25.8.2009

Elossa!

Stormista jäi kuleksimaan yksi kerä Rowanin Big Woolia ja koska olen enemmän tyhjentelemässä kuin täyttelemässä lankavarastojani, puntaroin mielessäni vaihtoehtoja, joita yhdelle kerälle olisi tarjolla. Ei mitään järkeä säilöä yhtä kerää marinoitumaan ja unohtumaan lankalaatikoihin. Tiedä sitten, oliko mitään järkeä ruveta ihan vaan ns. näppituntumalta säveltelemään mitään, kun aukaisemalla tietokoneen olisi varmasti löytynyt mukavia ja hyvin suunniteltuja malleja näinkin vähäiselle määrälle lankaa. Mutta niin siinä kävi, että lähes huomaamatta kerä neuloutui pipoksi. Ja sen kyllä huomaa. Olisi voinut edes vähän miettiä.

Minulla oli jokin ajatus lehtikuvioista, mutta en vaivaantunut ruutupaperin ääreen, vaan lähdin neuloskelemaan enemmän testimielellä. Ehkä en uskonut tekeleestä tulevan mitään, kunhan kokeilisin. Mutta kyllä se pipo on, vaikkakaan ei kovin kaunis. Onneksi väri on harmaa; se pelastaa aina paljon. Koska pipo jäi minulle liian suureksi, mallailin sitä iltasella miehelle. Liekö väsymystä vaiko flunssan syy, mutta niin vaan rupesi tyylittelemäni "lehtikuvio" kovasti näyttämään siltä, kuin pipo olisi napattu mukaan Oulun seurakuntien Elossa-kampanjan toimipisteestä. Pipoa kiertää ilmiselvästi viisi kirkkovenettä, jos sallitte ilmaisun. Ei puhettakaan, että enää panisin sitä päähäni.


Miestä mokomat kanootit eivät tietenkään haittaa, päinvastoin. Eikä niitä huomaa, jos ei nyt ihan satasella kyttää, mitä epäilen. Tietenkin on aina mahdollisuus, että kaupan hitaasti etenevässä kassajonossa sattuu miehen selän taakse joku huonolla huumorintajulla varustettu yläkouluikäinen, jolla ei ole muuta hommaa, kuin tuijottaa edessä seisovan kolossin paksua pipoa. Saattaa tulla kommettia. Miestä tuskin haittaa sekään.


Loppu hyvin, kaikki hyvin. Mies sai pipon melkein vahingossa ja suhteellisen vähällä vaivalla. Ja saatiinhan me melko hyvät naurut. Ja hei, aviomieheni ei ole Oulun seurakunnalla töissä, vaikka pipossaan näyttääkin ihan hengenmieheltä.

10 kommenttia:

 1. Loppu hyvin kaikki hyvin :)

  Tuohan on ihan mallikas pipo ja villatakki myös.

  Kyllä sulla on sana hallussa ja tarinataitoa :)

  VastaaPoista
 2. AnniKainen: Kaikki hyvin. Pääasia (kirjaimellisesti) on, että myssylle löytyi pitäjä. Ei tartte ruveta purkuhommiin yhden keräpahasen takia.

  VastaaPoista
 3. Kirkkisvene pipa, jee! Noissa lehtikuvioissa on aina se pieni vaara...mutta pitoon vaan.

  VastaaPoista
 4. Soile: Näköjään se pitää kokemuksen kautta kahlata tämäkin, ei käyny mielen vieressäkään etukäteen. Saa olla lehtikuviot vähän aikaa rauhassa mun puolesta.

  VastaaPoista
 5. Pitäis varmaan yläviistosta katsoa, että kirkkovene pääsisi oikeuksiinsa. Ei taida se vaara olla suuren suuri :)

  VastaaPoista
 6. Komea pipo komealle miehelle kirkkoveneiden kera. ;)

  VastaaPoista
 7. Pitäskö sun tarjota tuota pipomallia sitten vaikka Elossa-kampanjan jakotavaraksi :DD

  VastaaPoista
 8. -sanna-: Joo, ei hätiä. Harvalla on ollut kasvuiässä ukkokultaa vahvemmat puurot.

  Villikissa: Mies kiittää.

  satu.p: Ajattelin samaa. Pienellä jatkokehittelyllä siitä saisi varmasti selkeästi roisimman näköisen. Jostain luin, että srk lyö teemalla myös rahoiksi. T-paitaa ja muuta jo on. Miksei siis pipo?

  VastaaPoista
 9. Komia pipo. Eikä ole ihan epäonnistunut seurakunnan Elossa-kampanjakaan, jos pipojakin inspiroi.. ;)

  VastaaPoista