20.9.2009

Vauvalle

Ensin neulotaan pipo, hattu vai mikä tämä nyt oikein on. Ohje täältä.


Tästä ei ole mitään sanomista. Kiva, helppo, sukkela. Seurasin ohjetta uskollisena. Vähän piti säätää koon kanssa, koska jemmoistani ei löytynyt ohjeessa käytettyä lankaa eikä edes saman tiheyden omaavaa tavaraa. Sen sijaan löytyi kaksi kerää kerrassaan loistavaa Sublimen luomumerinoa (Sublime Organic Merino Wool dk), joista tähän myssykkään kului noin puolet, ehkä vähän yli. Lanka neulottiin kaksinkertaisena, puikkokoko oli vitosen ja virkkuukoukku lopussa muistaakseni neljä. Tuli sopivan kokoinen, pehmeä ja varmasti lämmin. Tiedä sitten, osaako vauva näitä ominaisuuksia kovin arvostaa. Hän olisi laittanut hatun mieluummin suuhunsa kuin päähänsä. Ja laittoikin.

Meillä menee niin, että kun hattu tahi joku myssykkä on valmis, alkaa puntarointi siitä, kaipaako päähine jotain. Siis piristystä. En tiedä, mikä siinä oikein on, että pitää ruveta. Tällä kertaa päätin kokeilla huovuttaa neulalla. Ostin kaupasta Novitan markkinoille tuoman pakkauksen yksittäisiä huovutusneuloja, josta voi ottaa, kun tarve vaatii. On minulla sellainen Novitan huovutusjuttukin; siis sellainen, jossa on monta neulaa yhdessä härvelissä, mutta se on osoittautunut turhan haasteelliseksi innovaatioksi. En saanut neulojen suojana olevaa läpinäkyvää kantta koskaan pois, joten käyttämättä on mokoma laite. Edelleen. Sen sijaan yksittäinen neula irtosi varapakkauksesta helposti. Katkeavat vain peijakkaat turhan vähästä.


Kolme katkennutta neulaa vaatinut ensimmäinen neulahuovutustekeleeni on valmis. Helppoa ja nopeaa, sanovat lehdissä ja kirjoissa. Kyllä tuossa ajassa olisi ihminen virkannut melko läjän pikkukukkasia koristeeksi. Mutta vaikeaa, sitä se ei tosiaankaan ollut. Koska huovutusvillaa jäi ja jokunen neulakin, niin tiedä vaikka joskus toisenkin kerran. Nyt pitää selvittää, riittääkö piposta jäljelle jäänyt merino vielä pikkulapasiin. Että ihan mätsäävä setti vauvalle. Ja se olisi sitten taas 100 grammaa vähemmän lankaa.


Edit. Ei tule lapasia, ei settiä. Tulee pari pientä uutta nöttöspalloa muiden jämälankapallojen joukkoon. Huokaus.

16 kommenttia:

 1. Voi hellan duudeli mikä vauva!
  Kerubi! Ja joo kaunis hattu ja kaikkea mutta mikä vauva!

  VastaaPoista
 2. No johan on soma, niin neiti kuin neidin hattukin.

  VastaaPoista
 3. WeirdRockStar ja -sanna-: Juu, kyllä on poskilihasta ja muuta pyöreyttä meidän pienellä. Soma on, mutta alkaa olla aika painava. Tekee hyvää meikäläisen alleille..

  VastaaPoista
 4. Selviä hurmausgeenejä tässäkin neidossa! Pipo sopii kuin tiara toisen neidon kutreille ja syntyi huomattavasti helpommin ja nopeammin.

  VastaaPoista
 5. Hieno hattu hienolle neidille.

  En tiedä mimmosia ne novitan neulat ovat, mutta kässäkaupoissa myytävät huovutusneulat ovat ainaskin kestäviä. en ole saanut rikki. muutakuin sormen ihon.

  VastaaPoista
 6. Lissu: Nopeampi oli, oli totisesti.:)

  Soile: Kässäkauppaan siis. Jos tuo isompi lapsikin koittaisi huovuttaa, halua tuntuu olevan. Olisi kannustavampaa, jos ei koko ajan rapsahtelisi poikki. Kiitos taas vinkistä.

  VastaaPoista
 7. Kaunis hattu ja niin mielettömän soma lapsonen :)

  VastaaPoista
 8. Niin Soma hattu! Ja täytyy sanoa, että minun kokemukseni neulahuovutuksesta on aika samanlainen: hidasta, hidasta, ja neulat katkeilee kaiken aikaa. Kävin viime keväänä kirjontakurssilla ja se on paljon enemmän mun juttu:)

  VastaaPoista
 9. Suloisia molemmat:)

  Kateellisena aina katselen muiden kauniita neulahuovutuksia. Kerran kokeilin, sutta tuli, ei mun juttu (kaikkihan pitää osata heti).

  VastaaPoista
 10. Pitäähän sitä hattua maistaa, jotta tietää hyväksi mainita :) Ihanainen pipo ja vauveli .

  Minä hommasin aikanaan Taito-shopista huovutsneuloja ja kestivät hyvin, tosin nyt ne ovat mystisesti kadonneet. Eivät siis ikuisia nekään.

  VastaaPoista
 11. Voi että, mikä pipo ja mikä mimmi! Ihanuuksia!

  VastaaPoista
 12. helmisade: Hidasta oli tosiaan, kieli keskellä suuta ja koko ajan vielä piti varoa neulaa. Ettei se katkea. Kirjonta kiinnostaisi täälläkin,mutta luulen myös tarvitsevani jonkinlaisen kurssin. Kaikki tähän astiset kokeiluni ovat olleet aika kaameita.

  aura: Kaikki pitää tosiaan osata heti:). Ihan kiva tapa koristella tämä neulahuovutus, mutta mietin, että loppusillaan aika vaikea saada kivannäköistä tulosta aikaiseksi. Aika tumppuisen näköisiä monet kirjojenkin tekeleet. Pitäisi keksiä jotakin muutakin koristetta kuin iänikuiset kukkaset..

  AnniKainen: Soilekin vinkkasi paremmista neuloista. Jos tulee huovutettua toiste ja kolmannenkin kerran, taidan ostaa paremmat neulat.

  Mammutti: Kiitos!

  Satu: Kiitos!

  VastaaPoista
 13. Voi mikä ihana nöpö täälläkin! Neuloin Tyttären Vaavalle kolme hattua ainakin, ennestäänkin niitä oli noin kymmenen - hurahtamisella ei ole määrää, ei rajoja :-D

  VastaaPoista
 14. Maahiska: Seuraavaksi sukka- ja lapastehdas vaan käyntiin!

  VastaaPoista