5.9.2009

Vanha hippiLöysin pipon, jonka virkkasin jo viime syksynä. Se kuuluu sarjaan vaatteita ja asusteita, joita tulee joskus ostettua tai tehtyä ja jotka panevat sitten jälkeenpäin miettimään, että miksi piti. Malli ei ole minua varten. Pipon tarkoitus on ilmeisesti keikahdella hurmaavan nuorekkaasti vain takaraivolla; se ei ole lämmitin vaan kaunis asuste, joka viimeistelee rennon boheemin asukokonaisuuden. Minä, rouvasihminen, virkkasin siihen suosiolla useamman kerroksen lisää. Siitä huolimatta näytin myssyssäni vanhalta hölmöltä, jonka ei onnistu hämätä ketään. Myssy oli liian boheemi, liian hippi ja sitä paitsi vauvan kakan värinen. Ja miksi ihmeessä piti tehdä pipo; ne eivät ole ikinä sopineet pitkään naamaani?

En tiedä, mikä muuttui vai muuttuiko mikään. Naamani ei ainakaan ole lyhentynyt. Silti pipo on tässä. Enkä minä tehnyt sille mitään. Vedin sen päähäni, tuunasin siihen jotakin koristetta vetämään katsetta vähän ylöspäin pois löysistä leukalihoista ja otin käyttöön. Mitäpä tässä, vanaha ihiminen, niin kuin ouluksi sanotaan. Ehkäpä vauvan kakan väri on ruvennut miellyttämään, kun on reilut puoli vuotta sitä vaipoissa katsellut. Tai sitten minusta on tullut vuodessa hippi. Vanha hippi.
Pretty Puffs Slouchy Hat; ohje suunnittelijan, Jessica Suzannen, blogissa.
Lanka Istexin Létt-Lopia, värikoodia en muista enkä langan kulutusta. Alle kerä kuitenkin. Koristeessa on vaikka mitä lankoja. Ainakin Dropsin Eskimoa ja jotakin alpakkaa sekä Noroa. Koukku varmaan se 3, 75. Mun lempparikoukku.

19 kommenttia:

 1. Sitä joskus lämpenee yllättäville asioille, kuten vauvankakkavärille. Ja koristelmalla ko. tuotteestakin (kakasta) saa kivemman näköisen :D

  Tai sitten olet ollut viime syksynä edellä aikaasi. Mahdollisuudet ovat monet.

  VastaaPoista
 2. Oih, se on kaunis! Tykkään tuosta koristeesta, kun se on tuollainen vähän epäsymmetrinen:)

  VastaaPoista
 3. Voehan, voehan! Kaikki muuttuu, kaikki muuttuu. Jopa omat näkemyksetkin. Tuut huomaamaan, että vuosien varrella yhä nopeammin. Toivottavasti. Tuunaaminen on vaatetuksen kruunu. Tai tiara. Mitäs sille muuten kuuluu?

  VastaaPoista
 4. Tuohan on varsin mainio päähine, ei se minusta ihan tyylipuhdas pipokaan ole. Ja jos ei halua vauvankakasta puhua, niin väriä voi kutsua myös nimellä Okra :)

  VastaaPoista
 5. i h a n a !! Ihan täydellinen! Hienot koristeet ja värikin on niin luonnollinen! :) Olet söpö!

  VastaaPoista
 6. Soile: Kait sitä on perverssi, mutta vauvan kakka on värinä ihan jees. Mutta ne kommentit. Aina se joku vitsiveijari jostain löytyy just sillon kun ei ite jaksais. Edellä aikaani? Tuo hivelee. Kiitos!

  helmisade: Mietin edelleen, tarttiskohan se vielä lisää nappeja. Paljettejakin mietin, mutta joku raja se pitää olla näissäkin hommissa. Pysytään siis napeissa.

  Lissu: Niin kait se on. Aika menee kyllä lujaa ja tekee kummia juttuja mennessään. Joo ja tiara on hengissä. Kovaa on käyttö ollut, paljetit tippuu, mutta itse tiara on pystyssä!

  Nasti: Okrahan on IHANA väri. Mutta että se on vauvan kakkaa. Huoh. Mä siis tykkään vauvan kakan väristä? Voi pojat..:)

  Satu: Siitäpä on aikaa, kun joku söpönä piti. Tällä eletään taas pitkäään.:D

  RiikkaT: Ja helppo ja tosi nopea tehdä. Pitää vielä kokeilla jonkun pinnin kanssa sellaista takaraivoversiota.

  VastaaPoista
 7. Tuohan on vallan mainio päähine :)

  VastaaPoista
 8. Hauskaa.Ostin samanmallisen pipon viime viikolla. Keikkumaan sinne takaraivolle...no, kaupassa vielä keikkui kivasti, kotona olen talkkarin rouvan näköinen (mitenkään loukkaamatta ks.ammattikunaa mutta puuttuu vain kumisaappaat ja pitkä essu..).

  Tuunaten taidetaan mennä täälläkin, sain juuri sinulta hyvät vinkit.Kiitos niistä.

  VastaaPoista
 9. AnniKainen: Joo, kyllä tällä mennään. En tiedä, venähtiköhän tämä jotenkin vuoden aikana, tuntuu väljemmältä.

  pikkujutut: Olet oikeassa. Vanhoissa Suomi-filmeissä talkkarin rouvilla oli aina takaraivopipot! Ja essu ja kumpparit. :D

  VastaaPoista
 10. Tuo on kaunis.
  Ja ehkä silmäkin tottuu vauvankakkaan langoissakin, kun sitä on ehtana päätynyt aikansa katselemaan- ja pesemään.
  Referenssi omaan elämään; Ennen poikalasta olisin purrut pään irti siltä imbesillistä joka olisi esitellyt mitään vauvankakan väristä tuotetta. Tätä nykyä voisin kaivaa kaapista useammankin ASUKOKONAISUUDEN vauvankakan eri sävyissä.
  Oma kuolevaisuus lopulta puraisi persauksiin.

  VastaaPoista
 11. WeirdRockStar: :D Joo kyllä täälläkin ollaan tosiasioiden edessä. Tuo Nastin kommentti okrasta avasi silmät. Suunnittelin aluksi Sylviänikin okrasta, siis kakasta. Tähän on tultu.

  VastaaPoista
 12. Hianot myssynkuviot -inspiroiduin! Onhan myssyntekoaika...

  VastaaPoista
 13. Hilja: Hippi mikä hippi. :)

  eilen tänään huomenna: Se on totta, kohta on myssyaika. Parempi ennakoida eli parempi hippi hyllyllä kuin ei hippiä minkäänlaista.

  VastaaPoista
 14. Aurinkoista aamupäivää! Myssysi on hieno ja keikkuu kutreillasi mallikkaasti! Oma pääni on sen muotoinen (?!?), etten ole vielä tähän päivään mennessä sopivaa pipoa löytänyt. Kun vedän myssyn päähäni, tuntuu siltä kuin hartioiden väliin jäisi vain pieni nuppineulan pään kokoinen kuula. Paksumpi lanka ehkä? ;)

  VastaaPoista
 15. Mindelii: :D Kokeilehan jotain tolkumpaa lankaa!

  VastaaPoista