19.5.2009

Hämärähommia

Illan ja yön hiljaiset tunnit ovat äiti-ihmisen omaa aikaa. Viime yönä totesin, että terassin kaiteet tarvitsevat vielä yhden yön, jotta saisin ne kokonaan maalatuiksi.


Ihmettelin jo toista yötä maassa pitkin pituuttaan makaavaa villiviiniä. Raukka on laskettu alas maalausten tieltä odottelemaan aikaa nuorennusleikkaukseen.


Yksin ei tarvinnut tänäkään yönä olla. Seitsemän joutsenen jengi lensi matalalta yli, sääskiä riitti huidottavaksi asti ja alivuokralainen rapisteli pihamökissään.

Viime päivien lämmin keli on pistänyt kasveihin vauhtia. Yöllä huomasin, että tulppaanitkin aukeilevat jo omenapuun alla. Tämä kevään ensimmäinen valkoinen tulppaaninkukinto ikuistettiin heti ensimmäiseksi aamulla herätessä ja se menee äidille; hyvää syntymäpäivää, äiti!

2 kommenttia:

  1. Ihan vauhdillahan se kesä alkoi sieltä tulemaan ja se on mukavaa se. Sitä ei malta millään mennä nukkumaan ja pitää puuhastella iltamyöhään, kun on niin valosaa ja mukavan kesäistä.

    Siilikö se alivuokralaisena asustelee?

    VastaaPoista
  2. Siilihän se siellä. Viime kesän poikasia, aiemman postaukseni morsmaikku. Mulla on yksi tällainen alivuokralaiskämppä ja terassi, jonka alle siilit mahtuvat jopa talvehtimaan. Sutinaa riittää.

    VastaaPoista