10.6.2009

10.6.

Tänään on pohjoisen puutarhurille maaginen päivä. Vanhan hokeman mukaan kesäkuun kymmenennen päivän jälkeen uskaltaa istuttaa kukkaset, sisällä kasvatetut taimet ja muut kesäkasvit huoletta ulos; yöpakkasten pitäisi olla näillä raukoilla rajoillakin ohi. Moderni ilmastonmuutoksen oikkujen kanssa painiskeleva tarhuri ei tosin saata olla tämänkään asian kanssa niin huoleton kuin mitä esiäitinsä mahdollisesti olivat. Sen verran on raekuuroja, myrskyjä ja hallanvaaraa lähipäivinäkin nähty ja koettu. Oi aikoja!

Sääennusteita tarkasti tiirailtuani uskalsin luottaa eilen illalla vanhan kansan viisauteen ja jättää vaatimattomat taimi-kasvustoni ensi kertaa yöksi ulos. Jos lapset ja kissa-potilas suovat, tiedä vaikka tuikkaisin ne tänään rohkeasti penkkiin. Sen verran pitää perinteitä ja toivoa vaalia, unohtuvat muuten.

Ja kyllä täällä muutakin on kasvanut kuin honteloita taimia ikkunalaudalla. Meillä on jo jonkin aikaa osattu tämmöinen varvas-temppu. Tempun taitaja ei ole muiden taimiemme tapaan hontelo, pois se meistä! Tätä jos äitee jaksaisi vauvansa tahdissa toistaa, saisi varmaan aika komean pyykkilautavatsan pikapikaa. Korostan sanoja "jos jaksaisi".


8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Voi noita vauvoja, on ne niin suloisia!

  VastaaPoista
 2. Ihanat makkarat!

  Oletko muuten huomannut että pikkuisilla on selluliittimuhkuroita? Ne tosin katoavat ajan mittaan, toisin kun sitten vähän varttuneemmalla iällä... Epi epi kuten meidän pienin asian sanoisi.

  VastaaPoista
 3. Voi mitkä ihanat jalat ja kädet!

  VastaaPoista
 4. Voi pientä, kun vispaa pieni käsi ja pieni jalka!

  VastaaPoista
 5. Meidän pieni on tosiaan aika iso. Taitaa mennä kohtsilleen 9 kg rikki. Tuhtia tavaraa tuo äidinmaito! En ole ajatellut tuota Soilen vinkkaamaa selluliittiasiaa, mutta tutkailen tilannetta. Ja jos todella noin on, niin olen samaa mieltä Soilen pikkuisen kanssa: epi epi.

  VastaaPoista
 6. Johan on ihana näky tuollainen pikku pyöreä energiapesä :)

  VastaaPoista