9.9.2009

Nimettömän uusi elämä


Taannoinen syväsukellus vaatehuoneeni kätköihin tuotti mm. tällaisen löydön. Sanokaa nyt, mikä tämän nimi on. Noilla puolilla on ohutta, vanhaa ja hivenen karkean tuntuista ompelulankaa. Monissa eri väreissä. Ostin tämän joskus kauan sitten antiikkimessuilta, kun olin saanut päähäni, että talonpoikaissukuun kuuluvalla ihmisellä pitää olla jotain talonpoikaista. Siitä lähtien tämä, jonka nimeä en tiedä, on seilannut etsien paikkaansa. Orpona; muuta "talonpoikaista" kun täällä ei ole. Paitsi ne juuret.


Välillä nimetön alennettiin jopa vessapaperitelineeksi, kun jossakin naistenlehdessäkin oli. Otin puolat pois ja siinä oli neljän rullan teline. Kamalan hankalaa. Ja koska minua ei ole koskaan siunattu järin suurilla huuseilla, nimetön oli aina tiellä. Sillä se ei ole ihan pieni. Ja on nuo piikitkin tuossa sivussa. Teline hautautui vaatehuoneeseen. Ja nyt kun se taas löytyi, ajat ovat muuttuneet. Käyn kovalla kädellä tavaroitamme läpi: jos järkevää käyttöä ei löydy, on edessä muutto muihin maisemiin. Nimetön oli jo vahvasti lähtökuopissa.


Taisin vähän inspiroitua Tanjan ompelunurkkauksesta. Ainakin haluaisin sellaisen värkkäyksiäni varten. Itse asiassa keksin jo paikankin, mutta siinä seisova pöytä ei sovi tarkoitukseen. Nyt on pöytä sitten tulilinjalla; se oli harmillinen ostos muutenkin. Ei pitäisi koskaan ikinä ostaa muuta kuin kunnon puutavaraa.


Niin, se nimetön. Keksin laittaa siihen osan nauhoistani ikään kuin käsille ja näkyviin. Siitä on helppo rullata nauhaa tarvittava määrä. Nyt kun vielä saisi mahdollisuuden ommella, askarrella ja värkätä. Omassa rauhassaan.

13 kommenttia:

 1. Onpas sinulla kaunis MikäLieTalonpoikaisAarre! Että ihmiset osasivat ennen(kin) tehdä kauniita käyttöesineitä. Oisko tuo jonkun räätälin työväline? Uusiokäyttösi on oikein sopiva. Ja ah niin romantillinen!

  VastaaPoista
 2. Aivan loistava! Miten kaunis!

  VastaaPoista
 3. Kiva teline nauhoille :) Hieno idea.

  VastaaPoista
 4. Nuohan ovat rukin rullia, joten ensi istumalta sanoisin että tuohon telineeseen laitetaan täyteen kehrätyt rullat (yksisäikeistä) ja siitä sitten kerrataan lanka. Joko kaksi-, kolmi- tai nelisäikeiseksi. Sullahan muuten oli ne karstat? Milloin ilmestyy rukki? :DDD

  Mutta hieno se on ja toimii loistavasti nauharullinakin.

  VastaaPoista
 5. Rukinrulliahan nuo ja rukinrullateline. Tuo on upea esine.

  VastaaPoista
 6. Rullatelinehhän se. Nyt sun häätyy hommata se rukki, kun on jo karstat, rullateline ja kissankarvaa.

  VastaaPoista
 7. Järkevää (ja kaunista) uusiokäyttöä vanhalle esineelle = paras tapa säilyttää. Ihana.

  VastaaPoista
 8. Hieno teline, taynna tunnelmaa.

  VastaaPoista
 9. Vai rukki! Ja minä kun ajattelin vähentää tavaraa, jotta me mahduttaisiin vähän paremmin. :D Toisaalta selviä merkkejä on tosiaan ollut ilmassa. Tiedä sitten, vaikka se rukki kävelee vielä jossain vastaan. Toivottavasti samalla tulee myös tietotaitoa. Ja kiitos tiedoista; en olisi osannut yhdistää rukkiin tätä mitenkään.

  VastaaPoista
 10. Hus Soilen blogiin adoroimaan mitä kauneimpia ITSE KEHRÄTTYJÄ lankoja! Takuuvarma koukutus tiedossa.

  VastaaPoista
 11. upea uusi käyttö! Minun esilläolevat nauhat on totaalisen epäromanttisesti vanhasta pyykinkuivaustelineestä pätkityissä rautatikuissa, tuo voittaa tunnelmassa mennen tullen häkkyräviritykseni.

  VastaaPoista
 12. WeirdRockStar: En taida uskaltaa. Pitää lukea Soilen postaukset aina nopeasti.:D

  Rinna pitsiunelma: Näitähän saa alan liikkeistä. Näitä on huikean kauniita, koristeltuja, upeammissa väreissä. Tämä on opiskeluaikoina ostettu, pikkurahalla, ei kallis. Sulla on vaan nauhaa tietysti niin paljon, ettei tämmöinen yksi riitä sulla mihinkään! Tikkuhäkkyräsi saattaa olla siis varsin toimiva systeemi. :)

  VastaaPoista