3.6.2009

Valmista

Jos joku on vailla helppoa ja nopeaa kesäneuletta, se voisi olla tämä. Juuri nopeampi ei nimittäin voi olla. Tuumailin neuloessani, että jopa meikäläisen hitaahkolla neulomisvauhdilla tämä Wenlan Chian toppi olisi todennäköisesti valmistunut jopa yhdellä alas istumisella, mikäli aikaa olisi ollut käytössä esimerkiksi kokonaisen työpäivän mitta. Vauhdin takaavat kasikoon puikot ja reikäinen mallineule, jota ei voi syyttää mitenkään vaikeaksi. Pitsikuvio koostuu vain neljän kerroksen toistoista.


Neule valmistui niin sukkelaan, ettei siitä oikein ehtinyt kehitellä edes mitään tuntemuksia. Oikein mukava välipala ja loistava tällaiselle minuutti silloin-toinen tällöin-neulojalle. Ainoat muutokset, mitä ohjeeseen tein, ovat ne samat, mihin monet muutkin tämän topin neuloneet ovat Ravelryn perusteella päätyneet: lisää mittaa helmaosaan sekä vähän viilausta olkaimiin. Toistin mallikuviota helmassa kaksi kertaa enemmän kuin mitä ohje esitti ja korvasin niskaan solmittavat nauhat perinteisillä olkaimilla, jotka menevät takana ristiin. Kuvista päätellen myös olkaimien sijainti on originaaliin verrattuna hivenen eri paikoissa. Sublimen Soya Cotton toimi hyvin, käytin sitä tässä työssä kolminkertaisena saadakseni toivotun tiheyden.

Tea Rose Halter Top, Interweave Knits spring 2007. Lanka Sublime Soya Cotton dk, 7 kerää.
Minulla on jonossa muitakin Wenlan Chian malleja; itse asiassa oli tarkoitus tempaista tähän perään heti toinen hänen suunnittelemansa kesäneule. Suurilla puikoilla saisi äiti-ihminenkin nopeasti valmista, mikä on tietenkin sinänsä erinomaisen mainittava ja tärkeä huomio tässä nykyisessä sähköjänis-elämänvaiheessa. Mutta luulenpa laittavani silti Wenlan-tädin hetkeksi mietintämyssyyn. Tähän näin isojen puikkojen neulejälkeen pitää totuttautua tovi jos toinenkin. Voi olla, että kuvittelen vaan, mutta hivenen on olo kuin isolla emännällä tässä topissa. Ei sellainen pieni eikä siro, mitä en tietenkään missään nimessä ole - päinvastoin, mutta tarvitseeko vaatteen nyt niin alleviivata sitä, että kyllä siinä on sitten niiiin iso ja komea amatsooni. Pitoon toppi nyt kuitenkin joutuu ja jos tähän silmä tottuu, niin ehkäpä lisääkin näitä jättipuikkoneuleita. Talvista ehkä kuitenkin?

Tämän neuleen valmistuttua havahduin kahteen kummalliseen tosiasiaan. Ensinnäkin tälle suvelle on valmistunut nyt kaksi uutta kesäneuletta, vaikka en ole mikään kesäneuleihminen. (Voin kuulla hymistelevää nyökkäilyä; jostain syystä aika harva neuloja innostuu kesäisistä neulemalleista ja neulelehtien kesänumerotkin tuntuvat olevan jotenkin vetämättömiä. Kaikki odottavat The syksynumeroa.) Mutta nyt minulla on siis jo kaksi tällaista pikkuvaatetta. Mistä nyt tuulee? Toinen erittäin outo ja minulle käsittämätön asia on se, että neulekorini on tyhjä. Ei yhtään keskeneräistä työtä ja mikä ihmeellisintä, ei edes yhtään työtä hyppäämässä suoraan puikoille. Lankaa tietysti olisi jemmoissa, mutta inspiraatio antaa odottaa itseään. Pari mallia kummittelee kyllä, mutta juuri niihin minulla ei ole sopivaa lankaa. Ja yhteen harkitsemaani olisi lankaa, mutta tästä kaupungista ei löydy mallin vaatimia 15 mm:n pyöröjä ja nyt pitää vielä muutenkin miettiä näitä Wenlan Chian malleja. Ota tästä nyt selvä. Tämä olotila jos jatkuu, niin saattaapi tulla siellä päässä aika pitkäksi, jos neulepäivityksiä odottelette. Huokaus.

7 kommenttia:

 1. Nätti toppi, ja hassua kyllä se ei kuvissa näytä mitenkään paksulta. Lähinnä hämmästyin kun luin että se on kolminkertaisesta soyasta.

  Tuo "neuletyhjiö" on silloin tällöin vaivaava tauti. Hätäisempi saattaa tuskissaan aloittaa pari, kaksi, kolme kuhan jottain, jotka hautautuvat jonnekin. Jalostuneempi odottelee rauhassa hetken aikaa, ja kas, kas...

  VastaaPoista
 2. Kyllä se amatsooni taitaa olla omissa silmissä, tänne päin näyttää ihan hyvältä.

  VastaaPoista
 3. Onpa kauunis toppi!

  VastaaPoista
 4. No tulipa erikoinen painotus sanaan kaunis :)

  VastaaPoista
 5. Kiitokset kommentoijille! Jäädäänpä täällä odottelemaan sitä jalostumista toiveikkain mielin..

  VastaaPoista
 6. Tää on hirmu sievä toppi. :) Blogisi on seurannassani, vaikken olekaan itsestäni ilmoitellut..

  VastaaPoista
 7. Hieno toppi!!! Kaunis kun alla on toinen valkoinen toppi =)

  VastaaPoista