1.12.2009

Vielä tallessa

Sukka. Jalkaa verhoava, sen muotoihin mukautuva, tavallisesti neulottu pussimainen pukine (Nykysuomen sanakirja 1996). Esiintyy tavallisesti pareittain, tosin vain teoriassa. Käytännössä toinen sukista on aina hukassa. Varsinkin siitä parista, jonka tarvitsisit juuri nyt ja juuri tänä kyseisenä hetkenä. Varmin tapa löytää hukkunut on kadottaa aiemmin tallessa ollut sukan pari. Heti kun se on hävinnyt, aiemmin kadottamasi ilmestyy kuin tyhjästä.

Mikäli jostain syystä jonkun onnistuu pitää tallessa kokonainen sukkapari, se on aina se väärä. Sukat ovat väärän väriset, väärän kokoiset. Tilanteeseen nähden liian paksut tai liian ohuet. Liian lyhyet tai liian pitkät. Löysät tai liian kireät. Se on se pari, joka nyppyyntyi heti ensimmäisessä käytössä. Ja näyttää siltä, niinkuin teillä olisi kenneli, vaikka oikeasti ei ole yhtään koiraa ja teillä siivotaan koko ajan. Tai sitten se on se pari, joka sinun olisi pitänyt heittää roskiin, muttet raaskinut, kun se reikä oli vielä niin pieni. Ja nyt sinulla ei ole muuta. Niinpä piilottelet koko ajan jalkaasi huonekalujen alla tai seisot epämukavasti siten, että toinen jalkasi peittää toisen jalan sukasta iloisesti kurkistelevan varpaan tai kantapään. Ja olet äärimmäisen kiusaantunut koko ajan.


Jossain täytyy olla valtava kasa yksinäisiä sukkia. Sen täytyy näkyä jostain satelliitista tai Googlen karttaohjelmasta, jos oikein osaisi etsiä. Pian siellä varmaan on toinen myös tästä parista. Se on vähän harmi, sillä tämä on ihan ensimmäinen itse neulomani sukkapari. Luulisin.


Malli: Charade (Rav-link) by Sandra Park
Lanka: Regia Hand-dye Effect, sävy 06551
Langan menekki: Ei mennyt koko kerää (100 g), vaikka pelkäsin sitä. Jäikin vielä se kuuluisa golfpallollinen!
Puikot: 2,0 mm

PS. Sukkamaratoonari vietiin paareilla tiputukseen. Aikoi olla jo illalla hippakunnossa, sillä Soilen tämäkkä mustikkasoppa virkisti sen verran, että maratoonari pystyi heikosta kunnostaan huolimatta sopimaan tärskyt sen ruotsalaisen kanssa. Wallanderko se nyt oli? Kuulemma eronnut mies.

19 kommenttia:

 1. Kauniit sukat, onnea maratoonarille! :)

  VastaaPoista
 2. Tätä maratonia on ollut mielenkiintoista seurata!

  Hienot sukat <3

  VastaaPoista
 3. Jihaa, maalissa ollaan. Pidä nämät sukat nyt tallessa! Otahan toinenkin hörppy mustikkasoppaa. (laita vaikka terästystä sekaan)

  Tuo paritonsukkamysteerio on kumma juttu. Meillä on pesukoneen päällä parittomien sukkien kasa etsimässä sitä oikeaa. Ja kasa kasvaa kokoajan. Minen käsitä!

  Ps. Wallander kirjat ovat loistavia.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut sukkamaratoonarille! *Hurraahuutoja ja fanfaareja*

  Hieno sukkaparihan niistä tuli. Eiku uutta puikoille vai iskiki pahemman luokan maitohapot?

  VastaaPoista
 5. Jeeeeee kera taputusten! Hienot sukat, etten sanos!

  VastaaPoista
 6. Tuuletuksia! Maaliviivoilla kuulutetaan maratoonarin nimeä - ja yleisö hurraa!
  Aivan kuin juoksussakin, toinen kerta on aina helpompi. Lepuuta vain hiukan että et mene ylikuntoon :-)

  VastaaPoista
 7. No niin! Onneksi olkoon valmiista sukista! Hyvän näköiset ja ihan istuvatkin vielä. Et mikään turha sukantekijä olekaan. ;o)

  VastaaPoista
 8. Onneksi olkoon valmistuneista sukista. Kyllä ovat hienot!

  VastaaPoista
 9. Pirjo-Riitta: Kiitos! Juu kyllä ihan pitosukat tuli. Nytkin jalassa. :)

  Mari: Uskotko todella, että toinen kerta kannattaisi? Sitä ylikuntoa aion varoa visusti!

  AnniKainen: Kiitos! Kyllä täällä on oltu tänään rinta rottingilla.

  Tess: Kiitos! Uutta on koukulla. Olen luvannut kaverille joululahjaksi virkattua eli se nyt ekaksi. Maitohapot eivät ainakaan siinä tunnu.:)

  siina*k: Kiitos! Hyvät tuli, kyllä. Ja kerrankin istuvat sukat.

  Soile: En minäkään. Se on ihme juttu ja menee ohi arkisen ymmärryksen. Ja kiitokset vielä sopasta! Jep. Olen lukenut kaikki Wallanderit, vaikka ne jänskättääkin hiukka liikaa.

  Altocumulus: Kiitos! Kivaa olla maalissa!

  satu.p: Kiitos! Muutama minua kiusaava juttu niistä voisi löytyä, mutta en aio edes kurkistella sinne päin. Olen päättänyt, että nämä ovat vallan mainiot. Vähän ehkä tuota sinstä liikaa, mutta muuten hyvät. :)

  VastaaPoista
 10. Hip hip huraa! Ja kannatti, eikö?

  VastaaPoista
 11. Onnittelut maratoonarille! Näitä kilometrejä on ollut kiinnostava seurata. Ja eikös maratooneihinkin koukutu?

  VastaaPoista
 12. Hurraa! Maaliin on hieno saapua, varsinkin, kun saa noin kauniit sukat. Väri on ainakin kuvissa tosi kaunis.

  VastaaPoista
 13. -sanna-: Kyllä kiitos, uudet sukat ovat hyvät ja itsetehtynä aika ylellisetkin. Toivottavasti eivät mene ihan heti puhki. Tällainen ohut sukkalanka vaikuttaa vähän huolestuttavalle siinä mielessä. Ja kiitos myös yllytyksestä, nyt on helpompi hengittää näin neulojana. Taisi kyllä olla, että kahdet piti saada tehtyä jouluksi,jotta voisi ostaa sitä sukkalankaa ihan luvan kanssa, mutta toista paria en heti uskalla luvata.

  Maijamirjami: Huhhuh. En ainakaan vielä koukuttunut. Toki kyllä mietin, että jokin haastavampi malli voisi olla kiva kokeilla. Tämä oli ehkä vähän tylsä. :)

  ColibriDreams: Väri saattaa olla hitusen verran liian sininen kuvissa. Yleisilme ainakin minun silmääni on vihreäkö luonnon valossa, toki sitä sinistäkin on.

  VastaaPoista
 14. Huraa! Onnitelut. Seuraavaan pariin vähän helpommin neulottavaa lankaa, niin alkaa löytyä hyvä rytmi tekemiseen. Hienot on ja jännityksellä olen seurannut tätä maratoonia sivusta. Loppu hyvin, kaikki hyvin. :D
  Asta

  VastaaPoista
 15. Onnea ja pitkää ikää sukillesi! Meillä kerätään näitä parittomia yksilöitä "silityskaappiin", eikä sinne kaappiin kohta muuta mahdukaan!

  VastaaPoista
 16. Onnea tosi kauniille ekoille omatekemille sukille!
  Outi

  VastaaPoista
 17. Jes! Jes! Tuuletan täällä miljoonaa! :D Aivan upeat on! Wallanderista puhumattakaan!

  VastaaPoista
 18. Tui: Kiitos, maalissa ollaa. Tässä alkaa jo vähän henki tasaantua. :)

  Asta: Seuraavaan pariin? Tätä ajatusta voi sitten sulatella yhdessä joulukinkin kanssa.. :)

  Pikkusisko: Aha. Se on siis siellä se valtaisa paittomien sukkien kokoontumiskasa? Kiitos pitkän iän toivotuksista!

  O: Kaimalle paljon lämpimiä kiitoksia!

  Satu: Hurjat ovat tuuletukset!! Kiitos!

  VastaaPoista