17.5.2009

No joo, on se aika iso

Coachella on valmis. Ollut jo jonkin aikaa. Olen yrittänyt muodostaa tästä vaatekappaleesta jonkinlaista mielipidettä, mutten edelleenkään tiedä, mitä sanoa. Aloitin Coachellan neulomisen jo vuosi sitten, mutta homma hyytyi - kuten kaikki muutkin hommat viime suvena - kesäkuukaudet kestäneeseen alkuraskauden pahoinvointiin. Ei huvittanut mikään. Muistaakseni vietin kesän sohvalla.

Tempaisin neuleen nyt loppuun, vaikka rehellisesti sanottuna suurin palo tähän oli jo sammunut. En oikein ole enää varma, miksi edes päädyin tähän malliin. Ravelryn projektisivuille kirjoittamieni muistiinpanojen mukaan syy on Jaanan (sori:)), joka tekaisi viime keväänä samasta langasta ja samalla ohjeella tosi makean Coachellan itselleen. Koska jemmoistani löytyi samaa lankaa, Novitan Malibua, päätin ruveta hommiin.

Jaanan Coachella on yläosastaan kokoa XS ja siihen olisi pitänyt minunkin tarttua. Koska olen kooltani melkoinen emäntä, XS kuulosti ja kuulostaa edelleen korvissani lähinnä vitsiltä. Aloitin koon S silmukoilla, jotta neuleen yläosan heltta jäisi mahdollisimman pieneksi. Tarkoitus oli tarvittaessa lisäillä silmukoita, jahka ylhäältä alas neulottava työ olisi edennyt leveiden kainuulaislanteideni korkeudelle. Yllätyksekseni silmukoita ei koskaan tarvinnut lisätä. Kuten kuvista näkyy, myös heltta jäi isoksi. Liian isoksi.

Kyllähän tätä pitää, ei siinä mitään. Tuo kaula-aukko vain kiusaa. En ole mikään rintava nainen enkä näin ollen tottunut siihen, että etumuksessani heilahtelee mitään liikoja, edes kangasta. Kunhan imetys loppuu ja tämän mamman maitobaari suljetaan lopullisesti, neuleen etumus mahtaa lerpahtaa täysin muodottomaksi. Mutta en pura; ei tämä niin ihanaa lankaa ollut, että se pitäisi pelastaa mahdollisia tulevia projekteja varten. Jos joku on neulonut jotain Malibusta ja ehtinyt tuotostaan pyykätäkin, minua kiinnostaisi, miten lanka on pesussa käyttäytynyt. Jos vaikka vähän kutistuisi.:) Yleensähän se kyllä taitaa tämäntyyppisillä langoilla olla toisin päin.


Malibua paloi kutakuinkin kolme kerää, puikot samat kuin ohjeessa. Malibu laskeutuu (lerpahtaa?) kauniisti valmiissa työssä. Tykkään langan himmeän metallisesta kiillosta. Vähän bling blingiä täti-ihmiselle. Mutta muuten tuntuu, että taisin tekaista mörvelön.

3 kommenttia:

  1. Koita pesemistä, jos kutistuisi juuri sen ratkaisevan verran. Muuten on tosi hyvännäköinen! Mullakaan ei oo toi ollu kertaakaan käytössä, se painijanselkä ei vaan jotenkin näytä mun päällä kivalta :(

    VastaaPoista
  2. Harmillista jos tuntuu mörvelöltä. Ei se kuitenkaan siltä näytä :) Kaunis sävy langassa.

    VastaaPoista
  3. Tuumailin tuossa, että menkööt vaikka piloille. Eli pesukokeiluja on varmasti tulossa. Kiitos tsemppauksesta!

    VastaaPoista