisuus on aika alhainen, kun se on kuivaa pakkaslunta. Tiedä sitten miten pitää paikkansa.

  Toivotaan auringonpaistetta, että osa lumesta haihtuis sen myötä taivaalle. Ja mielikin piristyy, kun valo lisääntyy. Koetahan jaksella siellä! :)

  VastaaPoista
 3. Hieno homma grillata keskellà hankia! Kymmenen pistettà ja papukaijamerkki. Oliko maukasta? Kunhan tulee vesisateita, lumi sulaa alta aka yksikòn. Ja jos aurinko innustuu vàlillà helottamaan, hòttòinen lumi haihtuu taivaan tuuliin.

  VastaaPoista
 4. Satu: Meillä on grilli katoksen alla. Ihan umpihankeen ei tarvinne kahlata, vaikka lumentulo viime päivinä onkin laittanut epäilemään hankkeen mielekkyyttä. Miehen mielestä grillauksen vihollinen talvisaikaan on pakkanen, ei lumi. Pakkasta ei tänään juuri ole, lunta senkin edestä. Katsotaan, miten meidän karpaasille käy. :)

  Vilma: En ole ajattelut tuota pakkaslumiasiaa, mutta täytyyhän sen tosiaan olla noin, kuin sanot. Lumiukkokelejä ei todellakaan ole ollut koko talvena. Kävin juuri lapioimassa terassin lumen alta esiin ja tarkistin siilinmökin tilanteen. Se pitänee kaivaa paremmin esiin, ennen kuin lumet rupeavat sulamaan. Ja täällä jaksellaan kyllä. Vaikka pahalla sisulla! :)

  Lissu: H-hetki koittanee vasta tänään; odottelupuolella ollaan vielä. Sulla rupeaa lumet ensi viikolla vähenemään?

  VastaaPoista
 5. Onnittelen rohkeasta grillikauden avauksesta. Meidän takapihalla ei grillin jalat ylettyis edes puoleenväliin lumihankea. Ja todella lumentulo riittäis jo...
  Hämmästyin, ettei Onnille ole tarjottu rentoutumista piikkimatolla! Jakke nauttii oman päivittäisen rentoutumishetken.
  Kauniita kevättalven päiviä Teille kaikille!

  VastaaPoista
 6. Jaa-a, musta tuntuu että kuuma grillimakkara itseasiassa maistui paremmalta talvella kuin kesällä. grilli olisikin aika helppolaittaa pystyyn sikäli mikäli takaoven saisi auki. siellä kun on yli puoli metriä lunta odottamassa heti oven takana...

  mutta eipähän ole -25° pakkasta! just joo...

  VastaaPoista
 7. Mammutti: Kyllä nyt pitää leväyttää matto kollille auki hetimiten. Sentäs nimipäivät ja kaikki! Raportoin sitten, miten kävi.

  Soile: Minä olen tänään tehnyt ison lapiointiurakan kaivaessani seinän vierustoja vähemmälle lumelle. Kaikki ovet aukeavat, terassi ja parveke molemmat puhtaat lumesta. Ja grillattu on! Eli kausi on avattu!

  VastaaPoista
 8. No oliko se teidän grillin kuva joka pöhisi tänä aamuna kalevan kuvassa? :D

  VastaaPoista
 9. Oli tullut kommentti. Soilelta. Jonka alussa kyseltiin jotain meitin grillistä. Mutta ennen kuin sain kommentin luettua, niin kadotin sen jonnekkin. Ihan hukkaan. Anteeksi. harmittaa niin vietävästi. Grilli on kyllä kunnossa. Ja grillaaja.

  VastaaPoista
 10. Soile: Höh. No tuohon se kommentti sitten ilmestyi heti kuin sain kerrottua hukanneeni sen. Ei, ei ole midän grilli lehdessä. Joku muukin on avannut kauden. Tai useat muutkin. Ei meinaan meinannut löytyä putiikeista kaasua grilliin. Joko olivat myyneet kaiken tai sitten vuodenaika ei ollut sitä ihan sesonkia..

  VastaaPoista