29.1.2010

Neulojan taivas


Niin kylmä. Kireää pakkasta. Vihdoinkin kunnon talvi. Viima puhaltaa läpi, jäätää sisukset. Porautuu syvälle. Yritän vakuuttaa itselleni, että tämä on neulojan taivas. Täytyy olla. Kerrankin saa kaivaa esille kaappien kätköistä ne paksuimmat tekeleet. Neuleet, joita ei ole koskaan pidetty. Liian paksuja. Ehtaa villaa. Kuumaa tavaraa. Nyt niitä saa ulkoiluttaa yllin kyllin. Kohta kait kyllästymiseen asti. Yritän nyt nauttia tästä.

8 kommenttia:

 1. Samat sanat. Nyt "saa" pitkästä aikaa käyttää yläkaapin perälle tungettuja paksuja villapaitoja.

  VastaaPoista
 2. Aivan! Ja villapaitojahan tässä osoitteessa riittää. Jopa työpaikan miehet ovat sen huomanneet ja kysyvät joka aamu että "Ootko sä TUONKIN neulonut itse?"

  VastaaPoista
 3. Ja ne mun paksut lagat ovat jossain ameriikan postin huomassa eikä täällä. Takuulla on plussakelit kun tulevat perille. *narinaa*

  ja vaikka olisi mikä neulojan taivas, niin voisiko tuota tuulta säästä pienemälle? ei täällä mitään siperiaa kaivata *lisää narinaÄ

  VastaaPoista
 4. Yritän mäkin, mutta se jää jo tässä vaiheessa ihan yrittämiseksi vain. :P Mutta kaikki villainen on nyt käytössä, että onhan tässä jotain hyvääkin. Pitäiskö tehdä villapeitto vielä?

  VastaaPoista
 5. Pikkusisko: Joo. Kaappi on mennyt jotenkin ihan ylösalaisin. Se, mitä ei ennen tarvinnut, on nyt kovassa käytössä ja se, millä ennen tarkeni, on näillä keleillä auttamatta liian köykäistä.

  Nasti: Voi, sulla niitä riittää! Ennen vanhaan kun naisen mitta oli ahkeruudessa ja kosijat vakuutettiin käsityötaidoilla, susta olisi varmaan tapeltu verissä päin. :D

  Soile: Totta nariset. Lupasivat ens viikoksi jotain 5 astetta miinusta. Mutta onhan meillä helmikuu. Ja vappu. Ja juhannus. Kyllä lankasi niihin ehtii!

  Solveig: Ihana olisi. Miksiköhän mullakin peitto virkkauksen alla puuvillalangasta.. Mihin ihminen semmoista tarvii? Noin niinkuin oikeasti? Yritetään tsempata. Ei tätä voi enää kauaa kestää.

  VastaaPoista
 6. Kaikki talvet lapsena oli tällaisia. Tämä on upeaa! Mutta kyllä siinä niin käy, että kun saa tuon paksun takin puikoilta, niin mittari näyttää nollaa tai plussaa.

  VastaaPoista
 7. Ei ole T-paita keli - ei! Kerrospukeutuminen on kunniassaan. Samalla sità alkaa muistuttaa topattua palloa. Viiden viikon kuluttua - ehkà - vuoristomajalla voi taas vàhentàà pààllimmàiset toppikset vàhemmàlle.

  VastaaPoista
 8. -sanna-: Niin siinä taitaa käydä. Se on kummallinen luonnon laki, tuo neuleen valmistuminen suhteessa ilman lämpötilaan.

  Lissu: Viisi viikkoa kuulostaa aika pitkältä ajalta. jospa se vähän tuo viima tässä välissä asettuisi.

  VastaaPoista