31.7.2009

Lähdön tunnelmaa

Meillä kävi yöllä hammaskeiju, koska hammaspeikkoja jahdatessa irtosi illalla hammas. Ensimmäinen. Voi sitä riemua! Lapsi on nyt omasta mielestään "iso" ja suunnittelee itselleen hyviä tienestejä irti lähtevillä hampailla. Viime yönä kassa karttui eurolla.


Omenapuuni yhdeksästä tulollaan olevasta omenasta yksi hyväkäs otti ja lähti. Harmillista. Olin niin innoissani omenoista ja suunnittelin jo "sen seitsemän sortin" kalaaseja omenasadon ympärille, mutta jos tämä enteilee suurempaakin pudokkaiden joukkoa, saan tyytyä hyvä jos seitsemään omenaan. Neulojille on ohjeita tyyliin "one skein wonders" - olisikohan meheviä omenareseptejä yhdelle omenalle? Ja mitä tehdä tuolle pudokkaalle? Yhdestä omenasta ei valitettavasti saa sellaista kauniin vihreää omenakranssia, joita pudokkaista naistenlehdissä ruukataan askarrella. Sitä paitsi joku nokkava lintu oli käynyt jo maistamassa omenaa. Nyt siinä on reikä.


Pyöryläjakkunen on siinä vaiheessa, missä yleensä loppuu lanka. Eli ihan just ennen maalia. Että pitää tästä vääntäytyä ja lähteä vielä hakemaan yksi kerä tuota Puroa. Harmittaa.

Samalla voisi tutkia, löytyykö kaupasta Erikeeperiä. Että tiedoksi vaan kaikille ystävällisille sieluille, jotka antoivat vinkkiä kovan onnen kruunun loppuviimeistelyä varten - projekti jatkuu. Mies sukelsi ampiaisten joukkoon parvekkeelle ja sai kun saikin kruunun pelastetuksi sisätiloihin. Niin ja se kruunu: se lerputtaa. Edelleen. Sen täytyy olla kirottu. Mutta kruunun alla ollut harso oli tärkkäytynyt niin napakaksi, että sen tunkeminen pesukoneeseen tuotti hivenen ongelmia.

10 kommenttia:

 1. Ekan hampaan irtoaminen on kyllä hurjan hieno hetki. Meidän esikoiselle hammaskeiju ei tuonutkaan rahaa vaan uuden hammasharjan, purkkaa tai xylitolpastilleja. Vinkiksi, että niistä hampaista pitää jatkossakin pitää huolta.

  Erikeeper-vesi -seos on muuten oiva litku moneen juttuun. Itse olen käyttänyt sitä degoupage-lakan sijasta ja hyvin on toiminut siinäkin. Toivottavasti kruunu saisi myös tukevuutta siitä.

  VastaaPoista
 2. Voi vitsin lerputin! Taitaa se keinokuitu olla se syy. Teet seuraavan kruunun rautalangasta, ei ihan ohkasesta, ja spray-maalaat sen pinkiksi tai kullaksi... Joo, ärsyä jos jää pienestä kii, ettei tule valmista...Just hain pari kerää Puroa, Kanervaa, kaulahuivi kesken.
  Ja onnittelut hampaan lähdöstä! :) Pilkot sen omenan sieviksi paloiksi ja dippaat johonkin ihanaan...

  VastaaPoista
 3. Kurja kruunu, voisi jo luovuttaa ja lopettaa kiukuttelemisen!

  VastaaPoista
 4. No sitten SEURAAVAAN kruunuun tiedät ottaa puuvillaa tai muuta luonnonkuitua :DD

  VastaaPoista
 5. Jonna: Hyvä vinkki tuo hammasharja ja muut terveelliset keijun tuliaiset! Tiedä vaikka tännekkin sellaisia vielä jonkin hampaan kohdalla.

  Satu: Mitenhän raaka tuommoinen pudokas oikein on.. Viime suven ainoa omppu oli kauniin punerva; tämä näyttää siihen verrattuna turhan ärjyltä. Saattaa jäädä paloittelematta. :)

  Elena: Eikös vaan. On kyllä harvinaisen sitkeää sortimenttia.

  Soile: Voi ei, Soile, ei enää kruunuja. Jos ihan pakko on saada, kaupasta valmiina joku niitä muovisia, mitkä räpsähtävät heti poikki. Niihin voi heti eka korjaustoimenpiteenä laittaa sitä erikeeperiä, ei tarvi niin monen mutkan kautta..

  VastaaPoista
 6. Eihän sulla hyvin heikosti mene, meinaan noiden omenien suhteen, jos kruunun kanssa tuottaa ongelmia. Meikäläisellä ei omenan omenaa. Kylläkait se on jonkulainen tökötti löydyttävä, jolla saat kruunun pysymään kuosissaan. Ei saa kinttaita tiskiin heittää, haluan nähdä sen valmiina :)

  VastaaPoista
 7. Kyllähän rinsessa ruunun tarttee. Varsinkin nyt, kun alkaa olla jo 'iso'. Ja jos olen sinua oppinut hiemankin tuntemaan, et sinä periksi anna! Minä odotan tarinan jatko-osia hymy valmiina suupielessä!

  VastaaPoista
 8. Raasta omena kaurapuuron jatkeeksi kiehumaan. Raaka maku pehmenee ja puuro jatkojalostuu.

  Puropyörylä vaikuttaa lupaavalta. Minulla pari kerää Puroa odottaa vielä kerällä kokeilua.

  VastaaPoista
 9. satu.p: Joo omppujen suhteen menee hienosti. Kävi miten kävi, pikkupuuni suurin sato tähän asti tulossa:). Saapa nähdä minkäläinen show tuon erikeeperin kanssa syntyy; toivottavasti sekotussuhdetta veden kanssa ei tarvitse kauaa hakea.

  Lissu: Jos ei tuo erikeeperi pure, varmaan alkaa täälläkin jo puhti loppua. heitän sitten kruunulle kuikkaa - noin symbolisesti.

  Merruli: Kuulostaa kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvältä omenaratkaisulta. Puropyörylässä on omat epäilyksensä; toivottavasti ne eivät toteudu. Yritän saada tänään valmiiksi. Mukavaa lankaa neuloa.

  VastaaPoista
 10. mä aikoinaan rynnin lapsi kainalossa lekuriin, apua, maitohammas vielä kiinni ja takana on jo rautahammas kuten teilläkin kuvassa. No, maitohammas nips irti ja lekuri rauhoitti minua että kieli on sen verran vahva lihas että tyrkkää rautaisen omalle paikalleen. Ja näin kävi. Nyt vastikään olemme taistelleet kaksi yläetuhammasta irti ;-)

  VastaaPoista