15.5.2009

Hänen Prinsessuutensa

Prinsessamekko on valmis. Vaikka tuskailin projektin edetessä mekon koon kanssa, lopputulos on varsin sopiva. Se, mitä tein turhan väljyyden karsimiseksi, on loppujen lopuksi aika vähän. Yläkappaleiden saumoista on otettu sisään enemmän kuin se sentin saumanvara, samaten takaa vetoketjun kohdalta. Varsinkin takakappaleiden saumanvarat ovat melkoisen reilut selän yläosassa. Hämmästelemäni isohko kaula-aukkokin pieneni kummasti, kun huomasin, että ohjeen mukaan siihen kuuluu pitsiä. Pitäisi ilmeisesti seurata ohjeita välillä vähän tarkemmin, eikä vain porskutella oman pään mukaan kylmästi eteenpäin.

Kuvista huomaa, että pienennysyrityksistä huolimatta kasvunvaraa jäi. Se ei tietenkään ole mikään huono asia; onpahan lapsella tilaa liikkua, tanssahdella ja tosiaan jopa kasvaa. Mekosta tuli väritykseltään melkoisen "rokokoo"; jokin syvempi väri olisi voinut tuoda lisää kuninkaallisuutta, mutta tilaaja päättää tällaiset asiat. Prinsessan lempiväriä ei liene tarvitse arvailla?

Mekon mitta on puoleen sääreen. Yhdistettynä hempeään ruutukuosiin ja etukappaleessa tavoittelemaani "nyöritykseen" mekko sopii mielestäni paremmin Pikku Heidille jonnekin Alpeille kuin kruununperillisen ylle vetoisiin linnoihin. Mutta ei kerrota meidän prinsessalle sitä; hän on tyytyväinen uuteen mekkoonsa. Ja sehän on paras kiitos se.


Mekon kaava huhtikuun Suuri Käsityö-lehdestä 2009.

1 kommentti: