6.6.2009

Pientä kesäkivaa

Ostettu rautaa ja napattu naamaankin jo jokunen tabletti. Vitamiinit päälle. Appelsiinit, valkosipulit ja pakasteesta marjoja. Ostettu Noroa. Luulisi kohta löytyvän virtaa vaikka muille jakaa. Jos vain tuo sää antaisi armoa..

Kesään kuuluvat ainakin naistenlehtien mukaan "kesäkäsityöt". Minä aloitin puuttuvan neuletyön tuskassani kesävirkkuun, joka on kummitellut mielessäni jo siitä asti, kun nappasin huhtikuulla kaupan lehtihyllystä matkaani brittiläisen virkkauslehden Inside Crochet. Taisi olla kyseisen julkaisun peräti ensimmäinen numero. Kansikuvan kaulahärpäke näytti kivalle, mutta en ryhtynyt oitis toimeen, koska minulla ei muka ollut mieleistäni lankaa. Viime yönä tuli olo, että nyt justiinsa pitää aloittaa ja kummasti rupesi kaapin uumenista löytymään vaihtoehtoja. Pikkutunneilla puheliain oli Noron Silk Garden sävy 282, joka kuiski itsensä koukulle. Ajattelin alkuunsa, että tästä taitaa tulla sellainen Soilen varoittelema "kunhan jottain", mutta kyllä tätä on vielä päivän valossakin kestänyt tänään katsella. Hain jopa rautatablettien ostoreissulla toisen kerän kyseistä Noroa; jospa tämä tosiaan jalostuisi peräti lopputuotteeksi asti.

Kaulahärpäkeen virkkaus on peruskauraa, siinä ei ole minkäänlaista haastetta kenellekkään. Suosittelen lämpimästi, mikäli malli vain innostaa. Täysin aivoton "kesäkäsityö". Härpäke koostuu riittävästä määrästä tähtiä tai kukkasia, jotka liitetään virkkaamalla toisiinsa. Suomen suvessa tällaiselle "pikkukivalle" löytyy käyttöäkin; näillä keleillä ei kuulkaa kannata rintapieli paljaana juoksennella kesämekkosissa.Itse lehti ei ollut ollenkaan hullumpi. Löysin siitä pari ehkä-mallia ja yhden, josta ideoimalla voisi saada aikaiseksi jotain. Joskus. Tehdään nyt ensin tämä.

1 kommentti:

  1. Voi tulla kiva härpäke.
    Eikä tosiaankaan kannata rintapieli paljaana juoksennella näissä keleissä, aianakaan pienen äiti-ihminen.

    Kylläkait tässä jottain virkkuuta pittää esille ruveta kaivamaan.

    VastaaPoista