27.10.2009

Sekalaisia aatoksia tankkausasemalta (osa 3)

Sponsori löysi sukkamaratoonarille vähän hengen ravintoa, jotta elo ei menisi vallan pelkäksi ruumiin kulttuuriksi. Lukivat jälkikasvun kanssa "Yökyöpelit" nimistä kirjaa, josta seuraavanlainen loru. Kannustava se ei ole, ehkä paremminkin pelottava. Kun maratoonarilla palelee jo nyt.

Oikein nurin
oikein nurin
vähän kudoin, paljon purin.
Oikein nurin
oikein nurin
pakkasilla sitten surin.

Maratoonari on toki itsekin etsinyt yhtä sun toista, jolla ruoskia sukan neulontaan vähän vauhtia. Vaihto kaksimillisiin oli ehdottomasti oikea ratkaisu, vaikkei niillä nopeusennätyksiä tullakkaan rikkomaan. Kyytiä pitää lisätä muilla konstein. Blogikierros sekä kannusti että osoitti ikävällä tavalla, ettei höyhensarjalaisella ole minkäänlaista jakoa kansallisella, saatikka paikallisella tasolla tässä vaativassa lajissa. Kärjen vauhti, taso ja huikea tekniikka tuntuvat olevan saavuttamattomissa. Esimerkiksi tämä nainen on useasti blogissaan maininnut neulovansa sukkaa samalla kun tekee päivittäisen blogikierroksensa. Samalla? Siis ihan totta, miten ihmeessä? Tämä postaus sai aikaan melkoisen hengenahdistuksen. Ja sitten on vielä se Tui, josta ei uskalla edes ääneen puhua. Käykää katsomassa. Sukkia, sukkia, sukkia. Toinen toistaan upeampia sukkia. Koko ajan sukkia. Ja koko joukko muita. Sukkaa pukkaa. Bussissa, koneella, töissä, kotona, telkkarin edessä, kahvipöydässä, luennolla. Yhtäkkiä koko maailma on täynnä sukkia. Ja ihmisiä, jotka neulovat niitä tuosta vaan.

Noviisi haki kirjastosta muutaman sukkakirjan. Noin niin kuin malliksi. Että kun ne ekat ovat valmiit, niin mitkä ovat sitten ne toiset. Huomatkaa, "kun". Ei jos. Ei missään tapauksessa. Siitä pitää muuten olla onnellinen, että nykyihmisen esivanhemmat ymmärsivät silloin joskus nousta kahdelle jalalle. Hitonmoista olisi neuloa sukkaa neljään raajaan. Ajatuskin tekee heikoksi.

9 kommenttia:

 1. Hi-hii! Jos ihminen olisikin nelijalkainen!!! Sukkasadon sukkamääräkin pitäisi puolittaa!!! ;DD

  VastaaPoista
 2. Toisaalta, jos meillä olisi neljä jalkaa niin eihän me pystyttäisi neulomaan! Aattele nyt vääntäväsi sukkaa varpailla...

  VastaaPoista
 3. Pian sinäkin neulot sukkaparin tuosta vaan!

  Eilen blogikierroksella tikuttelin sukkaa, nyt valmistuu pipo joululahjalaatikkoon.

  VastaaPoista
 4. tarpeeksi kun sukkaa pukkaa, niin ne sormet oppii. eikä tarvitse enää tiirata. Oma lempparini ovat hyvin istuvat kärjestä aloitetut sukat Regian langasta 2,25mm puikoila. Ei tarvitse katsoa ja välillä voi sovittaa jalkaan ja etsiä sopivaa lisäyksen/ kantapään paikkaa. "Noviisi" nyt vain jatkaa treenejä eikä anna alkukankeuden masentaa... diiisselikin käynnistyy hitasti, mutta vääntö onkin sitten hurja ja meno ei pienstä lopu
  :-)

  VastaaPoista
 5. Matleena: Siinäpä olisikin vääntämistä! :)

  Soile: Mietin myös tätä. Sukkavarren neulominen jättää näköjään paljon tilaa ajatuksenjuoksulle, luova tila ilmi selvästi. Tuleehan joka joulun alus niitä "taidetta ilman käsiä" -joulukorttejakin. Kait siinä joku puikkokin varpaassa pysyisi. Tai sitten piäis kehitellä joku neulova kyborgi tai jotain.

  aura: Herraisä! Sieltäkin siis löytyy semmoinen ihmenainen!

  Mari: Tykkään tuosta diisselivertauksesta. Nyt vaan kiinnostaa, että paljonko on se "tarpeeksi"?

  VastaaPoista
 6. Tämä on paras jatkokertomus ikinä. Tuskin maltan odottaa seuraavaa vaihetta.

  VastaaPoista
 7. Joka sukan silmukat puikoilleen luo, on koukussa. Homma vie mennessään. Sukat ottavat omakseen. Sukkien teko on niin superia :)Sukkapandemia on pyyhkäissyt koko maan yli.

  VastaaPoista
 8. -sanna-: Quickstep tuossa alla on oikeassa. Tekee niin mieli neuloa. Mutta kyllä on oma käsityöaika jäänyt vähiin! Saa nähdä, miten tässä ehtii..

  Quickstep: Jos sukkapandemia liittyy siihen sikainfluenssaan? Onkohan se vaiva ennen lentsua vai jälkitauti? Liekö vaarallista? Auttaako rokotus?

  VastaaPoista
 9. Pujoliivi tahtoo antaa sinulle jotain. Tuu kurkkaamaan!

  VastaaPoista