7.9.2009

Sori persot,

näitä ei ole tarkoitettu syötäväksi. Ja mikä parasta, eivät kuulemma maistu myyrillekään. Mies ehti jo pelotella. Olin unohtanut koko eläimen ja messusin kotiväelle hurmoksessa uusimmasta nettiostoksestani, kun mies keskeytti ja totesi: "Hommasit myyrälle siis uutta purtavaa". Väri pakeni kasvoilta ja pumpulla taisi jäädä pari lyöntiä väliin. Ei, NÄITÄ se ei saa syödä! Mitä muuta tahansa, mutta ei näitä! Mitä muuta tahansa..


Nämä sipulit ovat nimittäin lajikkeena historiallisia. Ne ovat museoyhdistys Hortus Bulboramin kasvatteja ja periytyvät 1600-luvulta. Tarkemmin sanottuna vuodelta 1601. Se onneton, joka iskee näihin hampaansa, joutuu tekemisiin minun kanssani. Ja voin taata, etten ole silloin hyvillä aikein liikenteessä.

Myyrän onneksi nämä ovat narsissin sipuleita. Internetistä kaivamieni tietojen mukaan narsissit eivät ole myyrien suurinta herkkua, päinvastoin. Itse asiassa tuikkimalla narsissien sipuleita penkit täyteen voin suojella muitakin kasveja. Biologinen ase! Ja arvasitte oikein, olen tuon tiedon löytymisen jälkeen kantanut kotiini selkä väärällään narsissin sipuleita. Kyllä nyt myyrän peijooni yllättyy! Siitä määrästä luulisi tosin riittävän myyrällekin pari leikkonarsissia; se kun on niin kaunosielu, että on taitellut kiusakseni kukkavarretkin matkaansa kotiin vietäviksi.


Villiniityn mainos lupaa narsisseilleni paratiisimaista tuoksua. Voi pojat, kunpa ne kukkisivat! Sitä onnea kelpaa odotella. Ja jotta aika ei kävisi kovin pitkäksi olen varmistanut itselleni jatkuvan kukkaloiston myös vuoden pimeimmäksi ajaksi. Nyt saa tuuli ujeltaa ja lennättää lehtiä! Minulla on kesä täällä sisällä.


11 kommenttia:

 1. Tästähän on lähdettävä narsissi- ja myös varjostinkauppaan.
  Aivan loistava lamppu!

  VastaaPoista
 2. Voihan Matias Myyrä. Taitaa ottaa kapsäkkinsä ja lähteä muille maille naapureihin. Mikä ihmeen ihanuus tuon lampun ympärillä on?

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti lisää sipuleita maahan vain, niin minäkin ajattelen. Tänä keväänä se päätin, vaikka aina näin syksyllä usko keväästä ja kukkaloistosta horjuu. Hyvä tietää narsissien voimasta.

  Mikä upea ihana lamppu! Varmasti tuo kyllä iloa pimeinä iltoina, mistä olet noin kauniin lampun löytänyt.... huokailen.

  VastaaPoista
 4. Musta vähän tuntuu että narsissitkin kelpaavat niille pikku pirulaisille. sellaistakin vinkkiä olen kuullut että kannattaa piilottaa sipuleiden sekaa pari valkosipulin kynttä ja roistot pysyvät poissa.

  no, mikä hätää vampyyrit tehoaa varmaan myyriinkin?

  VastaaPoista
 5. Lamppu on Villiniitystä, kuten sipulitkin. Mulla on vähän väärän väriset nuo linkit tuossa blogitekstissä; eivät oikein erotu. Mutta siinä alhaalla on linkki Villiniityn sivulle suoraan lamppuun hintoineen kaikkineen. Ja Lissu: se ihanuus on sitä lamppua. Se tulee kotiin kirjekuoressa ja saat itse asetella ihanuudet siihen lampun ympärille miten parhaaksi katsot. Ihanuus on metallia ja sitä voi taivutella miten tykkää.

  Soile: Älä kuule pelottele! Meinaatko, että myyrät nauravat mulle vielä ensi keväänäkin? Se on sitten valkosipulia joukkoon, ei kait muu auta.

  VastaaPoista
 6. Heippa,

  voi miten sopivasti tuli sinulta sipulipostaus, olin meinaas eilen varrmistamalla taloudellisen katastrofimme Pirilän Kukkatalossa. Loppulasku 170e... Tunsin itseni ihan voimattomaksi niiden kymmenien sipulilaarien ja korien äärellä; narsisseja, tulppaaneja, pieniä kevätkukkia, krookuksia. Olihan niissä kuvat ja tiedot hienosti esillä, mutta mutta. Kun ei osaa päättää! Otin muutamia kalliimpiakin laatuja, 4.20e/10 sipulia, ja sitten halvempia 5.90e/40 kpl. Koko ajan mielessä jyskytti ettei kannata paljoa uhrata nyt kun ei yhtään tiedä millainen myyräpopulaatio talomme liepeillä asuu. Jäniksiä siellä on kyllä ihan älyttömästi.
  Mutta olen samoilla linjoilla kanssasi. Jos noihin arvokkaisiin sipuleihin koskevat, meillä syödään jänispaistia kera myyrämuhennoksen!

  Ps. toivottavasti nyt saan kommentoitua ;-)

  VastaaPoista
 7. Jahas, vain anonyyminä onnistui... sanavahvistus toimi. Minä siis tuo anonyymi, terv. TuijaM ( www.tuijam.vuodatus.net )

  VastaaPoista
 8. TuijaM: Jospa karvakorvat nyt ymmärtäisivät pysyä loitolla! Aika tolkusti ostit sipuleita. Sulla taitaa tosin olla pihaakin paljon enemmän kuin mulla? Minä ostin kirjopikarililjaakin, saapas nähdä.

  VastaaPoista
 9. meillä kun piha on ihan autio ja kaljukin vielä, keväällä valmistui talo ja nyt kesä on mennyt pihahommien (multaa kuormakaupalla) kanssa. Siellä ei siis ole ollut ennestään mitään. Muuten tuo on ihan tavis kaupunkitontti rapiat päälle tuhat neliötä. Mutta kun ei tee isoa taloa, ja senkin ihan tontin etureunaan niin suojaisaa takapihaa jää kivasti.
  TuijaM

  VastaaPoista
 10. TuijaM: Ai, kun sulla on siellä makeat paikat!

  VastaaPoista