14.5.2009

Uutta pukkaa

Joskus käy näköjään niinkin päin, että lankaa on, mutta puikoissa puuttuu. Noin yleensä ottaen lähtöoletuksena tässä taloudessa voisi pitää sitä, että niin lankaa, puikkoja kuin kankaitakin on valmiina tarpeeseen kuin tarpeeseen. Olenpa kuullut väitteitä, joiden mukaan tavaraa olisi jopa liikaa.. Tämä pahanilkisten puhe osoitettakoon jälleen vääräksi: kokoelmastani puuttuvat selvästi pyöröpuikot kokoa 8 ja 9 ja nehän on saatava, jotta tälle jo olemassa olevalle langalle saataisiin käyttöä. Sitä on kahdeksan kerää, mikä saattaa juuri ja juuri riittää. Ehkäpä parin hermojen lepyttelykerän ostaminen ei olisi pahitteeksi.. Tässä täytynee aivan välttämättä vääntäytyä maalikylille, voi harmi. :D

Seuraavaksi puikoille on siis hyppäämässä Sublimen Soya Cottonia.


Olen tästä soijalangasta neulonut esikoiselle aiemmin myssyn, joka on kyllä ollut valmistumisensa jälkeen melkoisessa kulutuskestävyyskokeessa. Ja hyvin on kutinsa pitänyt niin värin, muodon kuin napakkuutensakin suhteen. Langan valintaan vaikutti kuitenkin eniten väri; harmaan, ruskean, mustan ja valkoisen sävyjen ulkopuolella on hyvin vähän mitään mihin pukeutuneena tuntisin oloni kotoisaksi. Vihreä on ollut ainoa "värini" pitkään ja olen oikein tietoisesti alkanut valmistamaan itseäni mahdollisesti myös muiden värien käyttöön tulevaisuudessa. Tämän langan sävyhän on jotain vihreän tai keltaisen väliltä; vähän niinkuin kevät itse. Täällä ihan revitellään, vai mitä?

Soijalangasta olisi tarkoitus tehdä Wenlan Chian Tea Rose Halter Top (IK Spring 2007) pienin muutoksin. Tuo kaulan taakse menevien nauhojen kiinityskohta ja oikeastaan koko yläosa vähän mättää, joten siihen pitänee kehitellä jotain. Ravelryssä onkin tullut surffattua ideoiden perässä jo parina iltana.


Koska uutta pukkaa puikoille, se tarkoittaa tietysti sitä, että edellinen neuletyö on heti kohta esittelykunnossa. Ja prinsessamekkokin on valmis. Mites tässä näin kävi?

Edit. Höh, ei löytynyt tästä kaupungista yhdeksikön puikkoja.

2 kommenttia:

  1. Teilläpäinkikö muka väitetään, että tavaraa on enemmän kun omiksi tarpeiksi, outoa porukkaa. Eikö Villiinan tätilläkään ollut ysin pukkoja? Ja tuo sinun väriskaalahan on ihan laaja, kun mulla vaan musta ja harmaa.

    VastaaPoista
  2. Villiinan täti myy ihanuuksiaan väliaikaisesti ulottumattomissani, sillä olen siirtynyt vauvavaunullisten kerhoon. Ne Villiinan portaat! Kiitokset vertaistuesta värikammooni.

    VastaaPoista